4.6.2014 | 20:58
Frozen Yogurt της Λουιζας. Για το κοριτσι που της το υποσχεθηκα.
450 gr. φραουλες. 150 gr. ζαχαρη αχνη. 250 gr. στραγγιστο γιαουρτι. 150 ml κρεμα γαλακτος. Ενα κουταλακι χυμο λεμονιου. 2-3κουταλιες της σουπας αλκοολ [οποιο σου αρεσει]. Ψιλοκοβεις τις φραουλες και τις ανακατευεις με το αλκοολ και τη ζαχαρη. Ανακατευεις πολυ καλα με συρμα χειρος. Σκεπασε με μεμβρανη το μπωλ και βαλε το στο ψυγειο για μια ωρα. Κατοπιν, ριξε το μειγμα αυτο στο μπλεντερ. Πολτοποιησε καλα. Τωρα, ριξε στις πολτοποιημενς φραουλες το γιαουρτι, την κρεμα και το λεμονι. Ανακατεψε καλα με το συρμα και δοκιμασε. Ισως να το θελεις πιο γλυκο. Σε αυτη την περιπτωση, αντι ζαχαρης, βαλε λιγο μελι εως να γλυκανει αρκετα. Βαλε στην καταψυξη για περιπου, μια ωρα. Βγαλε το μπωλ και χτυπα το μειγμα πολυ καλα, για 2-3 λεπτα [ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΙΞΕΡ]. Ξαναβαλε στην καταψυξη. Καθε δυο ωρες να το βγαζεις και να το χτυπας για λιγο. Αυτο θα το κανεις τεσσερις φορες. Ετσι το παγωμενο γιαουρτι δεν πιανει κρυσταλλους και παραμενει αφρατο. Η διαδικασια δεν ειναι δυσκολη απλα ειναι χρονοβορος. Αν τα καταφερεις, πες μου να σου στειλω και το frozen yogurt σοκολατα. Καλη επιτυχια και συγγνωμη για την καθυστερηση.