17.3.2017 | 13:42
Σοκολατένιος κορμός ψυγείου με μπισκότα τύπου Oreo και μόλις 4 υλικά
Για το σοκολατένιο κορμό με τα μπισκότα oreo θα χρειαστείτε600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια150 γρ. λάδι καρύδας κρύο (το λάδι καρύδας στο ψυγείο πήζει και γίνεται σαν βούτυρο)200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης (35-36% λιπαρά)40 μπισκότα oreoΕκτέλεσηΣε ένα μεγάλο, πυρίμαχο μπολ που να χωράει σε μέτρια κατσαρόλα για μπεν μαρί, βάζετε τα κομμάτια κουβερτούρας και το λάδι καρύδας (κρύο ώστε να έχει πήξει).Τοποθετείτε το μπολ σε μπεν μαρί, δηλαδή σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, φροντίζοντας το κοχλαστό νερό να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα.Ανακατεύετε το μείγμα κουβερτούρα-λάδι καρύδας στο μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα.Αφαιρείτε το μείγμα από το μπεν μαρί, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.Λαδώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και στρώνετε 9 μπισκότα όρεο στη βάση της ώστε να καλύψει όλη τη βάση (βλέπε βίντεο). Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνετε σοκολατένιο μείγμα ώστε να καλυφθούν καλά τα μπισκότα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με άλλες 3 στρώσεις μπισκότων και σοκολατένιου μείγματος. (Στις επόμενες στρώσεις θα στρώσετε από 10 μπισκότα όρεο).Καλύπτετε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το κορμό σας στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να παγώσει και σφίξει πολύ καλά. (Ιδανικά και για ένα βράδυ).(πολύ ξινίλα εδώ μέσα και είπα να γράψω κάτι γλυκό)