Επιστολή διαμαρτυρίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ

Επιστολή διαμαρτυρίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ Facebook Twitter
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
0

Επιστολή διαμαρτυρίας της ηγεσίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών για τον αποκλεισμός χιλιάδων πτυχιούχων από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που αφορούν θέσεις διοικητικών υπαλλήλων.

Η πρακτική των ελληνικών υπουργείων την τελευταία τριετία να αποκλείουν τους χιλιάδες πτυχιούχους των Φιλοσοφικών Σχολών από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διοικητικές θέσεις έχει ως αποτέλεσμα πτυχιούχοι φιλολογίας, ιστορίας, ξένων γλωσσών να μην μπορούν να καταλάβουν θέσεις στον δημόσιο τομέα.

Η κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Ελένη Καραμαλέγκου, οι πρόεδροι των τμημάτων της Σχολής και οι εκπρόσωποι των ακαδημαϊκών συνεργατών της, σε ανακοίνωσή τους κάνουν ένα ιστορικό της κατάστασης, μεταδίδει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή.

Συγκεκριμένα, το 2001 οι πτυχιούχοι της Φιλοσοφικής είχαν αποκλειστεί από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που αφορούν θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, βάσει του Π.Δ. 50/2001.

«Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση άλλαξε με τη ρύθμιση του Π.Δ. 347/2003, που όρισε ότι όλα τα πτυχία θα μπορούν να γίνουν αποδεκτά, με την αυτονόητη εξαίρεση ορισμένων πιο ειδικών προκηρύξεων. Δυστυχώς, παρατηρούμε ότι έχει γίνει κατάχρηση αυτής της κατ' αρχήν λογικής εξαίρεσης. Ενδεικτικά την τελευταία τριετία, από τις 15 προκηρύξεις γενικών διοικητικών θέσεων, οι μισές αποκλείουν τους πτυχιούχους μας. Επιπλέον, υπάρχουν άλλες περιπτώσεις, στις οποίες τα πτυχία των τμημάτων μας γίνονται μεν δεκτά, αλλά κρίνονται ως "μη συναφείς" οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι που απονέμουμε. Αυτή η πραγματικά παράλογη διευθέτηση ανέκυψε στην πρόσφατη προκήρυξη περί ΠΕ Δικαστικών Υπαλλήλων των κλάδων Γραμματέων, στην οποία πτυχιούχοι μας επιλέχθηκαν προς διορισμό, αλλά αφαιρέθηκαν από τον οριστικό πίνακα επιτυχόντων με το επιχείρημα της "μη συνάφειας" των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών τους· ενώ άλλοι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι, όμοιοι ως προς τη θεματολογία τους, άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων κρίθηκαν, με τρόπο εμφανώς αυθαίρετο, ως συναφείς».

Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, προφανώς επιθυμώντας να διευρύνουν τις επαγγελματικές διεξόδους των πτυχιούχων της Σχολής, ζητούν την πιστή εφαρμογή του Π.Δ. 347/2003 σε όλες τις γενικές διοικητικές θέσεις που προκηρύσσονται.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύζυγος αστυνομικού Βουλής: «Πίστευε πως αν δεν έκανε ό,τι της έλεγε θα σκότωνε τα παιδιά»

Ελλάδα / Σύζυγος αστυνομικού Βουλής: «Πίστευε πως αν δεν έκανε ό,τι της έλεγε θα σκότωνε τα παιδιά»

«Στον ψυχικό της κόσμο πραγματικά πιστεύει ότι είναι ένας ακραία επικίνδυνος άνθρωπος» δήλωσε ο δικηγόρος της 35χρονης για τον 45χρονο αστυνομικό, στην υπόθεση του συστηματικού βιασμού των παιδιών τους
LIFO NEWSROOM
Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Ποια θα είναι και πώς θα λειτουργούν

Ελλάδα / Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Ποια θα είναι και πώς θα λειτουργούν

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ Δημοσίου και Ιδρύματος Ωνάση - Πρόκειται για 22 σχολεία  (11 Γυμνάσια και 11 Γενικά Λύκεια) που θα λειτουργήσουν σε περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας
LIFO NEWSROOM