Ο 90χρονος βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που αποφάσισε να ζήσει ως transgender

Ο 90χρονος βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που αποφάσισε να ζήσει ως transgender Facebook Twitter
7

Να ζήσει πλέον τη ζωή του ως transgender στην ηλικία των 90 ετών αποφάσισε ένας βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως εξομολογείται η Πατρίτσια Ντέιβις, που παλιότερα ονομαζόταν Πίτερ, το μόνο πράγμα που την εμπόδιζε όλα αυτά τα χρόνια να το αποφασίσει ήταν το πώς θα αντιδρούσαν οι γύρω της. Μάλιστα φοβόταν πως ίσως την υπέβαλαν μέχρι και σε «θεραπεία με ηλεκτροσόκ», όπως συνήθιζαν παλιά, λόγω των φυσικών της ορμών. Η Πατρίτσια, υπηρέτησε το διάστημα 1945-1948 ως στρατιώτης Πίτερ στην Μέση Ανατολή, την Ανατολική Αφρική και την Παλαιστίνη.

Ο 90χρονος βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που αποφάσισε να ζήσει ως transgender Facebook Twitter

Παρόλο που υπήρξε για πολλά χρόνια, όσο ήταν άντρας δηλαδή, παντρεμένη με μία γυναίκα, παραδέχεται πως γνώριζε ότι είναι γυναίκα από τότε που ήταν 3 ετών. Ωστόσο πέρυσι αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να ενημερώσει αντίστοιχα τους γιατρούς, που άλλαξαν το φύλο στο ιστορικό της από «άντρας» σε «γυναίκα». Όπως λέει, είχε αποκαλύψει το 1987 τα πάντα στην γυναίκα που ήταν παντρεμένος ως Πίτερ κι η οποία έχει πεθάνει, και πως εκείνη το είχε δεχθεί. Το ζευγάρι υπήρξε παντρεμένο για 63 χρόνια αλλά όταν η γυναίκα του έμαθε την αλήθεια, του αγόραζε κοσμήματα και φορέματα για να τα φοράει κρυφά. Βέβαια, το να αποκαλυφθεί δεν ήταν καθόλου εύκολο αφού όταν το είχε επιχειρήσει παλιότερα, της συμπεριφέρθηκαν πολύ άσχημα στον δρόμο, οπότε αποφάσισε να παραμείνει Πίτερ.

Ο 90χρονος βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που αποφάσισε να ζήσει ως transgender Facebook Twitter
Ο 90χρονος βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που αποφάσισε να ζήσει ως transgender Facebook Twitter

Σήμερα, τίποτα δεν μπορεί να ανατρέψει την απόφασή της και λέει πως από τότε που ξεκίνησε να παίρνει και γυναικείες ορμόνες και να ντύνεται και να κινείται ως γυναίκα, νιώθει πως η ζωή της ξεκίνησε ξανά. Μάλιστα, ένιωσε και αρκετά δυνατή να το αποκαλύψει στους γείτονές της. Η ίδια ελπίζει να ζήσει τουλάχιστον ως τα 100 ώστε να απολαύσει όσο γίνεται περισσότερο τη ζωή ως γυναίκα πια. 

«Είναι σαν να μου έφυγε ένα βάρος. Ζούσα ένα ψέμα. Δεν μιλούσα γι' αυτό. Αλλά τώρα σιγά σιγά έχω αρχίσει να το λέω σε κάποιους γείτονες κι όλοι μου λένε, "Μην στενοχωριέσαι, φτάνει να είσαι ευτυχισμένη". Ξέρω πως ήμουν transgender από τότε που ήμουν τριών ετών. Γνώριζα κάποτε ένα κορίτσι που το έλεγαν Πατρίτσια και κάπως έτσι διάλεξα το όνομα», λέει η Πατρίτσια. Στη συνέχεια, μιλώντας για την παιδική της ηλικία, λέει πως δεν της άρεσαν τα αγορίστικα παιχνίδια. «Από περίπου 4 ετών δεν ήθελα να παίζω με παιχνίδια για αγόρια. Δεν μου άρεσαν καθόλου τα στρατιωτάκια. Εγώ ζητούσα σιδερώστρα. Η μητέρα μου έδειχνε να μην έχει πρόβλημα. Θυμάμαι είχαμε πάει να δούμε την ταινία "Πίτερ Παν" και μετά ήθελα να είμαι νεράιδα κι εκείνη μου έφτιαξε ραβδάκι. Δεν μου είπε ποτέ πως είναι περίεργο», εξηγεί.

Ο 90χρονος βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που αποφάσισε να ζήσει ως transgender Facebook Twitter

Όπως αποκαλύπτει, ανέκαθεν ένιωθε μια έλξη για τις γυναίκες, αλλά όχι σεξουαλική. «Ήθελα να είμαι σαν αυτές. Σαν τα pin-up κορίτσια. Ποτέ δεν ήμουν εντελώς ευτυχισμένη. Απλώς περνούσε η ζωή και προσπαθούσα να είμαι αισιόδοξη. Αλλά ο κόσμος τότε δεν καταλάβαινε τι σημαίνει transgender. Ούτε καν η ιατρική κοινότητα. Σου έκαναν ηλεκτροσόκ για να σε κάνουν, υποτίθεται, καλά. Δεν καταλάβαιναν πως είναι κάτι που δεν θεραπεύεται», αναφέρει η Πατρίτσια. 

Όσον αφορά την περίοδο που ήταν στρατιώτης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, λέει πως ποτέ δεν σκέφτηκε να αποκαλυφθεί τότε αλλά νιώθει περήφανη που υπηρέτησε, ειδικά στην Παλαιστίνη. «Ο όρος transgender δεν ήταν γνωστός τότε, οπότε έπρεπε να κρατήσω το στόμα μου κλειστό. Αν μιλούσα θα ήταν καταστροφικό. Θα με καταχωρούσαν ως ομοφυλόφιλο κι αυτό θα μου δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα στον στρατό, θα κατέληγα στη φυλακή. Αλλά τα κατάφερα και το 1948 έφυγα», λέει η Πατρίτσια και συμπληρώνει χαριτολογώντας: «Ίσως ο Χίτλερ έμαθε ότι μπήκα στο στρατό και αποφάσισε να τα παρατήσει. Αυτό θέλω να σκέφτομαι».  

Ο 90χρονος βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που αποφάσισε να ζήσει ως transgender Facebook Twitter

Ήταν το τηλεοπτικό πρόγραμμα «Boy Meets Girl» του 2015 που την ώθησε να αποκαλυφθεί σε τόσο μεγάλη ηλικία, αλλά όπως λέει κατάλαβε ότι είναι transgender όταν ήταν 60 χρονών και άκουσε τον όρο σε μια παλιά τηλεοπτική σειρά, οπότε το έψαξε περαιτέρω και μετά το γνωστοποίησε στην τότε γυναίκα του. 

«Ήμουν 60 ετών όταν τα είπα όλα στη γυναίκα μου, που το αντιμετώπισε με πολλή συμπόνοια και με βοήθησε πάρα πολύ. Εκείνη μου αγόραζε κοσμήματα και με φώναζε Πατρίτσια, αλλά συμφωνήσαμε να το κρατήσουμε μυστικό. Όταν έβαλα για πρώτη φορά γυναικεία παπούτσια το αντιλήφθηκαν κάποια παιδιά στη γειτονιά και με κορόιδευαν. Όταν έφτασαν στο σημείο μέχρι να μας πετούν αυγά στο σπίτι, κάλεσα την αστυνομία. Σήμερα ντύνομαι εντελώς ως γυναίκα και είμαι λίγο πολύ γνωστή στην περιοχή. Ο κόσμος δείχνει να μην έχει πλέον πρόβλημα», λέει και καταλήγει: «Νιώθω ανακούφιση και ευτυχία. Αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι όταν σε δέχονται ως γυναίκα. Και είναι κάτι που ήθελα σε όλη μου τη ζωή».

Με πληροφορίες από Mirror

Lgbtqi+
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης: Tουλάχιστον 350 δολοφονίες φέτος παγκοσμίως

Lgbtqi+ / Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης: Tουλάχιστον 350 δολοφονίες φέτος παγκοσμίως

Περισσότερα από 350 τρανς και intersex άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους το 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έκθεσης του προγράμματος παρακολούθησης δολοφονιών των τρανς που συμπίπτει με τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Η οργή της τρανς βουλευτή Σάρα Μακμπράιντ στην απαγόρευση να χρησιμοποιεί τις γυναικείες τουαλέτες στο Καπιτώλιο

Lgbtqi+ / Η οργή της τρανς βουλευτή Σάρα ΜακΜπράιντ στην απαγόρευση να χρησιμοποιεί τις γυναικείες τουαλέτες στο Καπιτώλιο

Η Ρεπουμπλικανή Νάνσι Μέις εισάγει ψήφισμα προκειμένου να απαγορευτεί στις τρανς γυναίκες να χρησιμοποιούν τις γυναικείες τουαλέτες, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την εκλογή της πρώτης εκλεγμένης τρανς στο Κογκρέσο των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Ταϊλάνδη: Η νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών προσελκύει τεράστιο κύμα τουριστών

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Η νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών προσελκύει τεράστιο κύμα τουριστών

Η Ταϊλάνδη έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται κοντά σε χώρες χωρίς ισότητα στον γάμο, όπως η Ινδία, με περισσότερους από 3,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους να κατοικούν εντός πτήσης πέντε ωρών από τη χώρα
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Σωτηρόπουλος: «Έχουν γίνει μεγάλα βήματα στη νομοθεσία για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, υπάρχουν όμως ακόμα σημαντικά κενά»

Βιβλίο / Βασίλης Σωτηρόπουλος: «Έχουν γίνει μεγάλα βήματα στη νομοθεσία για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, υπάρχουν όμως ακόμα σημαντικά κενά»

Μια διαφωτιστική συζήτηση με τον γνωστό δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω και συγγραφέα με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του ΛΟΑΤΚΙ + Δικαιώματα & Ελευθερίες (εκδ. Σάκκουλα), ένα μνημειώδες όσο και πολύτιμο βοήθημα για κάθε ενδιαφερόμενο άτομο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Τραμπ επέλεξε την ομοφοβική κυβερνήτη Κρίστι Νόεμ για υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας

Lgbtqi+ / Ο Τραμπ επέλεξε την ομοφοβική κυβερνήτη Κρίστι Νόεμ για υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας

Μόλις λίγες ημέρες μετά την εκλογική του νίκη, οι επιλογές του για τις υψηλόβαθμες θέσεις της κυβέρνησής του επιβεβαιώνουν τις προθέσεις του απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η woke κουλτούρα, η «ψήφος της λεβάντας» και οι αμερικανικές εκλογές

Οπτική Γωνία / Η «ψήφος της λεβάντας» και οι αμερικανικές εκλογές

Μπορεί η ιστορία να «γυρίσει πίσω»; Όχι βέβαια ή έτσι πιστεύουμε. Οι «LGBTQI+ unfriendly» πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επανεξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ κόντρα σε κάθε λογική –ή μήπως όχι;‒ προβληματίζουν την αμερικανική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Εμένα γιατί μου έρχεται να γελάσω;Ίσως φέρνει λίγο σε Eric Idle και Terry Jones από Monty Python.Τυχερός. Τουλάχιστον του έμεινε η γκαρνταρόμπα της συζύγου και τα βαφτικά. :)Επίσης πιθανόν να είναι και ο μόνος επιζήσας από το συνταγμά του στον πόλεμο. :)
"Τώρα σιγά σιγά έχω αρχίσει να το λέω σε κάποιους γείτονες κι όλοι μου λένε, "μην στενοχωριέσαι, φτάνει να είσαι ευτυχισμένη". Τι ωραίο σε μια κοινωνία, να χαίρεσαι με την ευτυχία του άλλου, που μάλιστα δεν πειράζει κανέναν... Κρίμα που καταπίεσε κάτι τόσο θεμελιώδες όσο η σεξουαλική της ταυτότητα επί τόσα χρόνια. Αλλά και τι δικαίωση, η κατανόηση της συζύγου. Μακάρι να ζήσει ακόμη χρόνια πολλά, τώρα που βρήκε επιτέλους την ευτυχία, την εσωτερική ειρήνη και ηρεμία.
Ωραίο το σχόλιό σου αλλα συνήθως σεξουαλική ταυτότητα αποκαλούμε τη σεξουαλικότητα Δηλ ετεροφυλόφιλος, ομοφυλόφιλος κλπΗ συγκεκριμένη βρήκε την ταυτότητα ΦΥΛΟΥ της. Είναι δυο διαφορετκά πράγματα όπως εξηγει και η ίδια.