ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.6.2020 | 19:53

Θέλω να αλλάξω σχολή

Γιατί στο διαλο έπρεπε να επιλέξω αυτό που θελαν οι γονείς μου και όχι αυτό που πραγματικά ήθελα εγώ μόνο και μόνο γιατί οι πιθανότητες για δουλειά είναι λίγο καλύτερες. Δεν θέλω να γίνω δασκάλα το κερατο μου, νηπιαγωγος θέλω. Ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που τους άκουσα.Και τώρα είναι αργά για να αλλάξω. Δεν την θέλω αυτή την σχολή, δεν είναι αυτό που ονειρεύτηκα. Δεν είμαι εγώ για αυτά, εγώ με μικρά ήθελα να είμαι. Δεν μπορώ άλλο , θα εκραγω. Δεν λέω ότι δεν είναι κάπως καλά αλλά δεν είναι αυτό που θέλω. Δεν αντέχω άλλο θα πάθω κρίση πανικού, δεν το θέλω αυτό δεν το θέλω καθόλου. Τον πρώτο χρόνο έλεγα θα φτιάξει αλλά τώρα τελειώνω το δεύτερο και συνειδητοποιω πως γίνεται όλο και χειρότερα, δεν είναι αυτή η ζωή που ονειρεύτηκα . Θέλω να γυρίσω πίσω τον χρόνο και να μην αφήσω τους γονείς μου να αποφασησουν αυτοί το μέλλον μου και να απαιτήσουν να κάνουν αυτοί κουμάντο στην ζωή μου μόνο και μόνο επειδή είναι οι γονείς μου. Και μπορεί στα αλήθεια να μην μου άρεσε ούτε η σχολή νηπιαγωγων αλλά τουλάχιστον τότε θα είχα μπει κάπου που εγώ επέλεξα.
2
 
 
 
 
σχόλια
Παρόμοιο πρόβλημα είχα κι εγώ με την πληροφορική. Πήγα ΤΕΙ Πληροφορικής λόγω του πατέρα μου. Θεωρούσε ότι θα έβρισκα δουλειά πολύ πιο εύκολα. Ήθελα περισσότερο κάτι σε οικονομικά/λογιστικά. Τώρα είμαι στο τέλος του 3ου έτους και με τον κορωνοϊό έμεινα κι άλλο πίσω. Πχ έχω περάσει κάπου 4-5 μαθήματα από τα δεν ξέρω κι εγώ πόσα είναι. Είμαι πολύ αδύναμος και νιώθω ότι στη σχολή δεν το έχω καθόλου.
Δασκάλα όταν λες αναφέρεσαι στο παιδαγωγικό; Γενικά τα ''καθηγητικά'' επαγγέλματα δεν φημίζονται πλέον για την επαγγελματική αποκατάσταση. Ωστόσο, εγώ είμαι της άποψης ότι όταν δεν υπάρχει μεράκι , και στην Νο1 σχολή να είσαι που θα απορροφηθείς αμέσως, δεν να γίνει αυτο. Και να γίνει δηλαδή είναι κρίμα να περάσεις την ζωή σου κάνοντας κάτι απο αγγαρεία και υποχρέωση. Στη πορεία σου θα αλλάξεις πολλούς επαγγελματικούς προσανατολισμούς και επαγγέλματα. Λογικό, αφού στα 18 αποφασίζεις τι θέλεις να κάνεις. Δες αν μπορείς να κάνεις 10 τοις εκατό. Αν περνας τα μαθήματα ομως, μπορείς να κάνεις και κατατακτήριες σαν 2η σχολή. Πάντως μην σε τρομάζει το να αφήσεις τη σχολή. 2 χρόνια πίσω δεν είναι κάτι τραγικό σαν νούμερο, αρκεί να μπορέσεις να ανεχτείς τους πρωτοετείς στο αμφιθέατρο χαχα . Σκέψου καλά , μην δράσεις παρορμητικά και συζήτησε με γονείς, φιλους, με δασκάλους απο το σχολείο αν έχεις επαφή και οικεία πρόσωπα που εμπιστεύεσαι. Ελπίζω να σε βοήθησα.
Scroll to top icon