Αποζημίωση σχεδόν 19 εκατ. δολαρίων στα θύματα του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Αποζημίωση σχεδόν 19 εκατ. δολαρίων στα θύματα του Χάρβεϊ Γουάινστιν Facebook Twitter
0

Η Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε συμφωνία για αποζημίωση σχεδόν 19 εκατ. δολαρίων στις γυναίκες που βίωσαν σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

«Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν και η Weinstein Company απογοήτευσαν τις γυναίκες υπαλλήλους τους. Μετά από όλη την κακοποίηση, τις απειλές και τις διακρίσεις, αποδόθηκε επιτέλους κάποια δικαιοσύνη στα θύματα», σχολίασε η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς σε επίσημη ανακοίνωση. 

Η αποζημίωση ύψους 18.875.000 δολαρίων θα διαμοιραστεί σε «γυναίκες που βίωσαν εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις με βάση το φύλο τους ενώ δούλευαν στην εταιρία του Γουάινστιν, καθώς επίσης και σεξουαλική παρενόχληση από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν», διευκρίνισε η εισαγγελία.

Τα θύματα απαλλάσσονται επίσης από τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας και τήρησης απορρήτου που είχαν συνάψει με την εταιρία του πρώην μεγιστάνα παραγωγού ταινιών ή άλλους πρώην εκπροσώπους της σχετικά με σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον Γουάινστιν. 

Πλέον θα έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν ελεύθερα για τις ιστορίες τους χωρίς να φοβούνται αντίποινα, τόνισε η εισαγγελία. 

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη συμφωνία θα πρέπει να λάβει έγκριση από το πρωτοδικείο αλλά και το πτωχευτικό δικαστήριο, που προεδρεύει της υπόθεσης χρεοκοπίας της Weinstein Company.

Με πληροφορίες από CNN

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας οσκαρικός διεκδικητής, ένα υπέροχο μελόδραμα κι ένα arthouse slasher από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ένας οσκαρικός διεκδικητής, ένα υπέροχο μελόδραμα κι ένα arthouse slasher από αύριο στους κινηματογράφους

Το πολυσυζητημένο «Brutalist» του Μπρέιντι Κόρμπετ, η ευχάριστη έκπληξη που λέγεται «All Shall be Well» και η sui generis ταινία τρόμου «In a Violent Nature» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Κορυφαία διάκριση για την Κατερίνα Ευαγγελάτου από τη Γαλλική Δημοκρατία

Πολιτισμός / Κορυφαία διάκριση για την Κατερίνα Ευαγγελάτου από τη Γαλλική Δημοκρατία

Στη σκηνοθέτιδα και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ο τίτλος του Ιππότη του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών και στον σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινό το παράσημο του Αξιωματικού του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών.
LIFO NEWSROOM
Barbie Hsu: Πέθανε σε ηλικία 48 ετών η εμβληματική ηθοποιός του «Meteor Garden»

Πολιτισμός / Barbie Hsu: Πέθανε σε ηλικία 48 ετών η εμβληματική ηθοποιός του «Meteor Garden»

Η Hsu είχε ιστορικό επιληψίας και καρδιακής νόσου και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν λόγω κρίσεων. Αφήνει πίσω τον σύζυγό της, τον Νοτιοκορεάτη τραγουδιστή DJ Koo, καθώς και δύο παιδιά από τον προηγούμενο γάμο της
LIFO NEWSROOM
Η Shakira αφιέρωσε το Grammy που κέρδισε στους «μετανάστες αδελφούς και αδελφές της»

Πολιτισμός / Η Shakira αφιέρωσε το Grammy που κέρδισε στους «μετανάστες αδελφούς και αδελφές της»

Τα λόγια της Shakira έρχονται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής αναταραχής στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είχε εφαρμόσει αυστηρά μέτρα κατά των μεταναστών χωρίς έγγραφα
LIFO NEWSROOM