ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.1.2017 | 21:46

Μαμά...

Πάλι πήγα από τη μαμά μου σήμερα. Πάλι έκατσα 10 λεπτά. Με ρώτησε 3 φορές τι νέα έχω, τίποτα της είπα. Εκείνη καίγεται να έχει σχέση μαμάς-κόρης φυσιολογική, να λέμε τα νέα μας, να της λέω τα προβλήματά μου και να συζητάμε λύσεις. Φυσικά δεν έθεσε ποτέ τη βάση για μια τέτοια σχέση, και δε γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να γίνουμε κολλητές.Κι εγώ καίγομαι από στεναχώρια όταν με ρωτάει και της λέω τίποτα, όταν σχολιάζει κάτι και της απαντάω μονολεκτικά ή απότομα. Σχεδόν ότι και να μου πει με ενοχλεί, ή το βρίσκω ανόητο. Και πως να μη το βρίσκω όταν κάθε φορά που βρισκόμαστε σχολιάζει ένα σωρό βλακείες, δήθεν σαν συμβουλή; Από το πως ντύθηκα, γιατί δε ντύθηκα αλλιώς, γιατί δε βάφομαι λίγο, ή πχ να ξέρει για τη δουλειά μου ότι δεν παίρνουμε όποτε θέλουμε άδειες, και να λέει ε γιατί δεν παίρνεις καμιά άδεια, να μου λέει πχ για τη δουλειά κάνε αυτό, να της εξηγώ πως λειτουργούν τα πράγματα και ότι αυτό που λέει δε γίνεται, και να επιμένει ότι γίνεται και έλα μωρέ σιγά, θα σε αφήσουν να το κάνεις. Να μη διαβάζει κανένα βιβλίο και να σχολιάζει τι βιβλία διαβάζω, και ότι πρέπει να διαβάζω Ντοστογιέφσκι. Που να διάβαζα και βιβλία κατηγορίας Δημουλίδου, απλά θέλει να σχολιάσει κάτι αρνητικό.Μετά από όλα αυτά τα σχόλια, πως να μου βγει να κάνουμε μια συζήτηση απλή; Πως να της πω ότι βγήκα με κάποιον ραντεβού χθες και πως πήγε; Δε με νοιάζει να της πω. Δε σκέφτομαι ποτέ α αυτό να την πάρω ένα τηλέφωνο να το συζητήσουμε. Δεν ανυπομονώ ποτέ να την ακούσω στο τηλέφωνο, ή να χαρώ όταν θα με πάρει, και πολύ σπάνια θα σκεφτώ μόνη μου να την πάρω να δω τι κάνει. Κι όμως, τη λυπάμαι πολύ. Λυπάμαι που μόνο από εμένα έχει να περιμένει τρυφερότητα και επικοινωνία κι εγώ δεν έχω να της τα δώσω. Θα ήθελα να ήταν αλλιώς τα πράγματα, αλλά είναι πολλά που πρέπει να αλλάξουν, κι εγώ δε θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία, ειδικά όσο ακούω αυτά που ακούω. Θα συνεχίσουμε αυτή την τυπικά καλή σχέση υποθέτω, μέχρι τέλους.
5
 
 
 
 
σχόλια
Παρόμοια σχέση είχα και εγώ με τη μητέρα μου. "Είχα" γιατί "έφυγε" πριν 7 μήνες περίπου. Αν υπάρχει κάτι το οποίο θέλεις να προσπαθήσεις να διορθώσεις στον τρόπο που επικοινωνείτε μεταξύ σας, μη χάνεις καιρό και κάντο σύντομα. Εγώ αποδέχτηκα ότι και οι δυο μας κάναμε τις επιλογές μας και μέχρι ένα σημείο θεωρώ ότι ήμασταν ευχαριστημένες με την τυπική, οικογενειακή σχέση που διατηρούσαμε. Λόγω της τεράστιας διαφοράς στους χαρακτήρες και το ακόμη μεγαλύτερο χάσμα στις κοσμοθεωρίες μας, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνουμε φίλες. Να θυμάσαι όμως ότι η αγάπη και η έννοια υπάρχει, έστω και κάπου υπόγεια, ακόμη και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχουν σημεία επαφής.
Το κλασικό ότι θα την καταλάβεις οταν γίνεις γονιός δε σου το είπε ακόμα;Υποθετεις ότι θα συνεχίσετε τυπικά!!Με την υπόθεση θα μείνεις...Μπορει να είναι η καλύτερη σου φίλη!!Δοκιμασε!!Υποθετω σαν γονιός σου πρόσφερε και σε μεγάλωσε,σε στήριξε!!Τωρα που μεγάλωσες,μπορει να γινει η καλύτερη φίλη σου!!Αν μπορείς δώσε της μια ευκαιρία!!
Μπράβο σου που προσπαθείς να χτίσεις τη σχέση σου με την μαμά σου, ποτέ δεν είναι αργά.Έτσι είναι τώρα η γυναίκα, δεν πρόκειται να αλλάξει σε αυτη την ηλικία, αποδέξου το και μη τα παίρνεις και πολύ στα σοβαρά αυτά που σου λέει/ να μην αφήνεις να σε επηρεάζουν)(Εκτός από τον Ντοστογιέφσκι, αξίζει να τον διαβάσεις, όταν θα έχεις όρεξη:D)
Συνήθως οι μητέρες από την πλευρά τους προβάλλουν πάνω στην κόρη τους όλες τις προσδοκίες και τα όνειρα που ενδεχομένως είχαν για τον ίδιο τους τον εαυτό, όσα εκείνες ήθελαν να κατακτήσουν ακαδημαϊκά, επαγγελματικά, ερωτικά ξεχνώντας το πιο σπουδαίο: πως η κόρη είναι μια ανεξάρτητη, διαφορετική προσωπικότητα, ένας άνθρωπος με διαφορετικές ανάγκες, επιθυμίες, θέλω.Αν θες το όλο πραγμα να παρει μια διαφορετική πορεία, θα σου πρότεινα να ξεκίνησεις με το υλικό συναισθημάτων που έχεις μέσα σου και να προσπαθησεις να εκφραστείς στην μητέρα σου. Προσπάθησε να της επικοινωνήσεις τον θυμό σου, την θλίψη σου, την απογοήτευσή σου, το πώς νιώθεις κάθε φορά που σου ασκεί μια καινούρια κριτική. Έπειτα ακουσε την προσεκτικά… ίσως σε βοηθήσει να αντιληφθείς τι την οδηγεί σε αυτή την συμπεριφορά και ενδεχομένως η πρόθεσή της να σε ανακουφίσει. Οι πρώτες επικοινωνίες ίσως είναι δύσκολες και άβολες, όμως θα φέρουν στην επιφάνεια αληθινές σκέψεις και αυθεντικά συναισθήματα που ενδεχομένως να έχουν εκφραστεί ξανά, σε λάθος χρόνο… με λάθος τρόπο....Προσπάθησε από εδώ και στο εξής να δείχνεις στην μητέρα σου πόσο θες την γνώμη της αλλά όχι την κριτική της...Ολοι οι γονεις ειναι άνθρωποι με ελαττώματα... και κατι που μου ειχε μείνει ειναι οτι «τα παιδιά αρχικά αγαπούν τους γονείς τους. Μεγαλώνοντας τους κρίνουν και κάποιες φορές τους συγχωρούν»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon