ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.7.2023 | 23:24

Social media, πολιτικη και κατάθλιψη

Εχω βαρεθει, κουραστεί και πεσει σε βαθυτερη απο οτι ημουν κατάθλιψη, απο τοτε που ανοιξα ξανα τα σοσιαλ. Ο καθενας λεει την αποψαρα του λες και ειναι αυθεντια, ολοι βριζονται και επικρατεί η λογικη άσπρο μαύρο. Λες και πρεπει να αποδειξουμε καθε πεντε λεπτα το ηθικο μας ποιον, απο οπου κι αν αυτο προερχεται. Αρκετό μίσος υπάρχει εκεί έξω, οχι αλλο καρβουνο!
1
 
 
 
 
σχόλια

Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσεις να τα έχεις εφόσον σου δημιουργούν ταραγμένα νεύρα. Γενικά, το έχω ξαναγράψει και παλιότερα εδώ αλλά με έκραζαν (επειδή προφανώς είναι εθισμένοι/ες σε αυτά) δεν έχουν σκοπό ύπαρξης. Δεν υπάρχει τίποτα που να μη μπορείς να κάνεις χωρίς αυτά και άμα συγκρίνουμε τα θετικά τους με τα αρνητικά, καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτί περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό. Δεν θα έπρεπε ΚΑΝ να λέγονται "social" από τη στιγμή που τα άτομα που τα χρησιμοποιούν είναι πιο αντικοινωνικά από ποτέ αφού όλη την ώρα με το κινητό στο χέρι είναι άμα βγείτε έξω για έναν καφέ ή μία βόλτα. Είμαι 27 (κοντά 28) και από το 2006 τα χρησιμοποιώ, εποχές Hi5, MySpace και msn για όσους θυμούνται. Στις αρχές τους ήταν αξιόλογα αλλά από ένα σημείο και μετά, τότε που έγινε πολύ της μόδας το fb και όλα τα ποζέρια ξεφτιλίζονταν κυνηγόντας την επιβεβαίωση, έχασαν κάθε νόημά τους. Ξεκίνησαν να είναι αυτό ακριβώς που έπρεπε να είναι, SOCIAL media, και κατέληξαν σε ινφλουενσεριλίκι και ποζεριλίκι. Υπάρχουν τα messenger apps όπως Viber, WhatsApp και αρκετά άλλα, τα οποία δε χρειάζεσαι καν να έχεις λογαριασμό σε φβ, ίνστα, τουίτερ, τικ τοκ, κτλπ. Βάζεις τον αριθμό του κινητού σου (μερικά είναι και με email) και μιλάς με όποιον θέλεις και όσους θέλεις, άμα θες κάνεις και ομαδική συνομιλία. Οποτε εφόσον το επιτυγχάνουν αυτό τα messenger apps, το συμπέρασμα είναι οτί κάτι άλλο πέραν της νορμάλ επικοινωνίας έχουν ως κύρια βάση τα "social" apps. Τι είναι αυτό; Ποζεριλίκι; Να βγάζουν λεφτά οι χορηγούμενες διαφημήσεις; Διασπορά fake news? Μαζική παρακολούθηση και στατιστικά βάση τα like σου, σε ποιές ομάδες είσαι μέλος, ποιους έχεις φίλους ή ακολουθείς, κτλπ; Όλα αυτά μαζί; Κανείς δε ξέρει, πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως καμία σχέση το φβ του 2006 με το φβ του 2023. Αυτά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon