ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.8.2018 | 12:19

Απορία

Πώς είναι να είσαι αναπληρώτρια για πρώτη χρονιά? Μιλάς στον ενικό στους συναδέρφους? Κι αν υπάρχουν και πρώην καθηγητες σου πώς τους μιλάς? Δεν θέλω να μου πάρουν και τον αέρα και να με κάνουν ότι θέλουν γι αυτό τι στάση να κρατήσω εξ αρχής?
1
 
 
 
 
σχόλια
Προσωπική εμπειρία: μιλάω στον πληθυντικό σε όλους, εκτός από αυτούς που είναι κοντά στην ηλικία μου. Το λογικό είναι ότι από μόνοι τους θα σου πουν να μιλάς στον ενικό, μιας και είστε συνάδερφοι. Δύσκολο στην αρχή,σιγά σιγά γίνεται. Εγώ δεν μιλάω ποτέ στον ενικό στον διευθυντή, όσο και να μου το έχουν ζητήσει μερικοί. Ειδικά μπροστά σε τρίτους. Επίσης, δεν μιλάω στον ενικό σε άντρες δασκάλους μεγάλους σε ηλικία, δε ξέρω δεν μου βγαίνει. Όχι με όλους, κάποιοι είναι τόσο χαλαροί,που θα στο βγάλουν. Είναι το τι βγάζει ο καθένας. Γενική αρχή μου είναι ότι μιλάω σε όλους στον πληθυντικό,μέχρι να μου ζητηθεί το αντίθετο. Εκτός από τις περιπτώσεις που σου είπα. Διευθυντής δηλαδή(πληθυντικός),νέοι συνάδελφοι(ενικός), μεγάλοι σε ηλικία άντρες συνάδελφοι (πληθυντικός). Βέβαια, ξέρω περιπτώσεις που ο διευθυντής είναι τόσο γαμάτος που μιλάνε στον ενικό και εκεί. Αλλά βασικά, ο,τι και να λεμε, είναι τι θα σου βγάλει ο καθένας. Ξεκίνα με πληθυντικό και βλέπεις. Καλή τοποθέτηση!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon