Δέσποινα Καμπούρη: Τα σουαχίλι είναι η μητρική μου γλώσσα

Δέσποινα Καμπούρη: Τα σουαχίλι είναι η μητρική μου γλώσσα Facebook Twitter
Φωτ. : ERT
0

«Τα σουαχίλι ήταν η μητρική μου γλώσσα», είπε η Δέσποινα Καμπούρη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

«Ήταν η πρώτη γλώσσα που έμαθα να μιλάω για να επικοινωνώ. Απλά όταν ήρθα στην Ελλάδα, επειδή ήρθα σε πολύ μικρή ηλικία λίγο τα απέρριψα μέσα μου γιατί ένιωθα ότι με κοροϊδεύουν τα παιδιά στο σχολείο, δεν μιλούσα ακόμα πολύ καλά ελληνικά και σχεδόν τα απέβαλα» εξήγησε η παρουσιάστρια, Δέσποινα Καμπούρη.

Είπε ακόμα ότι «Τα καταλαβαίνω όλα. Οι γονείς μου μιλάνε συνέχεια μεταξύ τους. Συνέχεια την ακούω τη γλώσσα. Την καταλαβαίνω τη γλώσσα αλλά έχω δυσκολία στον να τη μιλάω». Εξήγησε δε, ότι «οι ρίζες της μαμάς μου είναι ελληνικές αλλά οι τελευταίες γενιές γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Ζαΐρ στην Κινσάσα. Και εκεί στο Κονγκό έζησα και εγώ τα πρώτα μου χρόνια», είπε.

Η μητέρα της γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κονγκό αλλά γνωρίστηκε με τον πατέρα της σε ένα ταξίδι της στην Ελλάδα. Έφυγαν μετά για το Κονγκό, όπου και ασχολήθηκαν με τον καφέ.

Στην Ελλάδα ήρθε 4-5  ετών και πήγε κατευθείαν νηπιαγωγείο. Για τη μετάβασή της είπε ότι ήταν σε πολύ νεαρή ηλικία άρα ήταν εύκολο για εκείνη όχι όμως και για τους γονείς της. «Για τους γονείς μου που έφυγαν κατατρεγμένοι, όπως όλοι οι λευκοί από το Κονγκό, ήταν δύσκολα. Φύγαμε εν μία νυκτί» είπε. 

«Πρώτα έφυγα εγώ για τη δική μου ασφάλεια», όπως είπε αλλά περιέγραψε ότι όταν ήρθε έμεινε με τους παππούδες της που δεν γνώριζαν σουαχίλι, όταν ζητούσε να πιεί νερό, επειδή δεν έφτανε στο νεροχύτη για να το κάνει μόνη της, το ζητούσε στα σουαχίλι και εκείνοι δεν καταλάβαινα.

«Περάσαμε αυτό το στάδιο μέχρι που άρχισα να μιλάω ελληνικά και να επικοινωνούμε», είπε μεταξύ άλλων η Δέσποινα Καμπούρη.

  

It's Viral
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«I love Lucy»: Οργή, αλκοόλ, χρήμα, ξύλο και απιστίες πίσω από το πιο διάσημο οικογενειακό σόου του κόσμου

Σαν σήμερα / Λουσίλ Μπολ: Η πιο αξιολάτρευτη νοικοκυρά της Αμερικής ήταν μια απάτη

Σαν σήμερα το 1989 πεθαίνει η Αμερικανίδα ηθοποιός Λουσίλ Μπολ, πρωταγωνίστρια της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «I love Lucy». Αν και λατρεύτηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές, η πραγματικότητα πίσω από το «Καλύτερο τηλεοπτικό σόου όλων των εποχών» ήταν γεμάτη βία, αλκοόλ και απιστίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν

TV & Media / Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν

Η διευθύντρια της δημόσιας τηλεόρασης στη Σλοβενία, ζητά εξηγήσεις από την EBU για άνιση μεταχείριση στα κράτη-μέλη της, συγκρίνοντας τη διαγραφή της Ρωσίας με τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στον διαγωνισμό
LIFO NEWSROOM
Diddy: Από την άνοδο στην πτώση - Το BBC ανακοινώνει ντοκιμαντέρ για τον άλλοτε βασιλιά της χιπ χοπ

TV & Media / Diddy: Από την άνοδο στην πτώση - Το BBC ανακοινώνει ντοκιμαντέρ για τον άλλοτε βασιλιά της χιπ χοπ

Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει ερωτήματα για το πώς η εξουσία, τα χρήματα, ο σεξισμός και η σιωπή λειτούργησαν προστατευτικά για έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της showbiz
LIFO NEWSROOM