Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από τον Χαρδαλιά στις 6:15μμ

Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από τον Χαρδαλιά στις 6:15μμ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για νέα μέτρα. 

Μονόδρομος φαίνεται πως είναι η αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, όπου η διασπορά του κορωνοϊού έχει λάβει «τεράστιες» διαστάσεις στην κοινότητα, σύμφωνα με τις αρχές, και το σύστημα υγείας είναι στο «κόκκινο». 

Στις 6:15, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα προβεί σε έκτακτη ενημέρωση. 

Από νωρίς το πρωί έως και το μεσημέρι καταγράφηκαν 22 θάνατοι από κορωνοϊό ενώ 70 εισαγωγές έγιναν μόνο στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Mega. Στο νοσοκομείο Παπανικολάου οι κλίνες ΜΕΘ συμπληρώθηκαν μέσα σε 14 ώρες. 

Από το ξέσπασμα της πανδημίς οι νεκροί στην Ελλάδα ανέρχονται σε τουλάχιστον 888, με περίπου το 25% εξ αυτών να έχει καταγραφεί μέσα στον μήνα Νοέμβριο.

Εξαδάκτυλος: Οι «άμαχοι» να κλειδαμπαρωθούν μέσα στα σπίτια τους

 

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου τονίζει ότι το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί με βάση έκτακτο σχέδιο «κατακόκκινου συναγερμού εν καιρώ πολέμου»: «Έχουμε πόλεμο κανονικότατο. Θα παρακαλέσω πολύ τους άμαχους συμπολίτες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές δραστηριότητες στο μηδέν ή στο απολύτως απαραίτητο. Οι "άμαχοι" να κλειδαμπαρωθούν μέσα στα σπίτια τους. Να κάτσουν στο σπίτι τους για να μας βοηθήσουν. Και ας αφήσουν τα υπόλοιπα να τα κάνουμε εμείς».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM