ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.10.2015 | 01:54

μεταπτυχιακό διλλημα

Α)Να πάω στο μεταπτυχιακό που με δέχτηκαν ???? Β)Να μην πάω γιατι για να βρείς δουλειά πρέπει να έχεις προϋπηρεσία και το μεταπτυχιακό δεν ΘΑ μου προσφέρει πολλά, και επιπλέον ποιος έχει 5000 ευρώ τέτοιες εποχές ???Γ)Να κάνω υπομονή 5-6 μήνες έτσι όπως κάθομαι και να φύγω για εξωτερικό αναζητώντας την τύχη μου εκεί με το απλό γενικό πτυχιάκι.
8
 
 
 
 
σχόλια
λυπάμαι αλλά νομίζω ότι χωρίς μετπτυχιακό στο εξωτερικό δεν έχεις πολλές ελπίδες.. θα σου έλεγα να κάνεις μεταπτυχιακό στο εξωτερικό αλλά αφού σε δέχτηκαν εδώ γιατί όχι; μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες αλλά νομίζω ότι όσο περισσότερα κάνει κανείς τόσο πιο εφοδιασμένος είναι για πιθανές μελλοντικές ευκαιρίες..
να πας χωρις να το σκεφτεις καθολου πιο πολλα θα σου προσφερει ενα μεταπτυχιακο παρα καποιοι μηνες προυπηρεσιας,εξαλλου τωρα μπορεις να σπουδασεις ,να δουλευεις εχει ολο το υπολοιπο της ζωης σου και μην ακουσεις κανεναν που θα σου πει οτι ενα μεταπτυχιακο ειναι αχρηστο ,ολοι εχουν και δεν βρισκουν δουλεια ,ειναι πεταμενα λεφτα κτλ κτλ
Κρατα τα λεφτα για το εξωτερικο.Και αν δεν βρεις δουλεια γρηγορα,κανε εκει μεταπτυχιακο.Αλλωστε οι σπουδες απο δω χωρις προυπηρεσια, δεν μετρανε και πολυ στον ιδιωτικο τομεα εξω. Απο την αλλη μεσω του μεταπτυχιακου, μπορεις να κυνηγησεις καποιο ερευνητικο προγραμμα ή μαθητεια που θα σε φερει πιο ευκολα στην αγορα που στοχευεις.
Α) Αφού σε δέχτηκαν στο μεταπτυχιακό να πας. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τη δυνατότητα να κάνουν έναν μεταπτυχιακό. Και εκτός από το ότι θα σου προσφέρει επαγγελματικά εφόδια, θα είναι μια όμορφη εμπειρία και θα γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους και θα μπορέσεις να δικτυωθείς.Β)Αναμφίβολα η επαγγελματική εμπειρία-ανάλογα τον τομέα, τα χρόνια εμπειρίας κλπ-μπορεί να "βάλει κάτω" ένα μεταπτυψιακό. Σκέψου όμως από την άλλη ότι ένα επιπλέον χαρτί μπορεί να είναι το εισιτήριο σου για άλλες αγορές ή/και τομείς. Μην το υποτιμάς!!! Σίγουρα το ποσό των διδάκτρων δεν είναι αμελητέο αλλά αν μπορεί να τα διαθέσεις τώρα, δώσε τα!! Ποτέ δεν ξέρεις τι εποχές μας περιμένουν...Γ) Το "πτυχιάκι" που λες μπορεί μετέπειτα να σου ανοίξει πολλούς δρόμους. Δεν ξέρω πόσο συστηματικά ψάχνεις εργασία και αν ψάχνεις αποκλειστικά και μόνο στον τομέα σου, αλλά γιατί δεν ψάχνεις εργασία και σε άσχετο αντικείμενο? Γιατί δεν βρίσκεις εθελοντική εργασία στο αντικείμενο σου μέχρι να ξεκινήσεις το μεταπτυψιακό? Θα είναι μια έξτρα εργασιακή εμπειρία..Πήγαινε σε συνεντέυξεις και ας μην ζητάνε προσωπικό. Θέλει και λίγο θράσος!
Έτσι όπως τα ρωτάτε γενικά τι απάντηση περιμένετε; Παίζει μεγάλο ρόλο τι πτυχίο έχετε γιατί δεν έχουν όλες οι δουλειές την ίδια ζήτηση όπως επίσης και σε κάθε χώρα δεν ζητάνε τους ίδιους.Νομίζω πρέπει να το σκεφτείτε πολυπλεύρως και να το συζητήσετε με φίλους και συγγενείς πριν αποφασίσετε κάτι τέτοιο.
Συγνώμη αλλά ακόμα κι εσύ το λες ότι είναι ένα απλό γενικό πτυχιάκι. Πώς ακριβώς θα ανταγωνιστείς τους υπόλοιπους με τις μεταπτυχιακές σπουδές κι αν όχι με τα πτυχία που έχουν ντόπιοι από ντόπια πανεπιστήμια; Για να σε επιλέξει μία εταιρία που θα είσαι και ξένος πρέπει κάπως να γίνεις ανταγωνιστικός πρώτα.
Θεωρητικά ισχύει αυτό, στην Ελλάδα έχουμε αυτή την νοοτροπία περί ανταγωνιστικότητας και φτάσαμε να έχουμε όλοι πτυχία, μεταπτυχιακά, ξενες γλωσσες κτλ και να μην έχουμε δουλειά. Στο εξωτερικό δινουν βάση σε άλλα πράγματα. Εκ πειρας τα λέω αυτα. Δε θα απορρίψουν κάποιον επειδή έχει μόνο πτυχίο, αν για την θέση απαιτείται μόνο πτυχίο. Ισα ισα που είναι πιο διακριτά τα πράγματα τι ζήτάνε για κάθε θέση.
Κι εγώ εκ πείρας τα λέω αυτά μιας και βρίσκομαι κοντά 5 χρόνια στο εξωτερικό και έχω δει 2 διαφορετικές χώρες. Δεν γνωρίζω κανέναν Έλληνα με προπτυχιακό από ελληνικό πανεπιστήμιο να έχει βρει δουλεία πάνω στο αντικείμενό του μόνο με αυτό το πτυχίο όλοι έχουν βρει με πτυχίο από κάποιο αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο (καλή θέση στις λίστες αξιολόγησης) ή με πτυχίο πανεπιστημίου που βρίσκεται στη χώρα που ψάχνουν. Όσον αφορά για την ανταγωνιστικότητα που μιλάω αυτό που θέλω να πω είναι γιατί να πάρουν το παιδί με το ελληνικό προπτυχιακό πτυχίο και να μην πάρουν κάποιον αντίστοιχο ντόπιο με τα ίδια προσόντα που σίγουρα θα μιλάει τη γλώσσα καλύτερα και θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνει στη δουλειά για μεγαλύτερο διάστημα σε αντίθεση με το παιδί (αφού δεν θα είναι μετανάστης). Δυστυχώς όταν βγαίνεις έξω για να βρεις δουλειά πρέπει να ανταγωνιστείς όχι μόνο τους μετανάστες αλλά και τους ντόπιους που θα έχουν τα ίδια προσόντα με σένα. Το καλό με εμάς είναι ότι οι ντόπιοι προτιμούν να μην κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές οι περισσότερη, αν το έκαναν δεν θα είχαμε καμία ελπίδα να βρούμε δουλειά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon