Δημοσιεύονται αύριο τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

Δημοσιεύονται αύριο τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αύριο αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η απόφαση για τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα.

Η πληρωμή των χρημάτων αναμένεται να γίνει μέσω του τραπεζικού συστήματος στις 14 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr θα ανοίξει, εκτός απρόοπτου, την Παρασκευή. 

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα με τους κωδικούς του taxisnet. Έτσι, ο κάθε δικαιούχος θα πρέπει να εισάγει τους κωδικούς που έχει για το Taxis – δηλαδή το user name και το password, που θα ζητηθεί.

Αμέσως μετά θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και ένα email έτσι ώστε αν χρειαστεί να υπάρξει επικοινωνία με τις υπηρεσίες. Καθώς το σύστημα συνδυάζει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, θα ζητηθεί ο αριθμός ΑΜΚΑ.

Όπως και το 2017 οι πολίτες άνω των 70 ετών, που πληρούν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα δεν χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση, καθώς το σύστημα θα τους εντοπίσει αυτόματα.

Τα εισοδηματικά κριτήρια, είναι τα  ίδια µε πέρυσι, δηλαδή έως 9.000 ευρώ για µονοπρόσωπο νοικοκυριό και έως 27.000 ευρώ για νοικοκυριό µε δύο ενήλικα και πέντε ή περισσότερα ανήλικα µέλη. Λαμβάνεται υπόψη το συνολικό εισόδημά  του νοικοκυριού που δηλώθηκε φέτος στο Ε1 για το 2017, πραγματικό ή τεκµαρτό, από κάθε πηγή προ φόρων, µετά την αφαίρεση των εισφορών.

Στα περιουσιακά κριτήρια αναμένεται να προβλεφθεί βελτίωση των περσινών ορίων, ώστε να µη βρεθούν νοικοκυριά εκτός µερίσµατος λόγω της αλλαγής στις αντικειμενικές αξίες. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει η εφαρμογή - Το νέο Ε1 και τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει η εφαρμογή - Το νέο Ε1 και τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Το ανανεωμένο έντυπο περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές, νέους κωδικούς και αυτοματοποιημένες διαδικασίες που στοχεύουν στη διευκόλυνση των φορολογουμένων
LIFO NEWSROOM
Στη διοίκηση επιχειρήσεων, μια μητέρα διδάσκει περισσότερα από ένα πτυχίο, λέει δισεκατομμυριούχος

Οικονομία / Στη διοίκηση επιχειρήσεων, μια μητέρα διδάσκει περισσότερα από ένα πτυχίο, λέει δισεκατομμυριούχος

Είναι υποχρεωμένη να διοικεί απείθαρχους υφιστάμενους, κάθε ώρα της ημέρας, επί επτά ημέρες της εβδομάδας κι αυτό μπορεί να μας διδάξει πολλά, δηλώνει ο Manoj Bhargava, ιδρυτής της 5-hour Energy
LIFO NEWSROOM
Έκτη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ - Αναδιαμορφώνεται η δημοσιονομική εικόνα της Ευρώπης

Οικονομία / Έκτη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ - Αναδιαμορφώνεται η δημοσιονομική εικόνα της Ευρώπης

Οι υποσχέσεις των Ευρωπαίων ηγετών για αύξηση του δανεισμού προκειμένου να αυξηθούν οι στρατιωτικές δαπάνες έχουν αναδιαμορφώσει τη δημοσιονομική εικόνα που πρέπει να αντιμετωπίσει η ΕΚΤ
LIFO NEWSROOM
Σούπερ μάρκετ: Πώς ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές σε προσφορές και εκπτώσεις

Οικονομία / Σούπερ μάρκετ: Πώς ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές σε προσφορές και εκπτώσεις

Από τις αρχές Μαρτίου ξεκινά η εφαρμογή του νέου Κώδικα Δεοντολογίας για τις προσφορές και τις εκπτώσεις, με στόχο να εξαλειφθούν οριστικά οι παραπλανητικές πρακτικές
LIFO NEWSROOM