ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.11.2018 | 15:24

διαχωρισμός Εκκλησίας-κράτους

Με αφορμή τις συζητήσεις για το διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους, θα ήθελα να εκφράσω την άποψη ότι θα ήταν κοινωνικά δίκαιο να πληρώνουν κάποια μικρή συνδρομή όσοι είναι και θέλουν να λέγονται "χριστιανοί ορθόδοξοι", ώστε να καλύψουν τους μισθούς των ιερέων. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώνουν. Οι φόροι οι οποίοι πληρώνουμε στο κράτος υποτίθεται ότι είναι είτε 1.κάποια στιγμή θα κάνουμε χρήση της υπηρεσίας/δρόμου/εγκατάστασης που πληρώσαμε είτε 2.επειδή είναι κοινωνικά δίκαιοι (πχ παροχές σε αμεα). Το να πληρώνω την Εκκλησία η οποία δεν μου προσφέρει ούτε θα μου προσφέρει ποτέ τίποτα δεν είναι κοινωνικά δίκαιο.
6
 
 
 
 
σχόλια
Ναι φυμφωνω,...... απλα φιλε να σταματησει να ταιζει κιολας 5000γευματα που δινει σε απορους να μην εχει ιδρυματα να μην κανει κοινωνικο εργο. Να τα αναλαβει το κρατος οπως ειπες.... επισης αν θελετε να γινει διαχωρισμος να γινει σε ολα.... Δεν μπορεις να λες οτι ναι οσοι ειναι Χριστιανοι να πληρωνουν και να διαωωριστουμε.... αλλα να θες τον 15αυγουστο να ναι αργια και οι θρησκευτικες εορτες να ναι αργια..... ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!!!
Συμφωνώ και μακάρι επιτέλους να γίνει το φυσιολογικό και να διαχωριστεί το κρατος απο την εκκλησία... Ειμαστε απο τις λιγες αν οχι η μοναδική δυτική (εδω γελαμε λιγο αλλα τεσπα) χωρα που ακομα ισχύει το κράτος-εκκλησία... Καιρός να εκσυγχρονιστουμε λιγο!
Κορυφαία τοποθέτηση.Μπράβο άτομο που έκανες την εξομολόγηση.Την έχω ακούσει και σε κάποια συζήτηση την ίδια άποψη με τη δική σου.Ξεχνάς όμως κάτι βασικό.Ζούμε στη χώρα του ''Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια''.Η εποχή άλλαξε από τότε, το ξέρω, το moto ομως το συγκεκριμένο είναι βαθιά μέσα στο DNA μας.Ζούμε στη χώρα που υπήρξε κόμμα(ευτυχώς εξαερώθηκε αλλά πήρε τη θέση του στη βουλή κάτι πολύ χειρότερο και πιο επικίνδυνο) που για να προσελκύσει ψήφους από τα πρόβ.. εε... από τους ψηφοφόρους έβαλε στον τίτλο του κόμματός του τη λέξη ''ορθόδοξος'', λες κι έχει ή θα έπρεπε να έχει σχέση η πολιτική με την εκκλησία.Οπότε απόψεις σαν τις δικές σου δεν έχουν πέραση σε αυτή τη χώρα.Εδώ υπάρχει περίπτωση κάποιοι χριστιανοφανατισμένοι να μην κατάλαβαν το προνόμιο που έδωσε στην εκκλησία ο Σύριζα τώρα με το νέο νόμο που στην ουσία τους πληρώνει από το δημόσιο χωρίς να ανήκουν στο δημόσιο, δηλαδή κοροϊδία διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας και να υπάρξουν κι αντιδράσεις ότι δήθεν ο Σύριζα τιμωρεί την εκκλησία με το διαχωρισμό ενώ στην ουσία δεν διαχωρίζεται τίποτα.Μην ψάχνεις άκρη. Η παρακμή δεν έχει τέλος.
Επιτέλους κάποιος είπε ότι αυτό που πάει να περάσει , θα συμφέρει περισσότερο κυβέρνηση -εκκλησια. Η κυβέρνηση θέλει να προσελκύσει άτομα -ψηφοφορους με το πρόσχημα ότι κάναμε το διαχωρισμό και η εκκλησία θα βγάλει ένα βάρος από την πλάτη της ενώ θα συμμετέχει κανονικότητα στις αποφάσεις και θα συνεχίζει να πληρώνεται από τους φορολογούμενους.Δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα αμοίβονται από χρήματα του δημοσίου. Όχι Γιάννης-Γιαννακης.
Eίναι όπως το λες, άκρατος λαϊκισμός και πεποίθηση ότι τα πρόβατα δεν θα το πάρουν πρέφα. Μια μικρή επισήμανση, αν μου επιτρέπεις. Το motto που αναφέρεις δεν είναι στο DNA μας, είναι προϊόν της προσπάθειας συμπίλησης εθνικού κράτους όταν πράγματι μετά την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό το νεοσύστατο κράτος είχε ανάγκη συσπείρωσης. Οφείλεται στην ιστοριογραφία του Παπαρηγόπουλου, αυτή που επηρέασε έκτοτε όλα τα σχολικά εγχειρίδια και που ανακυκλώνεται, με έμφαση στην συμβολή της εκκλησίας στην απελευθέρωση του έθνους και την σύμπτυξη εθνικού κράτους. Στην πραγματικότητα η εκκλησία είχε στην καλύτερη διφορούμενο ρόλο σε όλο αυτό (και εξαρτώνταν πολύ η εκάστοτε συμπεριφορά από τους ιεράρχες, τους ηγέτες της και τις εκάστοτε ισορροπίες δυνάμεων). Ελλείψη όμως εθνικής ομογένειας (δεδομένου ότι προ του 1922 η ελληνική επικράτεια τελούσε εν πανσπερμία) η θρησκευτική ομογένεια παρουσιάστηκε ως πρωτεύουσας σημασίας. Το ίδιο έγινε και σε άλλες άλλωστε ιστορικές συγκυρίες, όπως με τους Αρβανίτες (διαχωρισμός και ενοποίηση επί τη βάση θρησκεύματος) και με του Καραμανλήδες (εκ του Καρά Αμάν της Καππαδοκίας). Για όποιον ενδιαφέρεται τα λήμματα της wikipedia αποτελούν μια καλή απαρχή μελέτης προς περισσότερες πηγές.
Συμφωνώ μαζί σου. Δεν έχω λόγο επίσης να πληρώνω:-Την ΕΡΤ: δε βλέπω ΕΡΤ, γιατί να πληρώσω; μου προσφέρει κάτι; Εγώ δε βλέπω ΕΡΤ πάντως. - Τους προσφυγομετανάστες: δεν τους κάλεσε κανένας, τι μου προσφέρουν;;; Ας τους πληρώσουν οι αλληλέγγυοι και όσοι τους αγαπάνε. Και μην πει κανένας έξυπνος ''τα λεφτά είναι της ΕΕ''. Ο κοινοτικός προϋπολογισμός δεν καλύπτεται από εξωγήινους αλλά από τα εθνικά κράτη. - Τους μουφτήδες της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη: μου προσφέρουν κάτι;;; Ας τους πληρώσουν όσοι θέλουν να το παίζουν μουσουλμάνοι.
Scroll to top icon