Στον νέο πολυχώρο Kick στην Κυψέλη θα συνδυάσεις shopping με καφέ

Στον νέο πολυχώρο Kick στην Κυψέλη θα συνδυάσεις shopping με καφέ Facebook Twitter
Τα ρούχα που φιλοξενούνται στο χώρο ονομάζονται Indiego Clothing και πρόκειται για ένα brand με ένα πιο urban αλλά minimal ύφος το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτως φύλου. Φωτ.: Χρήστος Γιαννακόπουλος
0

Έβλεπα να ετοιμάζεται κάτι μήνες τώρα, σε ένα στενό δρομάκι της Κυψέλης, λίγο πιο κάτω από τη Δημοτική Αγορά, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα είναι. Λίγες μέρες πριν, οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν και ένα φωτεινό μαγαζί άνοιξε τις πόρτες του. Με ξύλινους πάγκους, απλά τραπέζια και ένα μπαρ στο βάθος, σίγουρα σέρβιρε καφέ. Στην ανοιχτή αίθουσα, υπήρχε ένα ξεχωριστό σημείο με κρεμασμένα T-Shirts και διάφορα αξεσουάρ, άρα πιθανότατα πουλούσε και ρούχα.


Πέρασα το κατώφλι και συστήθηκα με τη Λένα, χρόνια στον χώρο της μόδας ως fashion designer, και τον Γιάννη, μουσικό και γιο της. Το νέο, λαμπερό και μίνιμαλ Kick είναι το δημιούργημά τους και γέννημα της συνεργασίας τους. Πρόκειται για έναν πολυχώρο, που δημιουργήθηκε με προσωπική εργασία της οικογένειας.

«Είναι ένα hub, με διάθεση να προσφέρει στους καλεσμένους του προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς και bakers αλλά και να προωθήσει local fashion brands, τα οποία κάνουν πολύ ποιοτική και καλαίσθητη προσπάθεια και τους αξίζει να τα γνωρίσει ο κόσμος και να στηρίξει την προσπάθειά τους» λέει ο Γιάννης ενώ παράλληλα μας ξεναγεί στον χώρο, στον οποίο δεν σταματά να μπαινοβγαίνει όμορφος, πολύχρωμος και πολύβουος κόσμος.

Καθημερινά γνωρίζεις ανθρώπους και προσθέτεις μία καλημέρα ή μία καληνύχτα στην ρουτίνα σου. Μικρά πράγματα αλλά σημαντικά, γιατί σε γεμίζουν ψυχικά. Αυτός είναι και ο λόγος πως όποιος επισκεφθεί την Κυψέλη ή θα μείνει σε αυτή ή θα δεθεί αμέσως μαζί της με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.


Ρωτάμε να μάθουμε για τα ρούχα που φιλοξενούνται ήδη στον χώρο και ονομάζονται Indiego Clothing. Πρόκειται για ένα brand με ένα πιο urban αλλά minimal ύφος το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτως φύλου. Η Λένα, μητέρα του Γιάννη, που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας 27 χρόνια είναι η υπεύθυνη παραγωγής και σχεδιασμού του και ο Γιάννης επιμελείται την αισθητική και τα σχέδια που υλοποιούνται. Ένα κοινό project που εγκαινιάζει τη φιλοξενία μικρών σχεδιαστών και υποψιάζει για το ύφος που θα έχουν οι μελλοντικές συνεργασίες του Kick.

Στον νέο πολυχώρο Kick στην Κυψέλη θα συνδυάσεις shopping με καφέ Facebook Twitter
Πίνοντας ένα απολαυστικό latte Area51, κατάλαβα πως εκτός από χώρος τέχνης ή concept store, το Kick έχει σκοπό να προσφέρει πολύ καλό καφέ και γευστικά ροφήματα. Φωτ.: Χρήστος Γιαννακόπουλος


Πίνοντας ένα απολαυστικό latte Area51, κατάλαβα πως εκτός από χώρος τέχνης ή concept store, το Kick έχει σκοπό να προσφέρει πολύ καλό καφέ και γευστικά ροφήματα. Τα δε μπισκότα με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο με τα οποία συνόδευσα τον καφέ μου ήταν παραπάνω από φρέσκα και νόστιμα. Για την ακρίβεια ήμουν εκεί όταν τα έφερε στο μαγαζί ο The Cookie Dude και είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και να καταλάβω πόσο πολύ σπιτικά και αγνά είναι.

Σχετικά με τα υπόλοιπα side desserts που θα έχει το menu του Kick, ο Γιάννης μου είπε ότι φιλοδοξούν σε συνεργασίες με άτομα τα οποία κάνουν αυτό που αγαπάνε και εξειδικεύονται στο αντικείμενο τους, είτε είναι αυτοδίδακτοι είτε όχι, και τους αξίζει η αναγνώριση. Εκεί, αναφέρθηκε και το πρώτο event που θα λάβει χώρα στο hub, με νοστιμιές από την Eri Bakes Vegan και τον The Cookie Dude, την Πέμπτη 23 Ιουλίου. Το καλύτερο, βέβαια, είναι πως από τον Σεπτέμβρη θα προστεθεί brunch στις επιλογές του μενού και σύντομα θα υπάρχουν και άλλες γλυκές ή αλμυρές γεύσεις.

Στον νέο πολυχώρο Kick στην Κυψέλη θα συνδυάσεις shopping με καφέ Facebook Twitter
Τα μπισκότα με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο με τα οποία συνόδευσα τον καφέ μου ήταν παραπάνω από φρέσκα και νόστιμα. Φωτ.: Χρήστος Γιαννακόπουλος


Ρωτώντας να μάθω γιατί στην Κυψέλη και όχι κάπου αλλού, ο Γιάννης μου απαντάει: «Είμαι κάτοικος Κυψέλης, αν και έχω μεγαλώσει σε γειτονική περιοχή, τα Πατήσια. Ο κύριος λόγος που φτιάξαμε το Kick εδώ είναι γιατί αυτή την περιοχή τη νιώθω κοντά μου και γενικώς έχει αυτό το feeling γειτονιάς που είναι το πιο σημαντικό. Καθημερινά γνωρίζεις ανθρώπους και προσθέτεις μία καλημέρα ή μία καληνύχτα στην ρουτίνα σου. Μικρά πράγματα αλλά σημαντικά, γιατί σε γεμίζουν ψυχικά. Όποιος επισκεφθεί την Κυψέλη ή θα μείνει σε αυτή ή θα δεθεί αμέσως μαζί της με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο».

Στον νέο πολυχώρο Kick στην Κυψέλη θα συνδυάσεις shopping με καφέ Facebook Twitter
Φωτ.: Χρήστος Γιαννακόπουλος
Στον νέο πολυχώρο Kick στην Κυψέλη θα συνδυάσεις shopping με καφέ Facebook Twitter
Φωτ.: Χρήστος Γιαννακόπουλος


Kick, Σποράδων 26, Αθήνα, kick.athens

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ