Ο πιο εύκολος τρόπος για να ανοίξετε το ζυμάρι σας σε ομοιόμορφο σχήμα

Ο πιο εύκολος τρόπος για να ανοίξετε το ζυμάρι σας σε ομοιόμορφο σχήμα Facebook Twitter
0

Οι πίτες, τα κομμένα μπισκότα, τα ρολά κανέλας και όλα αυτά τα πεντανόστιμα γλυκίσματα απαιτούν μια ζύμη που να απλώνεται σε συγκεκριμένο σχήμα.

 

Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε την προσέγγιση “θα το διορθώσω αργότερα” και φτιάχνετε μια εντελώς ασύμμετρη ζύμη την οποία θα κόψετε αργότερα για να της δώσετε σχήμα, θα χάσετε χρόνο και ίσως καταλήξετε με ένα μεγάλο μέρος της ζύμης «ψιλοκομμένο». 

 

Το μυστικό είναι απλό: ζυμώστε το ζυμάρι σας πριν το ανοίξετε και δημιουργήστε μια ομοιόμορφη, στρογγυλή μάζα. Η ζύμη θα απλώνεται πάντα στο ίδιο σχήμα με το οποίο ξεκινάει κανείς.  Αν ξεκινάς με έναν κύκλο, θα καταλήγεις να έχεις έναν επίπεδο δίσκο. 

 

Για να πετύχετε το γεωμετρικό σχήμα που θέλετε, προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο  σχήμα. Για την ζύμη μιας πίτας, για παράδειγμα, χωρίστε την ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη και κάθε μέρος πλάστε το σε μια ομοιόμορφη σφαίρα, την οποία θα ανοίξετε στη συνέχεια.

 

Όταν φτιάχνετε μπισκότα, ζυμώστε τη ζύμη για λίγο στις παλάμες και στη συνέχεια, πιέστε τη ζύμη ώστε να δημιουργήσετε το τέλειο σχήμα.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελομακάρονα vs κουραμπιέδες: Ποια «γλυκιά» αμαρτία έχει περισσότερες θερμίδες και γιατί

Lifehacker / Μελομακάρονο ή κουραμπιές; Τελικά, ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες;

Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Σωτηρία Κρούστη απαντά στο... ερώτημα της εποχής και παράλληλα δίνει μερικά tips προκειμένου να απολαμβάνει κανείς, σε μία πιο υγιεινή version και τα δύο χριστουγεννιάτικα γλυκά
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τρεις απλές συμβουλές για να διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο

Lifehacker / Τρία tips για να διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο

Εχουμε συνηθίσει τα φρούτα και τα λαχανικά που ψωνίζουμε να «μαραίνονται» και να συρρικνώνονται μετά από 2-3 ημέρες στο ψυγείο, ενώ υπάρχει τρόπος και να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους και να μην καταλήξουν στα σκουπίδια
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ