ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.1.2022 | 00:57

Το παχος.

Μου κατεστρεψε τη ζωη. Κυριολεκτικα. Σωματικα και ψυχολογικα. Παρα το οτι υπηρξα λιγα σχετικα χρονια πολυ χοντρος. Προσεξτε τα παιδια σας, ειδικα στην εφηβεια. Αν ξεφυγουν εκει σε κιλα πολυ, μετα δε μαζευεται το πραγμα. Μετα στα να πανε.
7
 
 
 
 
σχόλια

Τα περισσότερα παιδιά στην εφηβεία βάζουν κιλά, λόγω ορμονικων αλλαγων(το λεγόμενο baby fat) τα οποια όμως συνήθως φεύγουν μετά το πέρας της εφηβείας. Προσωπικά ενώ ήμουν ένα αδύνατο κοριτσάκι, εκεί γύρω στα δώδεκα που μου ήρθε η περίοδος έβαλα σταδιακά 15 κιλά, με το που έγινα 18 ετών φύγαν όλα από μόνα τους χωρίς να κάνω ποτέ δίαιτα. Έκτοτε έχουν περάσει αρκετά χρόνια, είμαι πάντα συλφιδα και σε όποιον λέω ότι στην εφηβεία ήμουν 15 κιλά συν, δεν με πιστεύει κανείς.
Οπότε εξ. δεν ισχύει αυτό που λες, η τάση για πάχος φαίνεται σε ένα παιδάκι και όχι σε έναν έφηβο.

Ανώνυμη συμφωνώ απόλυτα και εγώ έπαθα ακριβώς το ίδιο στα 13 περίπου. Θενξ δεν ήξερα πως το λένε baby fat.
Οι λιποαποθήκες αναπτύσσονται μέχρι τα 6-7 ετη περιπου. Αν αυξηθούν δεν υπάρχει τρόπος να μειωθούν!! Εκεί φαίνεται η προδιάθεση για πάχος στα παιδάκια. Οι γονεις πρέπει να προσέχουν την διατροφή των παιδιών τους και να αποτρέψουν την προσθήκη έξτρα βάρους από πάρα πολύ μικρή ηλικία.

@22.1.2022 | 08:48

Σε αυτό που λες περί κιλών και εφηβείας, μια διευκρίνηση. Μπορεί κάποια παιδιά να πάρουν κιλά (υπέρβαρα) και κάποια να χάσουν. Λόγω ανάπτυξης θα αυξηθεί γενικά και το σωματικό βάρος αλλά όχι απαραίτητα με την μορφή πάχους. Υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών δηλαδή που ήταν υπέρβαρα και αδυνάτισαν.

Επίσης τα κιλά δεν φεύγουν από μόνα τους. Παίζει ρόλο ο μεταβολισμός, διατροφή / τρόπος ζωής και οι ορμόνες, ειδικά στην εφηβεία.

Οι λιποαποθήκες δεν φεύγουν ποτέ άπαξ και δημιουργηθούν. Όμως μπορούν να αδειάσουν, οπότε είναι σημαντικό να έχει κάποιος ένα υγιές βάρος.
Μπορεί κάλλιστα ένας έφηβος/ενήλικας να γίνει παχύσαρκος. Δεν παίζει ρόλο μόνο η γενετική προδιάθεση αλλά και ο τρόπος ζωής.
Να τονίσω επίσης ότι εκτός από το BMI, ένα πολύ σημαντικό εργαλείο είναι και το % σωματικού λίπους. Καθώς μας δίνει μια πιο ολοκληρωμένη μέτρηση σχετικά με το βάρος μας.

Scroll to top icon