ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.6.2020 | 21:39

Χρωσταωωω

Ρε παιδιά πήγα κ άνοιξα μαγαζί που πήγαινε πολύ καλα, το τελευταίο χρόνο με χρέωσε 5 χιλιάρικα από ζημιές κυρίως, κλεψιες κλπ.. Αφού μπαμ μπαμ χρεώθηκαν τόσα το κλείνω τωρα, το θέμα είναι ότι δεν έχω μια. Παλεύω να πουλήσω τπτ να ξεχρεωσω και οι τύποι στην ΔΗΜΟ και ΕΦΚΑ(εκεί χρωστάω) μου κάνουν πόλεμο. Εφόσον φαίνεται στην εφορία ότι δεν έχω αλλού εισόδημα και εγώ θέλω να πληρώσω αλλά όχι ντουκου αλλά με δόσεις, δεν δικαιούμαι να μου βάλουν δόσεις? Ξέρει κάποιος?
5
 
 
 
 
σχόλια
Αν πήγαινε καλά, θα είχες και κάτι στην άκρη. Τα έτρωγες, ε;Δόσεις δε σου δίνουν λόγω (δηλωθείσας) πρόθεσης να πληρώσεις. Υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι κι εσύ προφανώς δε τους πληρείς.
Δυστυχώς φίλε μου, το κράτος θεωρεί τους ελεύθερους επαγγεματίες εκ προοιμίου μπαταχτσήδες.Σε περιπτώσεις δοσοληψίας μαζί του ή αν παραστεί η ανάγκη για κάποιον διακανονισμό, το κράτος αρνείται κάθε συμψηφισμό (πρακτική υποκόσμου), ενώ προσδιορίζει μονομερώς τόκους καθυστέρησης για πάρτι του κι εξασφαλίζει για τον εαυτό του εκβιαστικές εισπράξεις του τύπου πλήρωσέ μας την ΕΡΤ, αλλιώς σου κόβουμε το ρεύμα (κατ' εξοχήν πρακτική του υποκόσμου, λεγόμενη και προστασία). Γνωρίζεις κανα λογιστή, δικηγόρο; Μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια από τον επαγγελματικό σύλλογο-επιμελητήριο του κλάδου στον οποίο ανήκες;
Στα οικονομικά 1+1=2 και το προαιώνιο ερώτημα έχει απαντηθεί: η κότα έκανε το αυγό.Η φορολογική συνείδηση αγαπητέ, δεν είναι κάτι αυτόνομο,αυθύπαρκτο ή γονιδιακό. Είναι η συμπεριφορά που διαμορφώνει το κράτος με τη χρήση των φόρων που εισπράτει. Αποτελεί το σύνολο των ενεργειών του πολίτη, τις οποίες υπαγορεύει και ενίοτε επιβαλλει η διοίκηση με βάση την κατανομή των δαπανών του. Αυτό είναι η φορολογική συνείδηση κατά 80 - 90%. Πολύ δύσκολα μια δίκαιη και συμμετρική κατανομή των κρατικών δαπανών θα προκαλέσει φοροδιαφυγή.Οι φόροι αποτελούν την τιμή αγοράς κρατικών υπηρεσιών. Αν η τιμή είναι ακριβή,τότε αργά ή γρήγορα δε θα πληρωθεί. Η αποφυγή καταβολής της τιμής αυτής, ονομάζεται φοροδιαφυγή.Άλλωστε δεν είναι κανένας από τη φύση του κορόιδο να μην αγοράσει σε εύλογη τιμή μια κρατική υπηρεσία και να προτιμά να αγοράσει την ίδια ακριβώς υπηρεσία ακριβότερα από κάποιον άλλο.Υποθέτω ότι είμαστε σύμφωνοι πως η πάταξη της φοροδιαφυγής σε μια ευνομούμενη κοινωνία έχει αποκλειστικό στόχο έναν και μόνον: Να συνετιστεί ο μπαταχτσής. Κι ο μπαταχτσής συνετίζεται μόνον εφόσον δει έναν μεγαλύτερο μπαταχτσή να τιμωρείται αυστηρά και παραδειγματικά.
Ίσως σε μια ευνομούμενη πολιτεία με παιδεία πολιτική...Δε διαφωνώ, αλλά η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Οι συνέπειες της Τουρκοκρατίας δυστυχώς έχουν εντυπωθεί στο πολιτικό-πολιτειακό DNA των Ελλήνων. Ο ραγιαδισμός, το ρουσφέτι, η εκποίηση ψήφων....Όταν ο Καποδίστριας πήγε να το αλλάξει, το πλήρωσε με τη ζωή του.
Scroll to top icon