Κίνα: Κανένα νέο κρούσμα για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας

Κίνα: Κανένα νέο κρούσμα για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας Facebook Twitter
0

Η Κίνα ανακοίνωσε μηδενικά νέα κρούσματα κορωνοϊού για το τελευταίο 24ωρο. 

Από το ξέσπασμα της πανδημίας και την έναρξη των καταμετρήσεων, αυτή είναι η πρώτη φορά που οι αρχές της Κίνας δίνουν το απόλυτο «μηδέν», ως τον αριθμό νέων επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid - 19. 

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, από χθες εντοπίστηκαν μόνο δύο άτομα με «ύποπτα» συμπτώματα, για τα οποία όμως δεν έχει προς το παρόν βγει κάποιο θετικό τεστ. Την ίδια ώρα στη Σαγκάη οι νέες ασυμπτωματικές περιπτώσεις κορωνοϊού έπεσαν από τις 35 την Παρασκευή στις 28 σήμερα. 

Ενώ αρκετές χώρες αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει η Κίνα, το Πεκίνο έχει ανακοινώσει συνολικά 82.971 κρούσματα στην ενδοχώρα και 4.634 νεκρούς, την ώρα που σε όλο τον κόσμο τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 5,2 εκατομμύρια και θάνατοι είναι πάνω από 338.000.

Χθες, η Κίνα εγκατέλειψε τον στόχο για ανάπτυξη του ΑΕΠ για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες, επικαλούμενη τη «μεγάλη αβεβαιότητα» που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Με αυτό τον τρόπο το Πεκίνο αναγνώρισε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, από τη μία με την οικονομία και από την άλλη με την αυξημένη διεθνή εχθρότητα, όπως σημειώνει ο Guardian.

«Δεν έχουμε θέσει έναν συγκεκριμένο στόχο για οικονομική ανάπτυξη φέτος. Αυτό συμβαίνει επειδή η χώρα μας θα αντιμετωπίσει κάποιους παράγοντες που είναι δύσκολο να προβλεφθεί η εξέλιξή τους, εξαιτίας της μεγάλης αβεβαιότητας σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και το παγκόσμιο οικονομικό και εμπορικό περιβάλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, στην ετήσια συνεδρίαση της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Κίνας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 1990, όταν η Κίνα άρχισε να δημοσιεύει τους στόχους για το ΑΕΠ, που η ηγεσία δεν ανακοινώνει στόχο. Ο Κινέζος πρωθυπουργός δήλωσε ότι αντί για αυτό η κυβέρνηση θα δώσει «προτεραιότητα στη σταθεροποίηση της εργασίας και τη διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου».

Η οικονομία της Κίνας συρρικνώθηκε κατά 6,8% το πρώτο τρίμηνο του 2020, για πρώτη φορά από το 1992. Ο Κινέζος πρωθυπουργός δήλωσε ότι αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση το δεύτερο τρίμηνο, επικαλούμενος αναταραχές στο διεθνές εμπόριο και μείωση της εγχώριας κατανάλωσης, επενδύσεων και εξαγωγών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου – Δεν επιτρέπει αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου

Αποκλείει την αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών - Κατατέθηκε από το μικρότερο εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη για την ψήφισή του
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Φωτογραφίες της τελετής επιβεβαίωσης του θανάτου του δόθηκαν στη δημοσιότητα - Σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί «χωρίς ιδιαίτερο στολισμό» αλλά με την επιγραφή «Franciscus»
LIFO NEWSROOM