ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.7.2020 | 02:42

Δεν εμπιστεύομαι τον εαυτό μου

Είναι πολλά πράγματα που θέλω να κάνω αλλά κάτι με κρατάει πίσω. Βλέπω τους άλλους γύρω μου πόσο διαφορετικά σκέφτονται πόσο πιο εύκολα παίρνουν κάποιο ρίσκο. Πάντα βάζω τα αρνητικά συναισθήματα είτε σε επαγγελματικής φύσεως είτε σε προσωπικό επίπεδο. Π.χ στην δουλειά ενώ ξέρω ότι με εκτιμούν και όπου έχω δουλέψει πάντα μου λένε ότι είμαι καλή σε αυτό που κάνω αντί να ανέβει η αυτοπεποίθηση μου. δεν μου προκαλεί τίποτα νομίζω ότι είμαι χειρότερη από τους άλλους και δεν αξιζω.ετσι και με τους ανθρώπους δεν κάνω φίλους γιατί νομίζω ότι δεν με θέλει κανείς. Έχω κάποια όνειρα που θέλουν ρίσκο αλά πως θα τα πάρω αν στα μικρά πράγματα δεν ρισκάρω. Έχω βαρεθεί να κατηγορώ το εαυτό μου για τα πάντα ενώ είναι άλλοι πολύ χειροτεροι από εμένα επειδή έχουν θάρρος και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.τι θα μπορούσα να κάνω ?
2
 
 
 
 
σχόλια
Πρέπει να προσπαθησεις να το ξεπεράσεις αυτό. Σκέψου τι χαρά θα ένιωθες αν πραγματοποιουνταν τα όνειρα σου. Ένα βήμα τη φορά, τώρα σου φαίνεται πολυ και αυτομαστιγωνεσαι, αλλά πραγματικα αξίζει να νιώθεις τόσο αρνητισμο;όλα θα γίνουν σταδιακά. Αν όχι όλα τα περισσοτερα. Βάλε ένα προγραμμα και μην αναλωνεσαι σε αρνητικές σκέψεις. Κανεις δεν είναι τέλειος, αλλά δεν είναι λόγος αυτός να μην τολμήσεις να παλέψεις για τα όνειρα σου.
Απλα εχεις αφησει τις αρνητικες πεποιθησεις να εγκατασταθουν τοσο μεσα σου,που σε καθε εγχειρημα σου,ή οποιαδηποτε επιλογη σου,να βγαινουν παντα πρωτες οι αρνητικες σου πεποιθησεις,και οχι οι θετικες πχ δοκιμασε το ναι,ειναι μια ευκαιρια,τα πας πολυ καλα.Ισως ξεκιναει απο χαμηλη αυτοεκτιμηση που προυπαρχει ηδη,εφοσον μας λες οτι οτι και να κανεις παντα το σκεφτεσαι αρνητικα,ισως καποια γεγονοτα ή ανθρωποι στη ζωη σου επιδρασαν με τροπο ωστε να εχει μεγενθυθει μεσα σου ο εσωτερικος αρνητικος κριτης του εαυτου σου και οτιδηποτε κανεις περναει κατω απο αυτο το πρισμα.Θελει χρονο,να ξαναπιστεψεις σε σενα,στις δυνατοτητες σου,οτι αξιζεις,να ξαναχτισεις τη γκρεμισμενη σου αυτοπεποιθηση ξανα.Μπορεις να πας σε εναν ψυχολογο να σε βοηθησει ή στη δωρεαν γραμμη στηριξης να δεις τι θα σου πουν.Πρεπει να μηδενισεις την αρνητικη κριτικη εντος σου και να ξεκινησεις επειτα δοκιμαζοντας το καθε τι και αν ολα πηγαινουν καλα να επιβραβευεις τον εαυτο σου.Να νιωθεις οτι αξιζεις,οτι εισαι ικανη,οτι μπορεις να κανεις πραγματα.Αφου μπορεις.Αφου τα καταφερνεις.Βγαλε τις παρωπιδες και δες την αληθεια καταματα,τις ικανοτητες σου τα παντα.Αλιμονο λαθη ολοι κανουμε,απο κει και περα στο χερι μας ειναι πως θα βελτιωθουμε στα μειον μας,πως θα γινουμε καλυτεροι.Προσπαθεια θελει και χρονο να τα ξαναβρεις με σενα,κυριως μεσα σου,να νιωσεις σημαντικη και ολα τ αλλα θα ερθουν.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon