Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ δεν θα επαναλειτουργήσει πριν από το πρωί της Παρασκευής

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ δεν θα επαναλειτουργήσει πριν από το πρωί της Παρασκευής Facebook Twitter
EPA
0

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ δεν θα επαναλειτουργήσει πριν από το πρωί της Παρασκευής, μετέδωσε απόψε το BBC.

Σχεδόν όλες οι πτήσεις από και προς το Γκάτγουικ ματαιώθηκαν σήμερα, γεγονός που προκάλεσε χάος και εκνευρισμό στο αεροδρόμιο, λόγω των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που θεάθηκαν να πετούν στην περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ, στις 9μ.μ τοπική ώρα, μετά από τέσσερις διελεύσεις ενός drone πάνω από τον διάδρομο απογείωσης. Το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό καθώς οι διελεύσεις συνεχίστηκαν για περίπου 12 ώρες.

Ελικόπτερο της αστυνομίας εκτελούσε περιπολίες ενώ ελεύθεροι σκοπευτές είχαν ακροβολιστεί για να καταρρίψουν τα drone, στην πλέον πολύωρη παραβίαση εναέριου χώρου αεροδρομίου στην ιστορία της Βρετανίας.

Nωρίτερα, η easyJet ακύρωσε όλες τις σημερινές πτήσεις της Πέμπτης από και προς το αεροδρόμιο Γκάτγουικ. «Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη πότε το αεροδρόμιο θα επαναλειτουργήσει και ως εκ τούτου ακυρώνουμε όλες τις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο του Λονδίνου Γκάτγουικ σήμερα», ανακοίνωσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία. «Αναμένουμε η διαταραχή να συνεχιστεί και αύριο», προσθέτει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ/ BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM