ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.7.2016 | 15:18

παλιοι φιλοι

μενω σαλαμινα απο παλια ειχα φιλους πολλους και δυστυχως σημερα κανενας απο αυτους τα φιδια δεν μου μιλανε κανεις ομως
6
 
 
 
 
σχόλια
Και ετσι..με μια προταση που προσδιοριζει μονο τοπογραφικα το προβλημα και με μιας γραμμης σχολιο που το επικροτει (αναφερεται και μια υποψια γενικοτερης θεσης στην παρενθεση, μη γινω αδικη!) εκλεισε και αυτη η κουβεντα. Ωραια!!
Η εξομολόγηση αφορά φιλίες που δεν κράτησαν. Δεν παραθέτονται οι συνθήκες, οι λόγοι και ο τρόπος που κατέληξαν εκεί τα πράγματα, μόνο το που διαδραματίστηκαν.Αν δεν υπάρξει κανένα ίχνος καχυποψίας και πιστέψω αυτούσιο το κείμενο, ότι έγινε με υπαιτιότητα αποκλειστικά των άλλων, λογικά η κουβέντα θα είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν είναι όλες οι σχέσεις(κάθε είδους)φτιαγμένες να κρατήσουν για πάντα και ο χρόνος είναι ο μόνος κριτής τους.Ότι από κάθε τέτοιο στραπάτσο κανείς μαθαίνει και προχωράει παρακάτω καλύτερος και δυνατότερος κ.ο.κΑν πάλι προσθέσουμε το στοιχείο της καχυποψίας ή ακόμα και της απλής περιέργειας, η κουβέντα θα είχε να κάνει με την αναζήτηση περισσότερων πληροφοριών, ώστε έστω και παρακινδυνευμένα να διαμορφωθεί μια άποψη για τη δίκαιη ή άδικη οργή/απογοήτευση του εξομολ.Φυσικά από δω μέσα δύσκολα να σχηματίσεις σωστή γνώμη πόσω μάλλον να κάνει ορθή κρίση, αλλά και πάλι η άποψη του καθενός για την κατάσταση θα είχε άλλο αντικείμενο.Αν τώρα το μόνο που αρκεί για να δικαιολογηθεί η καταστροφή της φιλίας είναι να παραθέτει κανείς τον τόπο που έγιναν όλα, αυτή η κουβέντα σχολιάστηκε και θεωρήθηκε κλειστή από μένα.Αναπαράγεται αυτόματα ένα μοτίβο που(όπως φαίνεται) έχει χαρακτηρίσει συλλήβδην ένα τόπο και κατά την ίδια λογική θα αναπαραχθεί το ανάλογο μοτίβο για κάθε διαφορετικό τόπο έτσι όπως έχει δημιουργηθεί και τον έχει χαρακτηρίσει(αν και μπήκα στον πειρασμό να γίνω πιο συγκεκριμένη σε σχέση με κάποια που έχω ακούσει, αποφάσισα ότι δεν αξίζει τον κόπο να τα αναπαράγω).Αν έκανα ακόμα πιο γενικό τον συλλογισμό μου, θα έλεγα ότι το αμέσως επόμενο βήμα είναι να χαρακτηρίζεται κάθε άνθρωπος και από την εργασία του/ την οικονομική του κατάσταση/ το μορφωτικό του επίπεδο αυτόματα, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που έχουν αποδοθεί στη συγκεκριμένη ομάδα, και όχι σαν αυτόνομη προσωπικότητα.Οπότε λογικά δε θα χρειαστεί καν να πιάσω κουβέντα την επόμενη φορά που θα ζητηθεί η γνώμη μου για κάτι, αρκεί να παραθέσω ηλικία/οικογενειακή κατάσταση(έξτρα μπόνους αφού είμαι γυναίκα)/σωματότυπο και καταγωγή...και ο συνομιλών θα ξέρει τι είμαι, τι πιστεύω και τι μπορώ να κάνω.Σωστά?
Η γενίκευση βάσει ενός τόπου βασίζεται σε ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά τα οποία μπορεί κάποιος να βρει σε ορισμένα άτομα. Από εκεί και πέρα, προφανώς μία απάντηση δεν εμπεριέχει πλήρη κοινωνιολογική ανάλυση μίας μικρής κοινωνίας όπως της Σαλαμίνας, πλην όμως επειδή τα έφερε έτσι η ζωή και είχα αρκετές επαφές από εκεί, μπορώ να σου πω ότι όλοι όσους είδα λες και είχαν μπει σε ένα καλούπι ήταν και φέρονταν πανομοιότυπα. Αυτό εύκολα σε ωθεί στο να γενικεύσεις. Αντίθετες απόψεις φυσικά και τυγχάνουν δεκτές.
Οπότε θα ήταν εύλογο να υποθέσω οτι, δεδομένης της ηλικιακής εμπειρίας τουλάχιστον, έχεις γνωρίσει αρκετούς Θεσσαλονικείς, Κρητικούς, Πελοποννήσιους, Γιαννιώτες(ενδεικτικοί οι τόποι) , ώστε όταν αναφέρεται κάπου το χαρακτηριστικό που τους εχει αποδοθεί να συμφωνείς αυτόματα?Και κατά αναλογία, αρκετούς γιατρούς, δικηγόρους, πανεπιστημιακούς, δημόσιους υπαλλήλους, υδραυλικούς...και δεν ξέρω τι άλλο.Και ότι τελικά όντως βασικά στοιχεία βιογραφικού, σου επιτρέπουν να διαμορφώσεις μια (έστω πρώτη) γνώμη/διάθεση, με το καλησπέρα?
Scroll to top icon