ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.2.2016 | 23:56

ιος των κονδυλωματων

η γυναικολογος μου, μου ειπε οτι εχω τον ιο των κονδυλωματων. δηλαδη δεν εχουν εμφανιστει κονδυλωματα (θα το καταλαβαινα προφανως) απλα εχω την προδιαθεση να εμφανιστουν. εισης μου ειπε οτι ειναι συνηθες πολυ στις γυναικες (80% των γυνακων εχει πιθανοτητες να προσβληθει). συχνες σεξουαλικες επαφες δεν εχω κι ουτε ειχα. παρολαυτα τρεμω καθε μερα μηπως εμφανιστουν κονδυλωματα η μηπως γινει τιποτα χειροτερο οπως καρκινος του τραχηλου. δυστυχως απαξ και εχεις τον ιο δεν μπορεις να κανεις τιποτα, ουτε και η θεραπειες βοηθανε. απλα ευχεσαι να μην σου εμφανιστουν. κοριτσια οσες εχετε, εσεις τι κανετε?
2
 
 
 
 
σχόλια
Λίγο μπερδεμένα τα κατάλαβες. 80% των γυναικών (και αντίστοιχα 80% των αντρών, δεν υπάρχει επιδημιολογική διαφορά) ΕΧΟΥΝ προσβληθεί από τον ιό, όχι "έχουν πιθανότητα" να προσβληθούν.Οι υποτυποι του ιού που προκαλεί κονδυλώματα είναι διαφορετικοί από αυτούς που προκαλούν καρκίνο. Σου εξήγησε η γιατρός σου ποιανού ακριβώς είσαι φορέας; Αν όχι - ή αν δεν κατάλαβες - κλείσε άλλο ένα ραντεβού μαζί της και συζητήστε το, είναι πολύ σημαντικό να κατανοείς τι γίνεται με ένα (σχετικά απλό) ιατρικό ζήτημα που σε έχει πανικοβάλει.Γενικά,Το τεστ για το γονιδίωμα του ιού HPV από υλικό του τραχήλου οδεύει σιγά σιγά να αντικαταστήσει το παραδοσιακό τεστ ΠΑΠ (στο οποίο μελετάμε απλά τη μορφολογία των κυττάρων του επιχρίσματος). Μια γυναίκα που δεν είναι φορέας του ιού, δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις (και τα νεότερα guidelines λένε για ΠΑΠ τεστ κάθε 3 χρόνια αντί για κάθε χρόνο σε αυτή την περίπτωση και ένα σωρό άλλες ενδείξεις που με κάθε καινούργια ανακάλυψη αλλάζουν). Μια άλλη όμως που είναι φορέας, πρέπει να το γνωρίζει και να κάνει τακτικά - ανάλογα με τη σύσταση του γιατρού της - εξετάσεις, ώστε αν προκύψει κάτι, να το αντιληφθεί έγκαιρα και να το θεραπεύσει.Γενικά μη φρικάρεις, συζήτα με τη γιατρό σου και ενημερώσου!
Εχω παει σε πολλους γιατρου και το εχω ψαξει πολυ εδω και πολλα χρονια. Επειδη για το συγκεκριμενο θεμα υπαρχουν παρα πολλες παρανοησεις, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βρεις τον καταλληλο ειδικο και να μιλησεις μαζι του. Εγω επειτα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα στον κο Σιταρα. Ιδιωτευει και ειναι και στο Λητω αν δεν κανω λαθος. Ειναι .εξειδικευμενος, εξαιρετικος και πολυ διακριτικος. Γκουγκλαρε τον για τηλεφωνια διευθυνσεις κλπ. Στον συνιστω ανεπιφύλακτα. Και ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon