Ένα κλασικό πείραμα - φάρσα: Η απίθανη διάλεξη του Δρ. Φοξ!

Ένα κλασικό πείραμα - φάρσα: Η απίθανη διάλεξη του Δρ. Φοξ! Facebook Twitter
4

  

Το 1970 τρεις Αμερικανοί ερευνητές, οι John E. Ware, Donald H. Naftulin και Frank A. Donnelly, σχεδίασαν ένα πείραμα για να ανακαλύψουν αν μια εξαιρετική τεχνική ομιλιών και διαλέξεων μπορούσε τόσο πολύ να συναρπάσει (και να μπερδέψει) μια ομάδα ειδικών, που αυτοί δεν θα πρόσεχαν ότι η διάλεξη στην ουσία δεν έλεγε τίποτα - και πως ο ομιλητής ήταν ένας ηθοποιός που δεν είχε ιδέα για τι μιλούσε. 

Το αποτέλεσμα ήταν η περίφημη διάλεξη του Δρ. Φοξ και η απάντηση στο πείραμα ήταν Ναι! Οι ειδικοί δεν πρόσεξαν τίποτα περίεργο!

Όπως θα δείτε και στο βιντεάκι, μερικές φορές αρκεί να βάζεις στην τύχη λέξεις κλειδιά σε κλισεδιάρικες προτάσεις για να εντυπωσιάσεις - ακόμα και τους ειδικούς!

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
No biggie...διαβαζα τις προαλλες για ενα τεστ που ειχε γινει σε καποιους expert audiophiles (golden ears αποκαλουνται). Τους ειχαν βαλει λοιπον σε ενα δωματιο να ακουσουν το καινουριο DAC και ενισχυτη μιας εταιρειας τα οποια ηταν οτι πιο τεχνολογικα αρτιο. Το καθενα κοστιζε δεκαδες χιλιαδες δολλαρια. Οι audiophiles λοιπον περιεγραψαν τον ηχο ως εκπληκτικα γεματο και λεπτομερη, και ειπαν οτι τα εξαρτηματα αξιζαν την τιμη τους. Το μονο προβλημα ειναι οτι μεσα στο dac και τον ενισχυτη που ακουγαν ειχαν τοποθετηθει αντιστοιχα των 100 δολλαριων το καθενα.
Εντάξει δεν έγινε και τίποτα που δεν αντιλήφθηκαν το τεστ, άλλωστε μπορεί ο καθένας απο τους ακροατές να έβγαλε το δικό του συμπέρασμα ενώνοντας τις σποραδικές λέξεις κλειδιά όπως ανέφερες, κατευθυνόμενος απο τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του.Κάτι σαν την ποίηση δηλαδη.Και το άλλο δεδομένο βεβαίως είναι οτι δεν έχουμε μάθει να ακούμε!Οπότε εγώ τα κατάλαβα όλα.