«Λουκέτο» και πρόστιμο στην πλαζ στο Αυλάκι - Περισσότεροι οι λουόμενοι από το επιτρεπόμενο όριο

«Λουκέτο» και πρόστιμο στην πλαζ στο Αυλάκι - Περισσότεροι οι λουόμενοι από το επιτρεπόμενο όριο Facebook Twitter
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ/EUROKINISSI
0

«Λουκέτο» μπήκε στην δημοτική πλαζ του Αυλακίου στο Πόρτο Ράφτη λόγω παραβίασης των μέτρων για τον κορωνοϊό, έπειτα από έλεγχο των αρμόδιων αρχών.

Ωστόσο, από τον δήμο υποβλήθηκε ένσταση, καθώς η παραβίαση όπως υποστηρίζεται αφορούσε σε μόλις 16 άτομα.

Το χρονικό

 

Στελέχη της Εθνικής Επιτροπής Διαφάνειας του υπουργείου Υγείας πραγματοποίησαν έλεγχο στη δημοτική πλαζ στο Αυλάκι γύρω στις 4 το απόγευμα της Κυριακής. Έλεγξαν τον αριθμό των λουόμενων και εντόπισαν ότι αντί των 221 ατόμων που έπρεπε να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις, ήταν 237. Στη συνέχεια προχώρησαν στις σχετικές ενέργειες.

Από τη μεριά του ο δήμος έχει υποβάλει ένσταση, καθώς αποδέχεται ότι υπήρχαν παραπάνω λουόμενοι, αλλά όπως σημειώνει ήταν μόνο 16. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι να εκδικαστεί η ένσταση, η πλαζ θα παραμείνει κλειστή. Σύμφωνα με το Mega, στον δήμο επιβλήθηκε και πρόστιμο 7.000 ευρώ, ενώ, από τους ελέγχους στην περιοχή εκείνη την ημέρα φέρεται να προέκυψε ότι τέσσερα καταστήματα δεν τηρούσαν τα πρωτόκολλα. Πρόκειται για καφετέριες και beach bar όπου διαπιστώθηκε συνωστισμός. Και οι τέσσερις επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές.

«Μόλις ενημερωθήκαμε ότι σφραγίστηκε η πλαζ στο Αυλάκι κατόπιν ελέγχου της ΕΑΔ λόγω υπέρβασης του αριθμού των λουομένων. Θέλουμε επίσημη ενημέρωση και απόδοση ευθυνών. Η ζημιά για το Δήμο μας είναι μεγάλη. Δικαιολογίες και σιγουριές, να τις αφήσετε κατά μέρος» ανέφερε για το συμβάν στον προσωπικό της λογαριασμό η δημοτική σύμβουλος της περιοχής, κυρία Μαρίκα Μαντάλα.



Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασθενής καταγγέλλει στο ότι «φόρτωσαν» τον ΑΜΚΑ της με 13.000 ευρώ

Ελλάδα / Ασθενής καταγγέλλει ότι «φόρτωσαν» τον ΑΜΚΑ της με 13.000 ευρώ για είδη που δεν χρειάζεται

Η γυναίκα που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας καταγγέλλει πως φαίνεται στο ΑΜΚΑ της να έχει παραλάβει 2.132 ευρώ για ηλεκτρονικό ποδήλατο για τετραπληγία και 3.500 για αναπηρικό αμαξίδιο
LIFO NEWSROOM