«Σόου» Τραμπ στη Φλόριντα: «Θέλω να σας φιλήσω όλους» - Βίντεο

«Σόου» Τραμπ στη Φλόριντα: «Θέλω να σας φιλήσω όλους» - Βίντεο Facebook Twitter
EPA
0

Έπειτα από δέκα ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων αναγκάστηκε να στερηθεί τις μετακινήσεις, αφού νοσούσε από την COVID-19, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ξανανέβηκε χθες στο βήμα στη Φλόριντα, όπου ξεκίνησε σειρά αλλεπάλληλων προεκλογικών εμφανίσεων, διαβεβαιώνοντας πως είναι «σε πλήρη φόρμα».

«Το ξεπέρασα τώρα. Λένε ότι έχω ανοσία. Νιώθω τόσο δυνατός!», είπε ο Τραμπ απευθυνόμενους στους χιλιάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι στέκονταν ώμο με ώμο, οι περισσότεροι χωρίς να φορούν μάσκες. «Θα φιλήσω όλο τον κόσμο, τα παλικάρια, τις υπέροχες γυναίκες!», συνέχισε ο 74χρονος αρχηγός του κράτους, προκαλώντας γέλια.

 

Επίσης, υποσχέθηκε να παρέχει σε μαζικές ποσότητες στους Αμερικανούς την «θεραπεία» που ο ίδιος έλαβε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του λόγω κορωνοϊού. «Θα πάρουμε ότι στο καλό μου έδωσαν και το δώσουμε στα νοσοκομεία και όλοι θα το πάρουν αυτό το πράγμα» είπε.

Πίσω στις δημοσκοπήσεις έναντι του Μπάιντεν - ο πρώην αντιπρόεδρος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, διευρύνει στις 7 εκατοστιαίες μονάδες το προβάδισμά του σε Ουισκόνσιν και Πενσιλβάνια, πολιτείες κλειδιά, ωστόσο στη Φλόριντα το αποτέλεσμα αναγγέλλεται αμφίρροπο - ο Τραμπ ρίχτηκε και πάλι στην κούρσα, μία εβδομάδα αφότου βγήκε από το νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, διάρκειας μιας ώρας και κάτι, ο ένοικος του Λευκού Οίκου επανήλθε σε όλα τα «κλασικά» του θέματα.

Στην πυρά: η «ακόλαστη» Χίλαρι (Κλίντον), ο «διεφθαρμένος» Τύπος, η «ριζοσπαστική αριστερά» (τη βλέπει στο Δημοκρατικό Κόμμα), ο «σοσιαλιστικός εφιάλτης». Χαιρετώντας το πλήθος, δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί τον αντίπαλό του, τον «κοιμήση Τζο» όπως τον αποκαλεί, σχολιάζοντας πως δεν προσελκύει «σχεδόν κανέναν» στις δικές του προεκλογικές εμφανίσεις.

«Λατρεύω τη Φλόριντα!», είπε ο Τραμπ, στην πολιτεία που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική την 3η Νοεμβρίου, συνεχίζοντας να διατρανώνει πως δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις. Πριν από τέσσερα χρόνια έλεγαν επίσης «πώς θα χάναμε τη Φλόριντα», κάγχασε, προσθέτοντας «σε 22 ημέρες, θα κερδίσουμε αυτή την πολιτεία και θα κερδίσουμε άλλα τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο!». Στην ομιλία του, πρόβαλε επανειλημμένα την υποψηφιότητα της 48χρονης δικάστριας Έιμι Κόνι Μπάρετ, ηγερίας της χριστιανικής δεξιάς στο δικαστικό σώμα, για το Ανώτατο Δικαστήριο, που άρχισε χθες να εξετάζεται σε ακροάσεις στη Γερουσία.

Κατά την αναχώρησή του από τη στρατιωτική βάση Άντριους, κοντά στην Ουάσινγκτον, ο επιχειρηματίας των ακινήτων δεν φόραγε μάσκα, αντίθετα με τους πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας που εγγυώνται την ασφάλειά του. Λίγο μετά την απογείωση του προεδρικού αεροσκάφους, ο επικεφαλής γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ διαβεβαίωνε ότι ο Τραμπ είναι «αρνητικός» στον κορονοϊό εδώ και «ημέρες» και ότι «δεν μεταδίδει» πλέον τον κορονοϊό. Άφησε να γίνει σαφές στην ανακοίνωση πως βασίζεται σε ένα γρήγορο, λεγόμενο αντιγονικό, τεστ των εργαστηρίων Abbott, καθώς και σε άλλες εργαστηριακές εξετάσεις και κλινικές ενδείξεις.

Το τεστ των εργαστηρίων Άμποτ θεωρείται λιγότερο αξιόπιστο από άλλα μοριακά τεστ. Μολονότι ο Τραμπ διατείνεται πως έχει πια «ανοσία» στην COVID-19, το ζήτημα έχει πολλές άγνωστες μεταβλητές, αφού κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ή ακρίβεια ποια είναι η διάρκεια ή ο βαθμός προστασίας των αντισωμάτων.

Μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet Infectious Diseases αναφέρεται στην περίπτωση νεαρού Αμερικανού που προσβλήθηκε δύο φορές από τον SARS-CoV-2 και μετά τη δεύτερη μόλυνση παρουσίασε σοβαρότερα συμπτώματα από ό,τι στην πρώτη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM