ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.3.2018 | 08:57

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

Περίπου 1.5 χρόνο πριν διεγνώσθη η μητέρα μου με διπολική διαταραχή.Το γεγονός με στιγμάτισε καθότι η συμπεριφορά της άλλαξε άρδην και προς τον πατερα μου και προς εμενα και προς την γυναικα μου, με αποτέλεσμα να υπαρχουν εντάσεις συνεχώς και γενικά μια συνολική απελπισία...ακολουθεί κανονικά αγωγη και η περιοδοι κανονικότητας ειναι αρκετά μεγάλοι πλέον αλλα το θέμα ειναι οι φοβίες που μου δημιουργήθηκαν...Φοβάμαι μη χτυπησει και εμένα κάτι τετοιο.Πως θα ανταποκριθώ στα παιδιά μου, πως θα αντεξει η γυναίκα μου.;Φοβαμαι μην χτυπησει την γυναικα μου...πολλές φορες αν ειναι λίγο παραπανω αγχωμενη λόγο δουλειας ή στενοχωρημένη τρελαίνομαι και νομίζω διαφορα...πως όλοι η πιεση θα της/μας βγει σε κάποιο ψυχολογικο...Δεν ντρεπομαι για τίποτα και ξέρω πως όλα γινονται για κάποιο λόγο... αλλα ας μου πει κάποιος κάτι μπας και ηρεμήσω . . .
3
 
 
 
 
σχόλια
Είναι λογικό να φοβάσαι. Έχει περάσει μόνο ενάμισης χρόνος. Αλλά... ενημερώσου σχετικά. Οι σχολιαστές που σου είπανε να συμβουλευτείτε μαζί με την γυναίκα σου έναν ψυχολόγο, δεν έχουν καθόλου άδικο. Είναι δύσκολη υπόθεση... σου εύχομαι καλή τύχη και καλή συνέχεια.
Νομίζω ότι ο εξομολούμενος αγχώνεται μηπως πάθει διπολική αυτός ή η γυναίκα του? Όχι?Αν ισχύει αυτό που κατάλαβα εγώ, τότε θα πρότεινα, εφόσον λες οτι και η γυναίκα σου αγχώνεται λόγω εργασίας, ας πάτε σε ένα ψυχολόγο (όχι στον ίδιο, δεν θα σας δεχτεί κιόλας) ώστε να μάθετε ο καθένας να διαχειρίζεται το άγχος και το στρες της καθημερινότητας. Δεν ειναι ανάγκη να πηγαίνει κανείς συχνά, μπορεί να γίνεται μια συνεδρία ανά 2-3 εβδομάδες, ο ειδικός θα κρίνει... Δεν ειναι ανάγκη να φτάσει κανείς να πάθει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα για να φτάσει στην καρέκλα του ειδικού... Ασε που θα σας λύσει και πολλές απορίες σχετικά με την σχέση σας με την μητέρα σου.
Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως, γίνεται θεραπεία οικογενειακώς ή τουλάχιστον θα έπρεπε. Με την έννοια ότι ο/η ασθενής λαμβάνει την θεραπεία που ενδείκνυται, αλλά ταυτόχρονα εκπαιδεύονται κατά κάποιο τρόπο και οι στενοί συγγενείς ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα τυχόν ψυχωσικά επεισόδια. Μήπως πρέπει να μιλήσεις με τον/την γιατρό της;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon