ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.2.2019 | 00:25

Γλωσσες τωρα ;

Κι ομως λογω ανεργιας..σκεφτηκα να πιασω ειδικα τα αγγλικα απο εκει που τα ειχα αφησει. Λογικαι μονη μου θα ψαχτω για να διαβασω τα περισσοτερα αφου λεφτα πολλα δεν υπαρχουν. Σιγουρα δεν μου ειναι ευκολο ουτε αυτο , 26 ειμαι πλεον και τα αγγλικα τα αφησα σε ενα επιπεδο λοουερ. Τι αποψη εχετε; Εδωσε κανεις τοσο μεγαλος; πφφΣκεφτομαι για αυτο το λογο να δωσω κανενα toec.. Ολες οι αποψεις δεκτες!
6
 
 
 
 
σχόλια
Μπορεί να νιώθεις μεγάλη/ος συγκριτικά με παιδιά λυκείου που δίνουν για proficiency, αλλά και 50 να ήσουν, απο τη στιγμή που αποφάσισες να κάνεις κάτι και το θέλεις, είναι θετικό/δημιουργικό το οτι προσπαθείς. Υπάρχει η λογική στην Ελλάδα οτι αν 'μεγαλώσεις' πρέπει να κάθεσια στα αυγά σου, οτι οι σπουδές πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένη σειρά, αλλά όχι. Μπορείς να κάνεις και μόνος/η, αν αγοράσεις κανένα βιβλίο γραμματικής για να δει ςπερίπου πώς οργανώνετια η ύλη και να βρειες απο ιντερνετ δάσκαλο να κάνει διορθώσιες εκθέσεων πχ. Αλλά και χωρ'ίς αυτά μπορείς να μάθεις.
Ενας πολύ καλός τροπος να φρεσκαρεις τα αγγλικά σου είναι όντως σειρές ταινίες κλπ αλλά με αγγλικούς υπότιτλους τουλαχιστον απο ενα σημείο και μετα.υπαρχουν αρκετά σάιτ που σε βοηθάνε να φρεσκαρεις γραμματικη και λεξιλόγιο αν εχεις κάποιον γνωστό που ασχολείται επαγγελματικα να σε κατατοπισει.αν το παρεις βεβαια ζεστα πιστευω οτι χωρις βιβλιο δουλεια δεν γινεται γιατι δεν θα εχεις την βαση για να εστιασεις.δεν έχω καταλάβει αν εχεις πάρει πιστοποιητικό επιπέδου lower,αν όχι δεν θεωρώ το toeic φιλική λύση λίγω εξιδεικευμενου λεξιλογίου,υπαρχουν αλλά πιστοποιητικά που διευκολύνουν, δουλεύουν όλες τις δεξιότητες και αναγνωρίζονται παντού στην Ελλάδα ως επίπεδο β2.αν το πάρεις απόφαση κ θες καθοδήγηση στείλε μου μήνυμα άφοβα!
Νομίζω αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί δεν είναι να πάρεις ένα ακόμα πτυχίο, αλλά η ουσιαστική χρήση της γλώσσας. Ξέρω άτομα με lower και proficiency, που δεν μπορούν να κάνουν μια απλή καθημερινή κουβέντα στα αγγλικά. Σε τι τους βοήθησε όλος αυτός ο κόπος να περάσουν τις εξετάσεις;Στο ιντερνετ βρίσκεις πολλά βοηθήματα για να μάθεις ξένες γλώσσες, όρεξη μόνο θέλει. Επίσης βοηθάει να βλέπεις σειρές ή ταινίες με αγγλικούς υπότιτλους.Εναλλακτικά, αντί να εμβαθύνεις στα αγγλικά, θα μπορούσες να μάθεις 1-2 άλλες γλώσσες σε βασικό επίπεδο.Ποτέ δεν είναι αργά, ειδικά όταν είσαι 26(!).
Αν έχουν την γνώση, η εξάσκηση στο λόγο θα τους χαλαρώσει.Συνήθως επίσης, δεν διδάσκεται προφορά και πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν.Ο κόπος δεν είναι άδικος, κάνεις λάθος αλλά διακρίνω και κάτι άλλο που καταλαβαίνω γιατί το λες οπότε γουατεβερ.Δεν είναι αργά και για εσένα να μάθεις καλά αγγλικά:P
Αν είσαι καλή στις ξένες γλώσσες δοκίμασε μόνη σου ναι.Αν δεις ότι δεν τα καταφέρνεις, δεν έχεις κάποιο φίλο να σε βοηθήσει?Σκέψου γενικά έξυπνους τρόπους να βελτιωθείς, όπως βιβλία, σειρές, ταινίες, κάτι που να το διασκεδάζεις παράλληλα, γιατί όχι?
Scroll to top icon