ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.12.2016 | 16:23

Σερβιτορα

Καλησπερα θα παω για σερβις αλλα δν εχω ιδεα περα απο κατι δισκους που σηκωνω σπιτι μου..ειπα οτι εχω εμπειρια αλλα τσου!! Εργοδοτα μου σορρυ αλλα εχω αναγκη μεγαλη! Παρακαλω δωστε μου τα φωτα οσοι εχουν εργαστει να μην παω τελειως αδαης!
5
 
 
 
 
σχόλια
Εγώ κι αν ήμουν αδαής.. Πριν από κάποια χρόνια, δούλεψα ως σερβιτόρα. Όταν ξεκίνησα ήμουν ένα εντελώς άσχετο και κακομαθημένο κοριτσάκι. Στην πορεία εξελίχθηκα σε μία πολύ ικανή σερβιτόρα. Δεν υπάρχουν συμβουλές που θα σε σώσουν. Θα το βρεις, μόνη σου. Και λάθη θα κάνεις και μπουρμπουάρ θα βγάλεις και κόσμο θα γνωρίσεις και στην τελική, όλα καλά θα πάνε. Με το καλό λοιπόν :)
1. Αν πρόκειται να δουλέψεις σε καφέ μαθαίνεις όλες τις εκδοχές των προϊόντων, ιδίως όσων έχουν σα βάση τον εσπρέσσο.2. Δεν κοιτάς το δίσκο όταν τον κουβαλάς. Κάνε προπόνηση στο σπίτι με μεγάλο δίσκο για να συνηθίσεις την κατανομή του βάρους των ποτηριών. Με το ένα χέρι εννοείται.3. Συγκεντρώνεις την προσοχή σου όταν σου παραγγέλνουν και τα επαναλαμβάνεις μέσα σου.4. Είσαι χαμογελαστή αλλά όχι διαχυτική.Καλή αρχή.
Κοιτα σερβιτορος δεν εχω δουλεψει αλλα απο οτι μου εχουν πει 1-2 μυστικα ειναι, η παλαμη στην μεση του δισκου με τα δαχτυλα τερμα ανοιχτα και να τοποθετεις τα ποτηρια/πιατα απο την μεση και προς τα εξω προσπαθοντας να κρατησεις το βαρος ισοποσα στις πλευρες του δισκου! Και παντα χαμογελο στους πελατες! :D
Δοκίμασε για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στην ισορροπία, να μην ακουμπάει ο δίσκος στην παλάμη αλλά να στέκεται στην ουσία πάνω στις άκρες των δακτύλων, δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή.Ο καρπός είναι πολύ μεγαλύτερη κλίδωση σε σχέση με τις λεπτές συνδέσεις των οστών των δακτύλων και τα τελευταία μπορούν να κάνουν πιο λεπτή ρύθμιση του κέντρου βάρους με τις μικρές κινήσεις τους. Ο καρπός αντιθέτως σπάει μονοκόμματος και φέυγει ο δίσκος αλλού για αλλού αν είναι να σου πέσει. Δοκίμασέ το στο σπίτι και κρίνε ποιά τεχνική σου ταιριάζει περισσότερο. Αυτή με την παλάμη-πλάκα θέλει μεγαλύτερη εμπειρία και δύναμη κατά την γνώμη μου και είναι για ταβερνιάριδες που σηκώνουν δίσκο με 10 πιάτα πάνω και τον βάζουν και στον ώμο και πηγαίνουν. Δεν δείχνει ωραία για καφέ και θα καταλάβουν την απειρία σου. Στην τελική παίζει ρόλο και το κάτα πόσο είναι γυμνασμένοι οι μύες των δαχτύλων και του καρπού. Με τον καιρό θα συνηθίσουν το φορτίο. Και γω άσχετη ήμουν, τίποτα δεν ήξερα αλλά παρατήρησα πολύ τέτοιες λεπτομέρειες από άλλους που τον παίζαν τον δίσκο πάνω στα 3 δάχτυλα μόνο και έμαθα.Επίσης, στις αρχές μη φορτώνεις πολλά ποτήρια πάνω. Καλύτερα περισσότερα δρομολόγια για να σερβίρεις κάθε τραπέζι χωριστά, μέχρι να πάρεις τον αέρα, παρά όλα μαζί πάνω και να σου πέσουν και να γίνει χαμός.Σε περίπτωση που πάνε να πέσουν και το βλέπεις να έρχεται, προσπάθησε να θυμηθείς να τα ρίξεις προς το μέρος σου, δηλαδή προς τα μέσα και ποτέ προς τα έξω πάνω σε κάποιο πελάτη.Επίσης, πολύ βασικό, να παίζει το μάτι σου συνέχεια σε όλη την αίθουσα με κλεφτές ματιές για σηκωμένα χέρια ή για βλέμματα που σε ψάχνουν. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από σερβιτόρο που σε αγνοεί για ώρα και το ξέρεις και εσύ.Τέλος, την ώρα που δεν έχεις τι να κάνεις, είναι όλοι σερβιρισμένοι και απλά περιμένεις, μεγάλη προσοχή στην στάση σώματος. Δεν κάθεσαι πουθενά, δεν στέκεσαι σαν σακί, πιάνεις μια καλή γωνία απ΄ όπου φαίνονται όλα καλά και με τα χεράκια πίσω απ' την μέση παρατηρείς και πάλι την αίθουσα. Επίσης δε χασκογελάμε με συναδέλφους μπροστά σε πελάτες. Στην κουζίνα μέσα μόνο. Προετοιμάσου βέβαια την πρώτη εβδομάδα να έχεις πόνους στη μέση και στα πέλματα από την ορθοστασία, αλλά με τον καιρό γυμνάζονται οι κατάλληλοι μύες. Αν επιτρέπεται, φόρα καλό αθλητικό παπούτσι με μαλακό πάτο. Οτιδήποτε άλλο θα σε διαλύσει, στο λέω. Τα νυχάκια, κομμένα κοντά και αν είναι δυνατόν άβαφα. Είναι κανόνας της υγειονομικής υπηρεσίας αυτό. Τα μαλλιά πάντα μαζεμένα κότσο για ευνόητους λόγους.Στα ρέστα, για να μην μπερδεύεσαι, δε θα κάνεις αφαίρεση από αυτά που σου έδωσε ο πελάτης για να δεις πόσα πρέπει να του δώσεις, αλλά θα παίρνεις τό ποσό του πελάτη και θα προσθέτεις στο λογαριασμό, ένα-ένα τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα που δίνεις πίσω, μέχρι να φτάσεις στο ποσό που σου έδωσε ο πελάτης. Έτσι θα αποφέυγεις τα λάθη γιατί η πρόσθεση είναι πιο εύκολη.Αυτά που σου λέω μετράνε πολύ στον ιδιοκτήτη ή τον υπεύθυνο. Δείχνει ότι είσαι σκυλί που λένε με υπευθυνότητα και όχι χαζογκόμενα. Μου τα έμαθε και μένα έμπειρο άτομο και ποτέ δε με πήραν χαμπάρι ότι δεν ήξερα. Αυτά, ελπίζω να βοήθσα, καλύ τύχη και καλή αρχή, θα τα πάς τέλεια!!
Scroll to top icon