Μίνι καύσωνας: Πότε χρειάζονται οι ηλεκτρολύτες

Μίνι καύσωνας: Πότε πρέπει να παίρνουμε ηλεκτρολύτες Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Την ώρα που ο πρώτος μίνι καύσωνας του καλοκαιριού έχει κάνει την εμφάνισή του, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για τα μέτρα προστασίας που μπορούν να λάβουν όπως οι ηλεκτρολύτες, για την αποφυγή της θερμικής καταπόνησης τους.  

Σύμφωνα με τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών των Ηνωμένων Πολιτειών, υψηλός είναι ο κίνδυνος αφυδάτωσης λόγω της συνεχούς εφίδρωσης που προκαλείται από τις υψηλές θερμοκρασίες. 

Ο μέσος άνθρωπος έχει 2,6 εκατομμύρια ιδρωτοποιούς αδένες. Αυτοί οι αδένες ενεργοποιούνται όταν ένα τμήμα του εγκεφάλου καθορίζει ότι το σώμα χρειάζεται ψύξη. Ο ιδρώτας εξατμίζεται από το δέρμα, γεγονός που επιτρέπει την απώλεια θερμότητας και την ψύξη.  

Κατά την εφίδρωση ωστόσο, οι άνθρωποι χάνουν νερό αλλά και ηλεκτρολύτες. Οι ηλεκτρολύτες είναι ουσιαστικά «άλατα» όπως νάτριο, χλώριο, κάλιο. Το αρκετό νερό και οι ηλεκτρολύτες είναι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να παραμένουμε ενυδατωμένοι. Σύμφωνα με τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών, ένα αφυδατωμένο άτομο είναι πιθανό να αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα ασθένειας λόγω ζέστης. 

Πολλοί μπορεί να προτιμούν τη γεύση των αθλητικών ποτών με ηλεκτρολύτες, αλλά αυτοί οι τύποι ροφημάτων δεν είναι απαραίτητοι για την αποκατάσταση των ηλεκτρολυτών. Όσοι τρώνε κανονικά γεύματα και σνακ που περιέχουν αλάτι συνήθως μπορούν να αντικαταστήσουν τους ηλεκτρολύτες που χάνονται κατά την εφίδρωση.   

Όσον αφορά στους εργαζομένους, για μέτρια δραστηριότητα σε ήπιες καιρικές συνθήκες, κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να πίνει ένα ποτήρι νερό κάθε 15 έως 20 λεπτά. Οι εργαζόμενοι προκειμένου να εξασφαλίσουν την καλή ενυδάτωση του σώματός τους, θα πρέπει να πίνουν νερό συχνά, ακόμα και πριν νιώσουν δίψα. 

Lifehacker
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM