Πόσες φορές μέσα στην τηλεοπτική σεζόν ακούσαμε το παράγγελμα -από chef προς διαγωνιζόμενους- «στήσε το πιάτο σου»; Δεν είναι αστειάκι, δεν είναι μανία με τη λεπτομέρεια: το food styling μπορεί να απογειώσει ακόμη και ένα κακό πιάτο, ωστόσο στα εστιατόρια του εξωτερικού, έχοντας λύσει το θέμα της νοστιμιάς, έχουν περάσει για τα καλά σε άλλο επίπεδο και σε ό,τι αφορά την παρουσίαση.
Πλέον, οι πελάτες δεν αξιώνουν να απολαύσουν μόνο γευστικά, καλοστημένα πιάτα. Το ζητούμενο είναι η φαντασία, η ευρηματικότητα, η έκπληξη στο πιάτο και φυσικά οι chef κάνουν ό,τι μπορούν για να καλύψουν αυτή την ανάγκη. Μέχρι στιγμής, στα δικά μας μάτια -και πιάτα- έχουν φτάσει τα «γλαστράκια», γλυκά που έχουν σερβιριστεί μέσα σε μικρές γλάστρες, με «χώμα» σοκολάτας.
Όμως, μάλλον έχουν μερικά μαθήματα να πάρουν οι εγχώριοι σεφ, καθώς απ' ό,τι θα δείτε και παρακάτω όλα έχουν αλλάξει επίπεδο σερβιρίσματος: από τη σαλάτα και το πλατό τυριών, μέχρι το ψητό κοτόπουλο και το σνίτσελ. Παρακάτω παίρνετε ιδέες.
1
Κοκτέιλ σε αιωρούμενο ποτήρι (;)
2
Ποιος θα τολμούσε να παρουσιάσει ένα πλατό τυριών με πρωταγωνιστή έναν ποντικό;
Φτιαγμένος από προσούτο και τυρί κρέμα να... παραμονεύει ανάμεσα σε ποικιλίες τυριών και αλλαντικών.
3
Μηλόπιτα (Apple) σερβιρισμένη σε πιάτο - iPad
4
Φαγητό σε εργαλειοθήκη; Ναι, αμέ!
5
Σαλάτα σερβιρισμένη σε κουτί αναψυκτικού
6
Πού αλλού θα μπορούσες να σερβίρεις δαχτυλίδια κρεμμυδιού, αν όχι στον λαιμό μιας... καμηλοπάρδαλης;
7
Και φυσικά το ψητό κοτόπουλο σερβίρεται και έτσι!
8
Παγωτό στη σαγιονάρα
9
Και... φρουτοσαλάτα στην ομπρέλα