Τζάιλς Γκίλμπερτ Σκοτ: Το doodle για τον αρχιτέκτονα που σχεδίασε τον κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο

Τζάιλς Γκίλμπερτ Σκοτ: Το doodle για τον αρχιτέκτονα που σχεδίασε τον κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο Facebook Twitter
0

Αφιερωμένο στον Τζάιλς Γκίλμπερτ Σκοτ, τον Βρετανό αρχιτέκτονα που σχεδίασε τον εμβληματικό κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο, είναι το σημερινό doodle της Google.

Ο Σκοτ θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς αρχιτέκτονες του 20ου αιώνα και φημίζεται για σχέδια όπως ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός του Μπάτερσι και βέβαια για τον κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο.

Τζάιλς Γκίλμπερτ Σκοτ: Το doodle για τον αρχιτέκτονα που σχεδίασε τον κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο Facebook Twitter

Ο Τζάιλς Γκίλμπερτ Σκοτ γεννήθηκε σαν σήμερα το 1880 στο Λονδίνο. Όταν ήταν νέος, η μητέρα του τον ενθάρρυνε να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση στην αρχιτεκτονική. Μάλιστα πήγαινε τους δύο τις γιους βόλτες με ποδήλατο για να δουν την αρχιτεκτονική εκκλησιών στην αγγλική εξοχή.

Έγινε μαθητευόμενος αρχιτέκτονας και μόλις στα 21 του ήταν ο νικητής του διαγωνισμού για τον σχεδιασμό του καθεδρικού του Λίβερπουλ, που ήταν ένας από τους πολλούς ναούς που σχεδίασε στην καριέρα του.

Η πιο διάσημη δημιουργία του ήταν ο κόκκινος τηλεφωνικός θάλαμος που σχεδίασε το 1924 και απλοποίησε το 1935. Η νέα εκδοχή ήταν τόσο δημοφιλής που 60.000 θάλαμοι εγκαταστάθηκαν σε όλη τη Βρετανία. Σήμερα, πολλοί από αυτούς έχουν μετατραπεί και εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς και έχουν γίνει από «μίνι» βιβλιοθήκες μέχρι σταθμοί απινιδωτών. Για τα εξαιρετικά επιτεύγματά του στην αρχιτεκτονική ο Σκοτ χρίστηκε ιππότης το 1924.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM