Μια ωραία απάντηση σε νοσταλγό του Μεταξά και της 4ης Αυγούστου

Μια ωραία απάντηση σε νοσταλγό του Μεταξά και της 4ης Αυγούστου Facebook Twitter
«Το χτίσιμο του πύργου της Βαβέλ» - έργο του Lucas van Valckenborch (1535-1597). Η εικόνα ανέβηκε πρόσφατα στο μπλογκ της εκπομπής 'Οι Αδιάβροχοι', και περιγράφει ακούσια αλλά εύστοχα τις διαφορετικές γλώσσες που μιλούσαν οι παρουσιαστές της.
2

Το δίδυμο των «Αδιάβροχων» στα «Παραπολιτικά 90.1» χώρισε για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους. 

Ο Δημήτρης Σούλτας, πρώην πλέον συμπαρουσιαστής των «Αδιάβροχων», αποχώρησε προχθές τόσο από την εκπομπή, όσο και από τον «Παραπολιτικά 90.1» συνολικά, διαβάζω στο e-tetradio

Αφορμή στάθηκε ένα κείμενο του έτερου παρουσιαστή, Παναγιώτη Λιάκου, που ανέβηκε την ίδια μέρα -ανήμερα της συμπλήρωσης 78 χρόνων από το πραξικόπημα της 4ης Αυγούστου- στο blog της εκπομπής, με τίτλο «Η ποινικοποίηση της νίκης», που υποστήριζε τον Ιωάννη Μεταξά.

«Ο Ιωάννης Μεταξάς παρότι νίκησε τους Ιταλούς» γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος, «στάθηκε αγέρωχος ως Έλλην την ώρα των μεγάλων δοκιμασιών, διεύρυνε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ευνόησε την επιχειρηματικότητα, ισχυροποίησε τη διεθνή θέση της χώρας και έγινε η αιτία να δοθούν στον αγωνιζόμενο λαό μας τα Δωδεκάνησα (ως έπαθλο του «ΟΧΙ»), συκοφαντείται ανηλεώς από όλες τις παρατάξεις: από τη σοσιαλδημοκρατία και τους αριστερούς μέχρι την σεσημασμένη λουκουμοδεξιά με τα φούτερ στους ώμους*. Ο λόγος είναι προφανής. Νίκησε μια αυτοκρατορία (τον Άξονα) ενώ εκείνοι, όλοι μαζί, δεν μπορούν να φέρουν ούτε μια ισοπαλία με μεγέθη όπως τα... Σκόπια».

*Σχόλιο Άρη: "συκοφαντείται ανηλεώς από όλες τις παρατάξεις" = απ' όλες πλην της Χ.Α....

 

Την αμέσως επόμενη μέρα, ο Δημήτρης Σούλτας ανάρτησε κείμενο στο προφίλ του στο facebook, στο οποίο εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής του.


«Χθες αποχώρησα- με όχι και τόσο ομαλό τρόπο είναι η αλήθεια- από την εκπομπή "Οι αδιάβροχοι". Αυτό συνέβη όταν ανέβηκε στο ομώνυμο blog ένα κείμενο από τον συμπαρουσιαστή, που υμνούσε τον Ιωάννη Μεταξά, ανήμερα της επιβολής της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου.

Ο δικτάτορας μάλιστα εμφανιζόταν σαν το λαμπρό παράδειγμα ηγέτη, πρότυπο για περιόδους κρίσης. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ενδείξεις για ανάλογες θέσεις υπήρχαν και πριν.

Η στάση μου απέναντι σε τέτοιες θέσεις είναι μία και μοναδική για όποιον και αν μιλάμε. Είμαι απέναντι σε λιβανωτούς σε δικτάτορες, είμαι αντίπαλος φασιστικών θέσεων- είτε εκφράζονται από τη Χρυσή Αυγή, είτε από άλλους.

Η 4η Αυγούστου είναι η μεγαλύτερη γιορτή για τους Έλληνες φασίστες και ο Μεταξάς είναι ο πατριάρχης τους.

Καμία αμοιβή, κανένα ποσό δεν θα με έκανε να ανεχθώ την αναπαραγωγή τέτοιων θέσεων σε κάτι στο οποίο συμμετέχω. Αυτά για το χθεσινό "ατυχές" συμβάν. Θα επανέλθω σύντομα γι αυτό το μέσο που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε "ραδιόφωνο"».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Αγαπητέ Άρη Όταν το 1940 ο Ιωάννης Μεταξάς (δικτάτορας) απάντησε με το ιστορικό εκείνο ΟΧΙ στο τελεσίγραφο του Μπενίτο Μουσολίνι έγραψε το όνομα του στην ιστορία και παράλληλα έσωσε την τιμή και την υπόληψη της Ελλάδας . Μια μικρή χώρα της οποίας οι κάτοικοι πέθαιναν από τη φυματίωση και την ελονοσία όρθωσε το ανάστημα της σε μια αυτοκρατορία. Εκτός αυτού ο Μεταξάς ήξερε ότι ο Ελληνικός λαός δε θα ανεχόταν τίποτα άλλο εκτός από το περίφημο οχι. Και σήμερα οι Έλληνες όχι λένε στα ΔΝΤ στις τρόικες και στα κοράκια . Ποιος τους ακούει; Αν δεν υπάρχει ένα συντεταγμένο κράτος να αρνηθεί τα μνημόνια και τις απειλές πολύ απλά θα είμαστε καταδικασμένοι να τα υποστούμε και εμείς και τα παιδιά μας. Ότι υπέγραψαν υπέγραψαν κανένας Τσίπρας και κανένας Καμμένος δεν πρόκειται να μας γλυτώσουν. Η ερώτηση η δική μου είναι : Ακόμα και 70 χρόνια μετά τόσο πολύ ενοχλεί αυτός ο άνθρωπος ο οποίος διέγνωσε εξ αρχής τι έπρεπε να κάνει; Έβαλε την Ελλάδα στο στρατόπεδο των νικητών. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν πρωθυπουργός τότε ήταν ο Γιωργάκης Παπανδρέου ή ο Αντωνάκης ο Σαμαράς; Περάστε θα έλεγαν με τον Μανδραβέλλη στην Καθημερινή να λέει ότι "αποφυγαμε τα χειρότερα και δεν γίναμε Λονδίνο να μας ισοπεδώσουν με τις βόμβες τους"