Οι δύο καταπληκτικοί (!) λόγοι για να πάμε σε άμεσες εκλογές

Οι δύο καταπληκτικοί (!) λόγοι για να πάμε σε άμεσες εκλογές Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC
11

Δεν νομίζω κανείς να διαφωνεί με το να γίνουν αργά ή γρήγορα εκλογές, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει περαιτέρω επιβάρυνση της οικονομίας. Το έχουμε συνηθίσει πια: όταν η κυβέρνηση αποτυγχάνει, ζητάει τη βοήθεια/γνώμη του κοινού, ασχέτως αν μετά την αγνοεί. 

Πρέπει, νομίζω, να γίνουν εκλογές, μπας και τελειώσει κάποτε αυτή η αστάθεια που ζούμε. Έπαθα πλάκα όμως με τους λόγους για τους οποίους το σκέφτεται ο Τσίπρας. 

Αντιγράφω απ' την είδηση, τι του λένε πέρα απ' την μη παράταση αστάθειας όσοι του εισηγούνται την άμεση προσφυγή στις κάλπες:

«Υποστηρίζουν ότι είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης να φτάσει στις κάλπες πριν αρχίσουν να γίνονται αισθητές στην κοινωνία και στο εκλογικό σώμα οι επιπτώσεις από την έναρξη εφαρμογής του νέου προγράμματος και, κυρίως, η φορολογική επιβάρυνση. 

Αναφορικά με το εσωκομματικό τοπίο, θεωρούν ότι η ταχεία προκήρυξη εκλογών θα περιορίσει τις δυνατότητες οργάνωσης ενός νέου κόμματος από την εσωκομματική αντιπολίτευση και την Αριστερή Πλατφόρμα την οποία οι εκλογές εξπρές θα βρουν σχετικά απροετοίμαστη.»

 

 

«Δηλαδή πάμε σε εκλογές για εσωκομματικούς-μικροπολιτικούς λόγους. Για να πετύχουμε την αριστερή πλατφόρμα απροετοίμαστη και πριν το πόπολο καταλάβει την φοροκαταιγίδα που έρχεται»

 

Ακόμα κι εδώ που έχουμε φτάσει, αντί το μοναδικό που θα τους νοιάζει να είναι το συμφέρον της χώρας, κοιτάνε το συμφέρον το δικό τους: Πώς θα κοροϊδέψουν τους ψηφοφόρους και πώς θα βάλουν τρικλοποδιά στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

Είναι βέβαιο ότι το φθινόπωρο, όταν θα άρχιζαν να έρχονται ο ΕΝΦΙΑ κι οι άλλοι φόροι κι όταν το Μνημόνιο Τσίπρα θα άρχιζε να εφαρμόζεται, τα ποσοστά του κόμματος θα έπεφταν. Οπότε ο βασικός σκοπός των εκλογών είναι να προλάβουν να παγιδεύσουν ψηφοφόρους πριν αυτοί καταλάβουν τι συμβαίνει.

Ασύνηθες στην πολιτική; Καθόλου. Όλες οι κυβερνήσεις που είχαμε προσπαθούσαν να κοροϊδέψουν τους ψηφοφόρους - απλώς υποτίθεται ότι η κυβέρνηση αυτή θα ήταν διαφορετική. 

Όσο για τον αιφνιδιασμό στον Λαφαζάνη, την Κωνσταντοπούλου και τον Βαρουφάκη; Κι αυτός συνηθισμένος στα κόμματα εξουσίας που νοιάζονται για το πώς θα κρατήσουν τις καρέκλες τους. 

«Δηλαδή πάμε σε εκλογές για εσωκομματικούς-μικροπολιτικούς λόγους. Για να πετύχουμε την αριστερή πλατφόρμα απροετοίμαστη και πριν το πόπολο καταλάβει την φοροκαταιγίδα που έρχεται» σχολίασε ο Δον Ιδιώτης κάτω απ' την είδηση. Πάνω κάτω αυτό θα γίνει, αν γίνει, μόνο που στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού είναι βέβαιο ότι αυτά δεν θα αναφερθούν, κι ας τα ξέρουμε όλοι.

Και για άλλη μια φορά θα κοροϊδευτούμε μεταξύ μας. Κλασικά. 

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

6 σχόλια
"Είναι βέβαιο ότι το φθινόπωρο, όταν θα άρχιζαν να έρχονται ο ΕΝΦΙΑ κι οι άλλοι φόροι κι όταν το Μνημόνιο Τσίπρα θα άρχιζε να εφαρμόζεται, τα ποσοστά του κόμματος θα έπεφταν. Οπότε ο βασικός σκοπός των εκλογών είναι να προλάβουν να παγιδεύσουν ψηφοφόρους πριν αυτοί καταλάβουν τι συμβαίνει."Μα... ποιος θα παγιδευτεί, ποιος δεν ξέρει τι συμβαίνει; Ποιος δεν ξέρει ότι έρχεται ο ΕΝΦΙΑ; ολα τα ΜΜΕ φροντίζουν (κ καλα κανουν προφανώς!) να το υπενθυμίζουν! Έπειτα, ΠΟΙΟΣ δεν ξέρει τι σημαίνει ΕΝΦΙΑ; Οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν να το μάθουμε κ η καινούργια θα φροντίσει για την μακροημέρευση του. Με το να λεει κάποιος "θα κανει εκλογες τωρα γιατι μετα..." αθωώνει τον... κυριαρχο λαο που θα τον κοροϊδεψουν πάλι. Αλλά όπως λέει και μια κινέζικη παροιμια, "You fooled me once, shame on you, you fooled me twice, shame on me". Κι εμείς ως Ελλάδα το έχουμε τερματίσει το κοντέρ αυτής της παροιμίας. Δεν παγιδεύεται κανεις πλέον, οτιδηποτε ψηφιζει κάποιος, το κανει έχοντας γνώση.
"Ασύνηθες στην πολιτική; Καθόλου."Ασύνηθες, κύριε Δημοκίδη. Κανένας άλλος στο παρελθόν, δεν έκανε τέτοιες πιρουέτες/κυβιστήσεις/μανούβρες με τη συχνότητα που επιδίδεται σε αυτές ο μέγας μπούφος των "360ο" και τού "άκουσον μεν, πάταξον δε", Αλέξανδρος Τσίπρας.Ουδείς. Ούτε ο Αντρέας Παπανδρέου τη δεκαετία της παντοκρατορίας του ούτε ο Γιωργάκης το ΄10 μετά το πρώτο μνημόνιο ούτε ο Σαμαράς.ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΑ.
Δεν προκειται για τερτιπια. Απλα ο Τσιπρας κατανοει οτι δεν μπορει να συνεχισει να κυβερναει οταν εχει τοσο σοβαρο εσωκομματικο προβλημα... εχοντας πληρη επιγνωση βεβαια μετα την υπογραφη του μνημονιου 3 οτι μπορει και να μην ξανακερδισει τις εκλογες...εγω τη θεωρω ειλικρινη σταση... αλλιως θα του λεγατε οτι εχει γατζωθει στην καρεκλα του... Θα μπορουσε βεβαια να προκηρυξει και ενα δημοψηφισμα για το αν θελει ο λαος να παμε σε εκλογες...
Δεν ήξερε ότι θα το είχε το πρόβλημα όταν διάλεγε τα στελέχη του; Αν δεν μπορεί να βάλει σε τάξη το κόμμα του θα βάλει τη χώρα; Και όπως έχω ξαναπεί: πιστεύεις ότι ο Τσίπρας θα πάρει αυτοδυναμία; Λιγότερους από 120 βουλευτές θα πάρει και δεν θα έχει ούτε τον Καμμένο. Άρα θα πρέπει να συνεργαστεί με ένα από τα άλλα "μνημονιακά" κόμματα. Γιατί δεν το κάνει από τώρα να τελειώνουμε; Δηλαδή μετά τα όσα δις μας κόστισε η επιτυχημένη του διαπραγματευση πρέπει να προστεθούν και μερικά ακόμη για εκλογές που θα έχουν το ίδιο, αν όχι χειρότερο, αποτέλεσμα με την ήδη υπάρχουσα βουλή;
Η μεγίστη κοροϊδία θα είναι να κατέβει στις εκλογές ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κανονικά, θα έπρεπε να κατέβει με μια ονομασία συνεπή με την ως τώρα πορεία του, τύπου ΣΥ.ΦΙΛ.Η (ΣΥνασπισμός ΦΙλομνημονικών Ημιαίμων;/Ημιόνων;/Ημιμαθών;/Ημιεπίσημων;you name them)
Απορίας άξιο είναι,ποιο θα είναι το προεκλογικό αφήγημα του Συριζα.Μας έσπρωχναν στον γκρεμό και εμείς σας σώσαμε;Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε μια κακή συμφωνία;θα κριθούμε σε βάθος τετραετίας,τα τρία πρώτα χρόνια θα’ναι δύσκολα;θα τάξουν πάλι το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης,εφαρμόζοντάς το τον τελευταίο χρόνο;Τι διάολο θα πούνε;...Αν πούνε όλα αυτά,ποιά η διαφορά απο τους άλλους;...Δεν είμαι σίγουρος οτι θα γίνουν τελικά σύντομα εκλογές.
Δεν χρειάζεται να έχει ιδιαίτερα πειστικό αφήγημα, γιατί δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να διεκδικεί σοβαρά την πρωτιά εναντίον του.Θα πουν ότι αναχαίτισαν το σχέδιο του Σόιμπλε για άτακτη χρεοκοπία, ότι έχτισαν και κατάφεραν στο τέλος συμμαχίες για το μέλλον, ότι καλύτερα είναι, έστω και με μνημόνιο να κυβερνήσουν εκείνοι.. και πως με ισχυρή αυτοδυναμία και χωρίς να υπάρχει πια διαπραγμάτευση... θα μπορέσουν να χτυπήσουν την εσωτερική ολιγαρχία και να εξαλείψουν γνωστές παθογένειες και διαπλοκή ή οποία έτσι και αλλιώς τους πολέμησε (ισχύει και δεν ισχύει αυτό ταυτόχρονα) το 8μηνο που πέρασε...Βέβαια, ενώ δεν είναι παράλογο το κείμενο και δεν διαφωνώ, οφείλει να δει κανείς πως αυτό το σενάριο περιγράφουν/ζητάνε απ' έξω καιρό τώρα.Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει στροφή λογικής και πετάξει εκτός τον Καμμένο, τον Λαφαζάνη και τους λοιπούς ενοχλητικούς, τότε μπορεί η χώρα να προχωρήσει μπροστά, να ολοκληρώσει το μνημόνιο, να έρθει η σταθερότητα κτλ κτλ.Ήρθε λοιπόν ο "ΣΥΡΙΖΑ" να τους συναντήσει στην επιθυμία τους αυτή, όλοι όσοι έλεγαν και λένε πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή και πως το μνημόνιο είναι μονόδρομος, θα έπρεπε να χαίρονται αντί να γκρινιάζουν από πάνω.Καλύτερες πιθανότητες από το να το εφαρμόσει ο Τσίπρας δεν θα βρουν.
Για να εφαρμοστεί αυτό το μνημόνιο,όπως και κάθε μνημόνιο,πρέπει να το αποδεχθεί και ο Τσίπρας και ο λαός.Δεν διαφαίνεται,τουλάχιστον άμεσα,κάτι τέτοιο,γιατί οι μεταλλάξεις,κοινωνικές και πολιτικές,ακολουθούν το δικό τους αργόσυρτο εσωτερικό ρυθμό.Δεν έχει ο Τσίπρας,αλλά και ο Συριζα γενικότερα,τις συστατικές εκείνες προδιαθέσεις που θα επιτρέψουν μια αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των μνημονιακών κατευθύνσεων,μολονότι δείχνει κάποια προσαρμοστικότητα.Αυτή η προσαρμογή,όμως,στις επιταγές του μνημονίου,επιβλήθηκε,δεν είναι αυτοφυής.Δεδομένου οτι αυτές οι επιταγές θα σκοντάφτουν και στις γνωστές παθογένειες,τίθεται εν αμφιβόλω η εφαρμογή και αυτού του μνημονίου,το οποίο όμως διαφέρει απο τα προηγούμενα όχι μόνο στη σκληρότητα,αλλά και στο οτι βαφτίστηκε ως η ‘’τελευταία ευκαιρία’’μας.Δεν μπορεί κανένα κόμμα μόνο του να αναλάβει ένα τέτοιο φορτίο,χωρίς δεύτερη ευκαιρία...οι κυβερνήσεις συνεργασίας φαντάζουν αναπόφευκτη επιλογή.Αυτό όμως μπορεί να γίνει και τώρα,χωρίς εκλογές.