Καλτ ερωτική trash ταινία εναντίον Black Swan

Facebook Twitter
0

H αίσθηση τρισδιάστατου ονείρου, παρανοϊκό πρωτοσέλιδο, χριστουγεννιάτικη μαγεία, γιορτάζω?, η διαφορά λογοτεχνίας και δημοσιογραφίας κ.α.

1) #blogovision


Συνεχίζω να γράφω δυο λόγια για τα 20 άλμπουμ που άκουσα πιο πολύ φέτος για τον παραδοσιακό θεσμό που ξεκίνησε ο AllGone.


Νούμερο Έντεκα

Goldfrapp

Δίσκος που άκουσα πολύ, ίσες δόσεις ‘80ς ποπ και μελωδικότητας.


Νούμερο Δέκα

William Orbit - Pieces In A Modern Style 2

Ξαναπειράζει κομμάτια κλασικής μουσικής, με ωραίο, κατά τη γνώμη μου, τρόπο.


Νούμερο Εννέα

Five Star Hotel - This Sound

Κιθαριστική μελωδική ποπ, από συγκρότημα της Θεσσαλονίκης . Για πάνω από πέντε χρόνια έχω και φοράω ένα t-shirt τους που γράφει FIVE * HOTEL. Μια μέρα στην Τσιμισκή γνώρισα τυχαία τον τραγουδιστή τους που είδε τη μπλούζα μου και μου είπε «Πάρε κι ένα άλλο αναμνηστικό τότε» δίνοντάς μου μια κονκάρδα τους. (Στην πραγματικότητα ήθελα να βγάλουν δίσκο. Αυτό είναι ο πρώτος τους.)


Νούμερο Οκτώ

Morcheeba - Blood Like Lemonade

Πολύ καλύτερο απ' ό,τι περίμενα. Όχι και Big Calm αλλά τον άκουσα το καλοκαίρι από και προς τη θάλασσα. Πολύ.



2) Τρέιλερ mash up!



H καλτ ερωτική trash ταινία των ‘90ς Showgirls πειραγμένη έτσι ώστε να μοιάζει με ανεξάρτητη art house ταινία. [Με τον ήχο απ’ το τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας του Darren Aronofsky «Black Swan»]



3) Η ανυπακοή και το έμφραγμα

Tου Πασχου Μανδραβελη
Κάποιος […] εδώ ίσως πρέπει να φωνάξει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι γυμνός από επιχειρήματα και η συρραφή διαφόρων «πληροφοριών» που αλίευσε στο Διαδίκτυο (και τα παρουσίασε ως ιδρυτική διακήρυξη της «Σπίθας») είναι ψευτιές. Πέρα από τον γνωστό μύθο περί του καημού που είχε ο Κίσινγκερ για να πλήξει την ελληνική γλώσσα, το κείμενο των 17.500 λέξεων, που δημοσίευσε το Σάββατο (4.12.2010) η «Ελευθεροτυπία», βρίθει κοινοτοπιών που απαντώνται στα καφενεία κι ανοησιών που κυκλοφορούν ως spam στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία.

Δηλαδή, όσο κι αν κάποιος λατρεύει τη «Ρωμιοσύνη», μάλλον πρέπει να ζητήσει από τον κ. Θεοδωράκη μια λογική εξήγηση για τις προθέσεις της Κίνας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, ήθελε «να μας ξεπληρώσει όλο το δημόσιο χρέος, χωρίς αντάλλαγμα». Οσο κι αν συγκινείται κάποιος από τον «Επιτάφιο», πρέπει να αναρωτηθεί από πού έχει τις πληροφορίες ο μεγάλος συνθέτης όταν λέει ότι η Ρωσία ήθελε να μας προσφέρει «οιαδήποτε βοήθεια, οικονομική και μη, με προϋπόθεση να ενεργοποιηθεί η συμφωνία του περίφημου αγωγού και να της δοθεί η δυνατότητα επισκευής πολεμικών πλοίων της στη Σύρο». Να σημειώσουμε εδώ ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ επίσημα δήλωσε: «Συναντήθηκα με τον Ελληνα πρωθυπουργό και του συνέστησα να απευθυνθεί στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα για να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού κράτους» (15.2.2010).

Τέλος, όσο κι αν σέβεται κάποιος τον μουσουργό Μίκη Θεοδωράκη, δεν μπορεί παρά να παραξενευτεί από τη λογική συνοχή του συλλογισμού του: «Τα αίτια που την προκάλεσαν (σ.σ. την κρίση)... σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν με πρωτοφανή ευρηματικότητα, εφευρετικότητα και ταχυδακτυλουργική ακρίβεια, ώστε ο κατά τα άλλα έμπειρος και καχύποπτος ελληνικός λαός, όχι μόνο να μην μπορέσει να αντιληφθεί τίποτα αλλά, αντιθέτως, ο μισός πληθυσμός να γίνει συμμέτοχος με ενθουσιασμό στην αυτοκαταστροφή του και ο άλλος μισός να παρακολουθεί ανυποψίαστος και αμήχανος, εντελώς τυφλωμένος από την εκτυφλωτική λάμψη της πρωτοφανούς απάτης... Και αφού πρώτα μας γλύκαναν με τα Σχέδια Μάρσαλ, Ντελόρ κ.λπ., έφτασε η ώρα της πληρωμής. Τώρα τη σκυτάλη την πήραν οι παλιοί μας γνώριμοι, οι Γερμανοί».

Το πρόβλημα είναι η θεωρία συνωμοσίας του κ. Θεοδωράκη, για τους κακούς ξένους που μας πλήρωναν, ώστε να παχύνουμε και μετά να πεθάνουμε από έμφραγμα. Είναι περίεργο ότι την περίοδο που συνέβαιναν όλα αυτά δεν κήρυξε τον αγώνα της «ανυπακοής». Τότε έπρεπε να πούμε στους ξένους «δεν θέλουμε τα λεφτά σας», όχι τώρα που πρέπει να τα ξεπληρώσουμε. Διότι θα μπερδευτούν και τον ευγενή στόχο της «ανυπακοής» θα τον μπερδέψουν με το μπαταχτσιλίκι.



4) Εξώφυλλο της ημέρας


Ένα ακόμα πρωτοσέλιδο του Καρφιού (το προχτεσινό) ό,τι πρέπει για το Μουσείο Παρανοϊκών Πρωτοσέλιδων.


5) Twilight Zone




6) Βραβεία Ερμής

Στα βραβεία για τις διαφημίσεις (στα οποία κερδίσαμε κάπως κάτι κι εμείς) πήγε και ο ttsecogreco και τουίταρε συνέχεια από εκεί. Ο, κατά κόσμον Θοδωρής Τσεκούρας, διαφημιστής (και ήρωας της καμπάνιας με το 11888 τυχαίο κλπ) δε μοιάζει να πέρασε και πολύ καλά...




7) Ψιλά Γράμματα

Γερμανός ηθοποιός λεει πως μετά την προβολή του "Νησιού" έπαθε κατάθλιψη επειδή όλοι τον βρίζουν!
via

Η μεγάλη επιτυχία του σίριαλ «Το Νησί» δεν οφείλεται μόνο στο σενάριο και στη σκηνοθεσία αλλά και στους ηθοποιούς οι οποίοι παίζουν πολύ παραστατικά τους ρόλους τους. Ωστόσο αυτό κάνει κάποιους ανθρώπους να μπερδεύουν την μυθοπλασία με την πραγματικότητα. Ο Μάρτιν Σράντερ ενσάρκωσε τον ρόλο του Γερμανού κατακτητή ο οποίος σκότωσε για ένα πακέτο τσιγάρα τον Χανσενικό που κολυμπούσε κάθε βράδυ μέχρι την Πλάκα για να δει την οικογένειά του.

Aπό την ημέρα που προβλήθηκε το επεισόδιο η ζωή του άλλαξε προς το χειρότερο. Ο ρόλος του τον στιγμάτισε και από εκεί που τα πήγαινε μια χαρά με τους κατοίκους της Ελούντας, τώρα όλοι τον βρίζουν. Ο ίδιος λέει: «Υποδύθηκα τον Γερμανό στρατιώτη που έρχεται ως κατακτητής στην Κρήτη. Σε μια περιπολία μας ανακαλύψαμε ότι το έσκασε από τη Σπιναλόγκα ένας Χανσενικός και προσπαθούσε να ξεφύγει μέσω θαλάσσης. Εγώ βάζω στοίχημα ένα πακέτο τσιγάρα με τον αξιωματικό ότι θα τον σκοτώσω με τρεις σφαίρες. Ο φυγάς έπεσε με την τρίτη σφαίρα. Από τη στιγμή που προβλήθηκε το συγκεκριμένο επεισόδιο έγινε η ζωή μου κόλαση. Το τι λόγια ακούω δεν μπορώ να σας περιγράψω. Δεν άντεξα και έπεσα σε κατάθλιψη και κατέφυγα σε ελαφρά ηρεμιστικά για να βρω την γαλήνη μου».

Δηλώνει όμως ότι: «Δεν σκέφτομαι να εγκαταλείψω την Κρήτη. Μπόρα είναι και θα περάσει. Με τον καιρό θα καταλάβουν», συμπληρώνει. Ποτέ του δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως ένας ρόλος θα τον οδηγούσε στα αντικαταθλιπτικά.


[!]



8) Πινακοθήκη



Ο Μεξικανος εικαστικός Gabriel Dawe φτιάχνει έτσι τα έργα του ώστε να δίνουν την αίσθηση τρισδιάστατου ονείρου.







9) Δηλώσεις

The difference between literature and journalism? Journalism is unreadable and literature is not read.

-Oscar Wilde

10) Σήμερα γιορτάζω;


Απ’ ό,τι βλέπω σήμερα γιορτάζουν οι Άρηδες. «Άρης 13 Δεκεμβρίου» γράφει το eortologio.gr. Πρώτη φορά το ακούω. Πόσο τέλεια θα ήταν αυτή η είδηση, αν τη διάβαζα μικρός. Τότε που όλοι είχαν και γενέθλια ΚΑΙ γιορτή ενώ είχα μόνο γενέθλια. Τώρα είναι αργά – δε μ’ ενδιαφέρει να γιορτάσω.



Το άλλο ενδιαφέρον είναι ότι αύριο γιορτάζουν και οι Αριανοί – με ΚΑΘΕ δυνατή ορθογραφία:

ΑΡΡΙΑΝΟΣ (Αρριανός, Αριανός, Αρρειανός, Αρειανός, Αρριανή, Αρριανος, Αριανος, Αρρειανος, Αρειανος, Αρριανη)

Τέλειο!



11) Νέο Βίντεοκλιπ



Christmas time. Πάρα πάρα πολύ ωραίο. Αντιγράφω απ’ το youtube:

On Saturday 13 November, indie folk songwriter George Nikas gathered friends at Woodstock Studios in order to record a new track about Christmas, with the help of the music producer Gou. Lumiere Brother, Love Beverly and Myrto Karakassi joined the company and completed the orchestration of the song. "Christmas Time" is at last released, followed by a video clip from director Constantinos Pilavios. As a result of a group of artists working together and getting closer to the world, "Christmas Time" is available for free downloading. Enjoy!


-----------------------------------------------------



Αύριο πάλι

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ