H Salome ήρθε πριν από λίγες μέρες και έφερε στο κέντρο της πόλης τη σαγηνευτική της ατμόσφαιρα. Sophisticated αισθητική με αναφορές σε περασμένες δεκαετίες και γεύσεις για όλη την ημέρα σε καλούν στο 15 της Καλαμιώτου, σε αυτόν τον όμορφο πεζόδρομο, για να απολαύσεις όλα όσα έχει να σου προσφέρει «επί πίνακι».

 

All-day προορισμός, η Salome θα γίνει πρωινή στάση για έναν ζεστό αρωματικό καφέ ή ένα χειμωνιάτικο τσάι που ταιριάζει με το κλίμα των ημερών. Ο σεφ Αντρέας Μπέλλος δημιουργεί ένα μενού για όλες τις ώρες, ξεκινώντας από το brunch. Εδώ θα απολαύσεις κλασικές συνταγές σε μια δημιουργική εκδοχή τους, που όμως διατηρεί όλη την οικειότητα των γνώριμων γεύσεων – όπως ο παραδοσιακός καγιανάς, που είναι must try.

 

Salome
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Στις επιλογές lunch και dinner θα βρεις πιάτα της μεσογειακής κουζίνας με μια fusion φιλοσοφία που συχνά θυμίζει κυριακάτικο ελληνικό τραπέζι. Τα μοσχαρίσια μάγουλα γιουβέτσι, το χοιρινό πρασοσέλινο ή το σπανακόριζο θαλασσινών είναι κάποιες από τις προτάσεις που επανασυστήνουν τα κλασικά αγαπημένα μας φαγητά με έναν τρόπο αυθεντικά μοναδικό. 

 

Η υπόθεση «οίνος» είναι ένα ακόμα σημαντικό κεφάλαιο για τη Salome, αφού η λίστα περιλαμβάνει περίπου 170 εκλεκτές ετικέτες σχεδόν αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα. Μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια ώστε να ζήσεις την εμπειρία ενός γευστικού pairing που θα σε ενθουσιάσει.

 

Η Salome μοιάζει να είναι φτιαγμένη για τις γιορτινές μέρες και υποδέχεται τους καλεσμένους της με ένα εξαιρετικό μενού για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Σούπα σελινόριζας, φουαγκρά με chutney από μήλο και επιλογή από μοσχαρίσιο φιλέτο, φασιανό ή σφυρίδα συνθέτουν την εορταστική κάρτα που κλείνει με namelaka λευκής σοκολάτας. Tο Salome θα ντύνει μουσικά με όλες τις ελληνικές και ξένες επιτυχίες αυτήν τη βραδιά που όλοι θέλουμε να είναι μία από τις καλύτερες του χρόνου. 

 

Salome
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Το νέο all-day restaurant του κέντρου ξέρει να δημιουργεί στιγμές που έχουν κάτι το ξεχωριστό και γίνεται το εορταστικό σκηνικό που αναζητάμε για να δημιουργήσουμε τις αναμνήσεις των φετινών Χριστουγέννων.

 

Καλαμιώτου 15 210 3318778

Facebook: Salome Athens 

Instagram: salome_athens

Οδηγός Γεύσης