Έκτακτο sms του 112 στο Ηράκλειο: «Να είστε σε επιφυλακή»

Έκτακτο sms του 112 στο Ηράκλειο: «Να είστε σε επιφυλακή» Facebook Twitter
EUROKINISSI/APXEIOY
0

Eπείγουσα ειδοποίηση στους κατοίκους του Ηρακλείου και της ευρύτερης περιοχής, μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112» απέστειλε το απόγευμα της Δευτέρας η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

«Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στο Ηράκλειο. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή. Μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς» γράφει το μήνυμα που έλαβαν χιλιάδες άνθρωποι στα κινητά τους. 

Έκτακτο sms του 112 στο Ηράκλειο: «Να είστε σε επιφυλακή» Facebook Twitter

Τα μέτρα στο Ηράκλειο 

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα, έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και βάσσει των επιδημιολογικών δεδομένων, τίθενται σε ισχύ έκτακτα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊου στο Ηράκλειο.

Η απόφαση ελήφθη με εντολή του αρμόδιου υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

• Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

• Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

• Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

• Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από Τρίτη 01-09-2020 και Ω/06:00 έως την Τρίτη 15-09-2020 και Ω/06:00.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Νύχτα αγωνίας στην Κορινθία – Ξεπερνά τα 10χλμ το πύρινο μέτωπο

Ελλάδα / Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Νύχτα αγωνίας στην Κορινθία – Ξεπερνά τα 10χλμ το πύρινο μέτωπο

Η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατες περιοχές, καθιστώντας το έργο της Πυροσβεστικής ιδιαίτερα δύσκολο, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή, που φτάνουν έως και τα 8 μποφόρ, δυσχεραίνουν την προσπάθεια κατάσβεσης
LIFO NEWSROOM