Έρευνα του FBI για αυτόματες κλήσεις που προέτρεπαν τους πολίτες να μείνουν σπίτι την ημέρα των εκλογών

Έρευνα του FBI για αυτόματες κλήσεις που προέτρεπαν τους πολίτες να μείνουν σπίτι την ημέρα των εκλογών Facebook Twitter
0

Το FBI κάνει έρευνα για μια σειρά από μυστηριώδεις αυτοματοποιημένες τηλεφωνικές κλήσεις, που προέτρεπαν τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι την ημέρα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών.

Αξιωματούχοι έκρουσαν τον «κώδωνα» για τουλάχιστον δύο ξεχωριστές καμπάνιες αυτοματοποιημένων κλήσεων. Ειδικοί που μίλησαν στο Reuters εξέφρασαν προβληματισμό για μία από τις καμπάνιες, που λέει σε ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι, αλλά δεν αναφέρει συγκεκριμένα τις εκλογές.

«Υπάρχει σύγχυση για τη συγκεκριμένη σε όλη τη βιομηχανία», δήλωσε η Τζούλια Πόρτερ, αντιπρόεδρος της RoboKiller, εταιρεία που καταπολεμά το τηλεμάρκετινγκ και τις αυτοματοποιημένες κλήσεις και η οποία παρακολουθεί αυτή την καμπάνια.

Σε ηχητικό αρχείο από τις κλήσεις, που έδωσε η RoboKiller στο Reuters, ακούγεται μια γυναικεία φωνή να λέει: «Γεια σας. Αυτή είναι μια δοκιμαστική κλήση. Ώρα να μείνετε σπίτι. Μείνετε ασφαλής και μείνετε σπίτι». Η Πόρτερ λέει ότι η κλήση έχει γίνει εκατομμύρια φορές τους τελευταίους 11 μήνες, αλλά σήμερα, Τρίτη, εκτοξεύθηκε στο Νο5 ή Νο6 της λίστας με τα κορυφαία ανεπιθύμητα τηλεφωνήματα.

Η Πόρτερ δήλωσε πως η εταιρεία της ακόμη συγκεντρώνει στοιχεία για το πόσο έντονη ήταν αυτή η καμπάνια σήμερα, αλλά εκτίμησε ότι «χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι» δέχθηκαν αυτή την κλήση.

Στο Μίσιγκαν υπήρξαν αναφορές για μια άλλη καμπάνια αυτοματοποιημένων κλήσεων, που καλούν τον κόσμο να «ψηφίσει αύριο», με τον ισχυρισμό για δήθεν μεγάλες ουρές. «Προφανώς αυτό είναι ψέμα και είναι μια προσπάθεια να εμποδιστεί η ψηφοφορία. Μην την πατήσετε», έγραψε στο Twitter η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν, Ντάνα Νέσελ.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM