ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Η απεργία στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ για την μη καταβολή δεδουλευμένων

Η απεργία στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ για την μη καταβολή δεδουλευμένων Facebook Twitter
31

Χτες ή προχτές το ΠΑΜΕ έκανε ογκώδεις συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις -ο Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν επικεφαλής στην πορεία της Αθήνας- με μερικές πολύ εύκολες και άμεσα πραγματοποιήσιμες απαιτήσεις (1.400 ευρώ βασικός μισθός, 56 ευρώ μεροκάματο, 1.120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας κλπ κλπ). 

Θυμόμαστε βέβαια πως το ΚΚΕ που υπόσχεται 1.400 βασικό μισθό για όλους δεν πλήρωνε τους εργαζόμενους στον 902, πώς αυτοί αντιδρούσαν, πώς το κόμμα τους θεωρούσε προδότες κλπ. Ο 902 έκλεισε φυσικά και πωλήθηκε για να γίνει το -όχι και τόσο κομμουνιστικό- κανάλι Ε!

Όλα αυτά μου θύμισε η πρόσφατη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας για τον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά την άρνηση της διοίκησης του ραδιοσταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» να παραστεί στο δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για αυτή τη Δευτέρα 06/10/2014 από τις 05:00 π.μ. έως τις 05:00 π.μ. της Τετάρτης 08/10/2014 με αίτημα:

την εξόφληση των δεδουλευμένων των μηνών Αυγούστου 2014 και Σεπτεμβρίου 2014 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.

Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» να προχωρήσει στην άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων.

====

Με δόσεις ρεαλισμού αλλά και κάποια εύλογη θυμηδία, πολλοί θέτουν ένα απλό ερώτημα: Πώς γίνεται την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να διαπραγματευτεί και να πείσει τους πάντες για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους, αποτυγχάνει να συνεννοηθεί με τους εργαζομένους του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» τον οποίο ελέγχει;

Εύλογη είναι και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω των αντιλαϊκών μέτρων και πως αν αυτοί ήταν κυβέρνηση και τα έκαναν όλα αλλιώς τότε θα είχαν λεφτά να πληρώσουν τους εργαζόμενούς τους. 

Κατανοώ την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ. Όντως, θα ήταν πολύ πιο ειρωνικό και ανακόλουθο να είχε απλήρωτους τους εργαζόμενούς του ένα κυβερνητικό κόμμα (που ισχυρίζεται ότι ακολουθεί τη σωστή οικονομική πολιτική) παρά ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που υποφέρει απ' την πολιτική της κυβέρνησης. 

Μπορεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει λεφτά να τους δώσει, και να μην φταίει απόλυτα ο ίδιος γι' αυτό, σίγουρα όμως θα έπρεπε να είχε κάνει πιο συνετή διαχείριση με τα χρήματα που είχε - κι αν δεν του έφταναν ας προσλάμβανε λιγότερους, και ας χρησιμοποιούσε τους πόρους του αλλιώς. Όχι να φτάνει στο σημείο να μην έχει να πληρώσει και μετά να αρνείται να παραστεί και στη δημόσια συζήτηση. 

Ως κυβέρνηση άραγε θα προσλάβει τους πάντες (ή έστω δεν θα απολύσει/αξιολογήσει/ελέγξει κανέναν) και θα διαχειριστεί απερίσκεπτα τα οικονομικά του (και της χώρας) και μετά όταν δεν θα έχει να τους πληρώσει θα κρύβεται όπως μοιάζει να κάνει τώρα;

Κι επίσης: πες ότι δεν διαχειρίστηκε εντελώς σωστά τα σκανδαλωδώς λίγα -εξαιτίας της συγκυβέρνησης- χρήματα που είχε για τον ΚΟΚΚΙΝΟ. Δεν μπορεί η διοίκηση του σταθμού αλλά και το κόμμα να συνεννοηθεί με τους εργαζομένους; Και πραγματικά, πώς θα πείσουν την άσπλαχνη αρχικαπιταλίστρια Μέρκελ να μας χαρίσει το χρέος ή να συμβιβαστεί μαζί μας, όταν δεν μπορούν να πείσουν συντρόφους της Αριστεράς και δικούς τους εργαζόμενους;

Θεωρώ πως αυτή η απεργία, και το πώς θα την χειριστούν όλοι, θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δούμε -σε ελεγχόμενη μικρογραφία φυσικά- τι έχουμε να περιμένουμε στο μέλλον. 

Και είναι ευκαιρία μεγάλη για τον ΣΥΡΙΖΑ να εξασκηθεί στις διαπραγματεύσεις και στην πίεση που, όπως είναι φυσικό, θα αντιμετωπίσει αν κυβερνήσει. Μπορεί να εξασκηθεί, να κάνει πρόβα δηλαδή, σε μια μικρού μεγέθους δυσκολία και να τον βοηθήσει αυτό να γίνει πιο έτοιμος να κυβερνήσει αλλά και πιο αξιόπιστος. Στο χέρι του είναι είτε να το κάνει, ή να συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα, αφήνοντας απλήρωτους και παραπονεμένους τους δικούς του ανθρώπους... 

 

UPDATE: Ένα πολύ καλό σημάδι, στην είδηση που διάβασα μόλις, χάρη στον ημίθεο:

 

Μετά την καταβολή ενός εκ των δύο χρεωστούμενων μισθών σε όλους τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και την έγγραφη διαβεβαίωση της Διοίκησης του εν λόγω ραδιοσταθμού για πλήρη αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων στους τεχνικούς «μέχρι τις 15 Οκτώβρη» το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την αναστολή της κηρυχθείσας  48ωρης απεργίας στον ραδιοσταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ».

 

31

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

12 σχόλια
πολύ ενδιαφέρον άρθρο Άρη αλλά οφείλω να τονίσω ότι κάθε κόμμα, ιδιώτης, επιχείρηση πρέπει να κάνει συνετή διαχείριση. Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό και που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πρακτικά παράνομη, διότι ο τελευταίος ισολογισμός που έχει καταθέσει είναι του 2009.. και ήδη από το 2008 (προ κρίσης) είναι όχι μόνο ζημιογόνα αλλά ταυτόχρονα έχει αυξήσει τα μισθολογικά της έξοδα έτσι ώστε αυτά να είναι υπερπενταπλάσια του κύκλου εργασιών που δηλώνει..Σε συνάρτηση με την αδυναμία συνεννόησης με τους εργαζόμενους, που περιγράφεις, δεν χρειάζεται κανείς τίποτα παραπάνω για να φανταστεί κανείς τις ικανότητες του ΣΥΡΙΖΑ στην διαχείριση (οικονομική και μη).Δυστυχώς ίδια και χειρότερα παραδείγματα κακοδιαχείρησης θα μπορούσαμε να αναφέρουμε εδώ και για τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ..
Με ευρώ όλα αυτά που λέει ο Σύριζα δεν γίνονται. Απλά τα πράγματα. Για να γίνουν αυτές οι αυξήσεις πρέπει να κόψεις άφθονο δικό σου χρήμα. Το οποίο βέβαια θα είναι και πληθωριστικό.
Σύμφωνα με το σκεπτικό σας "δεν κατέβαλε έγκαιρα ο 105.5- Συριζα τα δεδουλευμένα = ανίκανος να κυβερνήσει" τώρα που φαινεται να λύνει το θέμα θα πρέπει να τον θεωρείτε ιδανικό για την άσκηση εξουσίας.Ε, ρε κάτι αναγωγές που βγάζουν ματι και την κοινη λογική off!
Ευθυμήσαμε και σήμερα. Μόνο που το ειρωνικό συμβαίνει...Το πασοκ π.χ. έχει απλήρωτους μέχρι και λογαριασμούς στην ΔΕΗ (φυσικά και εργαζόμενους), και έχει φεσώσει όλους μας με χρέη 120 εκ ευρώ στις τράπεζες. Τα ίδια και η νέα δημοκρατία. Και με νόμο που αφαιρεί ευθύνες στις διοικήσεις που συνεχίζουν να τους δανείζουν. Δεν γράφεις και για αυτά τα φέσια να ξαναευθυμήσουμε;
νομίζω ότι η άποψη σου έχει δημιουργηθεί χωρίς να ενδιαφέρεσαι για το τι πραγματικά συμβαίνει σ αυτές τις περιπτώσεις, κρίνοντας πολύ επιφανειακά καταστάσεις.Η ειρωνεία δηλώνει πολιτική τοποθέτηση επίσης και 1400 ευρώ μισθός είναι ρεαλιστικός μισθός αν διαμορφώνεται βάσει αναγκών της καθημερινής διαβίωσης εν έτη 2014. Αν εσύ θεωρείς ρεαλισμό τα 400 και κάτι ψιλά μπράβο οκ.
"...1400 ευρώ μισθός είναι ρεαλιστικός μισθός αν διαμορφώνεται βάσει αναγκών της καθημερινής διαβίωσης εν έτη 2014. Αν εσύ θεωρείς ρεαλισμό τα 400 και κάτι ψιλά μπράβο οκ..."Και αν ο εργοδότης δεν αντέχει να πληρώνει τόσα, τότε κλείνει η εταιρεία και ο μισθός γίνεται μηδέν ευρώ. Αλλά δε βαριέσαι, "Η Φαντασία στην Εξουσία" και έχει ο...(Ποιός άραγε; Ο Θεός; Ο Eric Clapton, δηλαδή;)
ο εργοδότης επιδιώκει την αύξηση του κέρδους όχι τα προστοζείν . Δηλαδή κατ' εσέ ένας εργοδότης βγάζει το μήνα 2000 ευρώ δλδ 400 για τον υπάλληλο, 400 γι αυτόν, 1200 φόροι και λειτουργικά? Φτάσαμε να θεωρούμε τον μισθό που καλύπτει ενοίκιο, λογαριασμούς και οικογενειακά έξοδα, πολυτέλεια.
"ο εργοδότης επιδιώκει την αύξηση του κέρδους όχι τα προστοζείν"Και καλά κάνει. Αλλιώς κλείνει η επιχείρηση, χάνεις εσύ τη δουλειά σου, και το κράτος τους φόρους που (θεωρητικά) εισπράτει (απ'τους οποίους προέρχεται και το επίδομα ανεργίας σου). Επίσης σε μια ευνομούμενη κοινωνία, το κέρδος δεν το βγάζει έξω από την χώρα, αλλά το επενδύνει (δημιουργώντας θέσεις εργασίας, τελικά). Αν αυτά σου φαίνονται εξιδανικευμένα, δυστυχώς περισσότερο εξιδανικευμένος είναι ο σοσιαλισμός που οραματίζεσαι. Στο τέλος καταλήγει σε διεφθαρμένη κλεπτοκρατία. Όντως, 400 ευρώ είναι πολύ μικρός μισθός (δεν είπα πουθενά πως είναι πολυτελής μισθός). Στην κακιά Αμερική, π.χ., το minimum wage είναι $8/ώρα, άρα 1014 ευρώ τον μήνα, για κάποιον που δουλεύει 40 ώρες την εβδομάδα. (Και είναι και εκεί μισθός πείνας-- όσοι έχουν οικογένεια και παίρνουν τέτοιο μισθό, εισπράτουν και επιδόματα από το κράτος, αλλιώς δεν βγαίνουν). Εμείς εδώ βέβαια έχουμε σοσιαλισμό a la maniera greca, όπου οι εργοδότες θεωρούνται κλέφτες, όπου όλοι θέλουν να δουλεύουν στο Δημόσιο, και κανείς δεν θέλει να πληρώνει φόρους. Και δεν θέλουμε και επενδύσεις, ή βιομηχανία, και τα πανεπιστήμια δεν τα θέλουμε συνδεδεμένα με την παραγωγή. Οπότε φυσικό είναι να έχουμε τέτοιους μισθούς Βουλγαρίας.
κακιά αμερική ε? υποδηλώνει το κόλλημα μου λες? δεν ξέρω πόσο εξειδανικευμένα τα έχεις στο μυαλό σου, ούτε αν θεωρείς τα 20 εκ άστεγους και διπλάσια υπερχρεωμένα νοικονυριά στις ΗΠΑ κατόρθωμα της εφαρμογής αυτού που υποστηρίζεις. Επενδύσεις και νέες επιχειρήσεις θα γίνουν και δω, μην αγχώνεσαι, οι μισθοί πάλι 400 θα μείνουν γιατί το ''δαιμονοποιημένο'' όπως λες ότι αντιλαμβάνομαι έτσι το κέρδος, δεν προϋποθέτει ευαισθησίες και παραχωρήσεις. Γι αυτό το λόγο έπεσαν οι μισθοί για να προσελκύσουν επενδυτές.Η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Ρουμανία, είναι χώρες με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πρώτες σε ξένες επενδύσεις. Οι μισθοί πάλι και τα εργασιακά δικαιώματα είναι στον πάτο. Σ αρέσει δε σ αρέσει, αυτό λέγεται καπιταλισμός
Δεν νομίζω ότι συνεννοούμαστε, Renton. Το παράδειγμα "κακιά Αμερική", το ανέφερα κυρίως για να πω πως 400 ευρώ είναι όντως πάρα πολύ μικρό ποσό, αφού ο βασικός μισθός ακόμα και στην Αμερική--στην οποία, όπως όλοι οι Έλληνες ξέρουμε, δεν περισσεύει "κοινωνική ευαισθησία" (γιατί έχουμε εμείς το μονοπώλιο)--είναι υπερδιπλάσιος. Όμως σε μια χρεοκοπημένη χώρα, όπου υπερφορολογημένες--εν μέσω υφέσεως--εταιρείες κλείνουν καθημερινά, είναι μάλλον αναγκαστικό να μειώσεις τον βασικό μισθό, για να σώσεις την εταιρεία (να μην βουλιάξει το καράβι). Δεν μειώθηκε ο βασικός μισθός, για να γίνουμε ανταγωνιστικοί σε σχέση με την Βουλγαρία, ή κάποια άλλη χώρα, αφού δεν παράγουμε αυτήν την στιγμή τίποτα ανταγωνιστικό, πέραν από αγροτικά προϊόντα (και στον τομέα τη αγροτικής παραγωγής ούτως ή άλλως ανθεί η μαύρη εργασία--μετανάστες, εποχικοί, κλπ--άρα δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα βασικού μισθού). Η μείωση του βασικού μισθού έγινε για να περισσέψουν χρήματα στον ιδιωτικό τομέα για να πληρώνει φόρους, προκειμένου να συντηρηθεί το Κράτος ως έχει. Τα δάκρυα, λοιπόν, των Αριστερών για τον ιδιωτικό τομέα είναι κροκοδείλια. Όσο για τα μελανά χρώματα με τα οποία περιγράφεις την Αμερική--θα έχεις υπόψιν σου, πιστεύω, το πόσο φτωχός και μίζερος ήταν ο πληθυσμός χωρών του Ανατολικού μπλοκ οι οποίες, όπως η Ελλάδα, δεν είχαν σοβαρή βιομηχανία, σωστά; Γιατί εκτός Ευρώπης, προς τα εκεί οδεύουμε. Αλλά ο Τσίπρας σκοπεύει να φορολογήσει τον τουριστικό κλάδο, ακόμα και τους τουρίστες--οπότε σωθήκαμε.
και σου ξαναλέω πως οι πρώην σοσιαλιστικές χώρες αυτές έρχονται πρώτες σε ξένες επενδύσεις (το ζητούμενο της κυβέρνησης) και εσωτερικές επενδύσεις του εγχώριου κεφαλαίου (και άλλο ζητούμενο) γιατί διευκολύνονται τα μέγιστα από φοροελαφρύνσεις και εργατική νομοθεσία. Το καράβι σημασία έχει τι στόχο έχει, αν δεν ικανοποιούν τα κέρδη τον «καπετάνιο» θα πάει σε χώρες που του προσφέρουν περισσότερα (ακόμα κατώτεροι μισθοί ακόμα περισσότερες φοροελαφρύνσεις). Το να μειώνονται οι μισθοί για να είναι σε θέση να πληρώνουν τους φόρους είναι αστείο σε πολλά επίπεδα. Δεν πληρώνουν φόρους ή τουλ΄χιστον τους φόρους που αντιστοιχούν) και δεύτερον ποια είναι τότε η λογική για τον εργαζόμενο του οποίου ο μισθός πέφτει και οι φόροι του αυξάνονται? Όσο για τα σοσιαλιστικά κράτη που λες, μάλλον διαθέτουμε διαφορετικές πηγές και έχουμε αντίθετες προσεγγίσεις περί του θέματος γιατί τα περισσότερα από αυτά τα κράτη εκβιομηχανίστηκαν μέσα σε ελάχιστα χρόνια χωρίς να εξαναγκάσουν 500.000 ανθρώπους να μεταναστεύσουν στη Γερμανία και 3.000.000 να ζουν με ελιά και κρεμμύδι.
ποιος θα τα δίνει τα 1400 ευρώ κάθε μήνα το ΚΚΕ? Τι απέγιναν οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ? Τι πρόσφερε το 902 τόσα χρονια? Εκτός από ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ, αφού οι άνθρωποι ή πράκτορες είναι ή ανίκανοι εντελώς, δεν εξηγείται αλλιώς.Το ΚΚΕ αντι να υπόσχεται αηδίες γνωρίζοντας πως δεν θα συγ-κυβερνήσει ποτέ με κανέναν, περιμένοντας δηθεν να το ψηφίσουν πρώτα σύσσωμοι όλοι οι Ελληνες, ας κοιτάξει να μιλήσει για μείωση φορολογίας και διευκόλυνση start ups μπας και κάνας νέος καταφέρει να φτιάξει κατι μόνος του αντι να παρακαλάει να γίνει προλετάριος.
«μπας και κάνας νέος καταφέρει να φτιάξει κατι μόνος του αντι να παρακαλάει να γίνει προλετάριος»Όταν οι λέξεις που χρησιμοποιεί κάποιος δεν ξέρει τι σημαίνουν,απλά τις άκουσε κάπου...
τα 400 ποιος τα δίνει το ΚΚΕ? θες 'άνθρωπε μου 400 ευρώ βάσει νόμου? ωραία, μπράβο σου πάρτα και μη μιλάς. Για μειώσεις φορολογίας μιλάει και η κουτσή μαρία επίσης και μακάρι να αρχίσεις κάτι μόνος σου για να δούμε ποιος θα έρχεται όταν αμείβεται με ψίχουλα,
Renton: 20 εκ. άστεγοι στις ΗΠΑ--σιγά να μην είναι άστεγοι το 6% του πληθυσμού. Ποιός σας τα λέει αυτά τα πράγματα, και πάνω απ'όλα, πως είναι δυνατόν να τα πιστεύετε;Οι άστεγοι τις ΗΠΑ είναι περίπου 650.000 . Μεγάλο πρόβλημα, μεγάλη ντροπή, αλλά όχι και 20 εκατομμύρια. Τα δε υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι γύρω στα 6 εκατομμύρια (εξαρτάται βέβαια πως ορίζεις το υπερχρεωμένος)--πάντως όχι 40 εκατομμύρια.http://www.endhomelessness.org/
Renton 9.10.2014 | 02:56 Δεν συμφωνώ μαζί σου: σε Ρωσία, Τσεχοσλοβακία, και Ουγγαρία π.χ. οι βάσεις της εκβιομηχανοποίησης είχαν μπει πριν τον κομμουνιστικό μετασχηματισμό. Επιπλέον, για την Ρωσία δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα αν δεν είχαν επικρατήσει οι Μπολσεβίκοι (όπως για τις άλλες χώρες, αν δεν είχαν καταλήξει στο ανατολικό μπλοκ). Πάντως εσύ βλέπεις τι κάνουν Βουλγαρία και Αλβανία, εγώ πάλι κοιτάζω την Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία--ακόμα και την Ουγγαρία--που πάνε πολύ καλύτερα. Και φυσικά θα δούμε στο μέλλον πως θα εξελιχθούν τα πράγματα--25 χρόνια από την πτώση του Κομμουνισμού είναι πολύ λίγα για να κρίνεις. Όπως και 3-4 χρόνια από την χρεοκοπία της Ελλάδας είναι πού σύντομο χρονικό διάστημα για να περιμένουμε θαύματα. Δυστυχώς έτσι είναι.Το δε "κεφάλαιο" δεν πάει μόνο εκεί που θα την βγάλει φτηνότερα, και με λιγότερους φόρους--δεν είναι ακριβώς "αλητοτουρίστας" ;-) Αυτό προφανώς ισχύει για τις επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες. Εμείς, που είμαστε μέλος της ΕΕ, θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε επενδυτές που ενδιαφέρονται να στηρίξουν προσπάθειες στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας, όπου έχουμε αξιόλογο δυναμικό (και εδώ, και στο εξωτερικό). Τέτοιου είδους επενδυτές ενδιαφέρονται για την ποιότητα της επένδυσής τους, και για την σοβαρότητα της χώρας γενικά. Δεν θα πάμε να ανταγωνιστούμε το φτηνό εργατικό δυναμικό μιας φτωχής χώρας (γιατί δεν μπορούμε, ακόμα και αν "φτωχοποιηθούμε"), αλλά χώρες αντίστοιχων ικανοτήτων με εμάς.
Απλά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση ο σταθμός θα κρστικοποιηθεί και θα πληρώνονται τα ελλείμματα που δημιουργεί μέσω της φορολογίας ή και να μην κρατικοποιηθεί θα λαμβάνει επιδοτήσεις ή θα δανείζεται απο τις τράπεζες όπως κάνουν όλα τα συστημικά ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε;
Κάτσε γιατί λίγο το έχασα.Υποφέρει ο σύριζα από την κυβερνητική πολιτική;Λόγω της ανόδου των εκλογικών του ποσοστών,το κόμμα έλαβε 17 και κάτι εκατομμύρια ευρώ κρατικής επιχορήγησης(άλλη μάστιγα).Προφανώς,έκανε αλόγιστη χρήση των κονδυλίων και άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους στο σταθμό.
Πάντως, ο λόγος που εκπέμπει το Κόκκινο είναι φρικτός: Χυδαία φρασεολογία, ανυπαρξία αντιλόγου, γενικά ό,τι περιμένεις από ένα κομματικό μέσο. Η μουσική που παίζει είναι πολύ καλή αλλά γενικά το ύφος και το ήθος που εκπέμπει είναι απογοητευτικό και ενδεικτικό προθέσεων.
Σύντροφοι, μην κοιτάτε που δεν πληρώνουμε τους εργαζόμενους για το Κόμμα. Όταν γίνουμε Κυβέρνηση θα αυξήσουμε συντάξεις, μισθούς, θα διαγράψουμε Μνημόνια και θα στηρίξουμε Τράπεζες να μην χαθούν οι καταθέσεις.Οι δεν εργαζόμενοι στο Κόμμα καλά θα κάνουν να σκέφτονται το Κόμμα και τις Ιδέες του και όχι το κέρδος. Αμάν πια, δεν είναι όλα χρήμα στη ζωή.
ευχαριστώ φίλε (σόρρυ, δεν το έχω με τα κυριλλικά). Μεγάλη επιτυχία είχε όπως βλέπεις η μαχητική αρθρογραφία του Άρη Δημοκίδη http://zoornalistas.blogspot.gr/2014/10/blog-post_6.html(φαντάζομαι ότι τώρα πλέον όποιος εργοδότης χρωστάει, θα γράφει ο ΑΔ ένα άρθρο και αυτομάτως θα γίνεται ό,τι και στην περίπτωση του συριζόφωνου, δηλαδή θα καταβάλλονται τα μισά χρεωστούμενα και θα σταματούν οι απεργίες, έτσι δεν είναι;)
Σύντροφε eddie εσυ ; Παντως εχεις απόλυτο δίκιο. Αναμενω να ξαναγραψεις το σχόλιο στην επομένη απεργία και ενος αλλου οποιουδηποτε κλάδου και φυσικά στην περιπτωση που η τρέχουσα κυβέρνηση φέρει νομο κατάργησης (sorry, 'εξορθολογισμου' εννοουσα) των απεργιακών κινητοποιήσεων.
όσο για τον Σύριζα, ιδού η ευκαιρία να αποδείξει ότι αυτά που λέει δεν είναι λόγια του αέρα. Να πληρώσει τους εργαζόμενους, όπως κάνει ο κάθε εργοδότης που χρωστάει. Και έτσι να ασχοληθούν μαζί του τα ΜΜΕ όσο ασχολούνται και με τους υπόλοιπους εργοδότες που χρωστάνε (δηλαδή κανά λεπτό ΤV χρόνου και δύο γραμμές...)