Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Κατέληξε 88χρονη από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι- Έλεγχοι σε δομές

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Κατέληξε 88χρονη από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι- Έλεγχοι σε δομές Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
0

Μια 88χρονη γυναίκα, που είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, άφησε την τελευταία της πνοή τη Δευτέρα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος», είναι το 17ο θύμα από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, όπου είχε εντοπιστεί συρροή κρουσμάτων του ιού. Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ- με βάση τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί έως τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής- έκανε λόγο για 262 νεκρούς από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε ένα ακόμη γηροκομείο, αυτή τη φορά στο Μοσχάτο. Η δομή μπήκε σε καραντίνα την Κυριακή όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική στον ιό μια 28χρονη που εργαζόταν εκεί. Σήμερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στο γηροκομείο, προκειμένου να πραγματοποιήσει τεστ για κορωνοϊό σε όσους φιλοξενούνται εκεί.

Παράλληλα, μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ξεκινούν από σήμερα σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής, από κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Επιπλέον, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στη Λέσβο, το οποίο θα επισκεφθεί δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, το «Βοστάνειο» νοσοκομείο Μυτιλήνης, το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου όπως και το ΚΥΤ της Μόριας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM