Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι

Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι Facebook Twitter
Θέλουμε να είμαστε κοντά σε όσους μας τιμούν τόσα χρόνια, να δίνουμε λίγη χαρά με την ευχή να απελευθερωθούμε από τον ιό και να ξαναβρεθούμε στα μέρη που αγαπά ο καθένας από εμάς.
0

Γιατί κάποια από τα εξαιρετικά μας εστιατόρια ξεκινούν το delivery κάποιων πιο οικονομικών πιάτων που θυμίζουν ένα αναβαθμισμένο αλλά απόλυτα gourmet fast food; Το απαιτούν οι καιροί ή ο ουρανίσκος μας αποζητά φαγητό χωρίς πολλές φιοριτούρες, γεύσεις γνώριμες, καθησυχαστικές, οικονομικές και –το κυριότερο– στη θαλπωρή του προσωπικού μας χώρου, την ώρα που εμείς επιλέγουμε;

Ο Περικλής Κοσκινάς, σεφ του εστιατορίου Cookoovaya, πιστεύει ότι η συνέχιση της επαφής με το κοινό του είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να επιδιώξει κάθε εστιατόριο, τώρα στο lockdown.

— Ο Ρενέ Ρετζέπι του NOMA, μπέργκερ και σαλατούλες στο δανέζικο lockdown, ο Περικλής Κοσκινάς του Cookoovaya, σάντουιτς με ψαρικά. Τι ακριβώς συμβαίνει στην παγκόσμια εστίαση; Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί τα fine dining, experience dining και καλά εστιατόρια κάνουν αυτή τη ριζικά διαφορετική στροφή;

Αυτό που συμβαίνει στην εστίαση, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, είναι μία οικονομική καταστροφή τέτοιου μεγέθους που θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί στο μέλλον, ακόμη και όταν τα πράγματα έρθουν στις κανονικές τους συνθήκες. Όσον αφορά το φαγητό, έχω την αίσθηση ότι ο άνθρωπος των σύγχρονων κοινωνιών αυτού του είδους αποζητά να το απολαύσει από την άνεση του σπιτιού του.

Από την άλλη, είναι και μία παγκόσμια τάση που φαίνεται έντονα να επικρατεί σε όλες τις κουζίνες από κάθε γωνιά του κόσμου, κάτι που προβάλλεται έντονα και από τα social media, από τα οποία λανσάρονται, μεταξύ άλλων, και τα νέα trends. Δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια σε αυτό που συμβαίνει.

Όλα αυτά τα χρόνια, κατά περιόδους, σε όσα εστιατόρια έχω δουλέψει, μου αρέσει να προσθέτω στο μενού πιάτα με διαφόρων ειδών ψωμιά με ψάρι, αφού είναι ένας συνδυασμός αγαπημένος. Αυτό το ταίριασμα κάπως σε κάνει να μην έχεις τις ενοχές ότι «έφαγες κάτι βρόμικο». Πίστεψα λοιπόν πως δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή να τα εντάξω και στην Cookoovaya, ως εξαιρετική επιλογή τόσο για το σπίτι, όσο και για το γραφείο.

Σιγά-σιγά όλο το κομμάτι του «Bread & Fish» θα ήθελα να γίνεται με ψάρια κάπως «παρεξηγημένα» και λιγότερο δημοφιλή. Βέβαια θα ήθελα να σου πω ότι αυτό είναι μία από τις κατηγορίες του μενού μας, μεταξύ και άλλων κλασικών πιάτων, για το πιο basic delivery που κάνουμε, το λεγόμενο Cookoo by Cookoovaya. Σύντομα ξεκινάμε και το πιο premium delivery, ένα νέο concept για το σπίτι.

Αυτό που συμβαίνει στην εστίαση, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, είναι μία οικονομική καταστροφή τέτοιου μεγέθους που θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί στο μέλλον, ακόμη και όταν τα πράγματα έρθουν στις κανονικές τους συνθήκες.

— Τι άλλαξε στην Cookoovaya; Μόνο το μενού και μόνο για το lockdown ή και μεγαλύτερες αλλαγές στο εστιατόριο; Θα θυμίζει περισσότερο το παλιό Milos ή μια καινούρια Cookoovaya με περισσότερα ψάρια;

H Cookoovaya από το πρώτο κιόλας lockdown διέθετε δύο ειδών μενού. Το à la carte και το wise food experience menu. Το à la carte είναι το γνωστό μενού της Cookoovaya με τις κλασικές επιλογές όπως το μοσχαρίσιο διάφραγμα, τα μάγουλα με πουρέ κ.λπ. Το wise food experience είναι ένα μενού που δημιουργείται με τη βοήθεια του πελάτη ή με απόλυτα δική μου πρωτοβουλία πάνω στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του. Από μία μεγάλη γκάμα σε ψάρι, κρέας, λαχανικά και από την ίδια πρώτη ύλη παράγονται μία σειρά από πιάτα μαγειρεμένα με διαφορετικούς τρόπους.

Το Milos είναι ένα εμβληματικό εστιατόριο, γνωστό σε όλους και πηγή έμπνευση για όλους κυρίως για τη συνέπεια που επιδεικνύει τόσα χρόνια να πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή και να είναι μοναδικό. Η Cookoovaya, από την άλλη, είναι για τους δικούς της λόγους μοναδική. Είναι αυτόφωτη, έχοντας καταγράψει βαθιές τομές στην εστίαση τα τελευταία χρόνια. Δεν αλλάζει ως προς τις ρίζες της αλλά ανανεώνεται, όπως έχει την υποχρέωση να κάνει.

Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι Facebook Twitter
Μας λείπει έντονα η σχέση που έχουμε χτίσει τόσα χρόνια με τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται και οι νέες υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι ένας τρόπος να ξεχαστούμε λίγο από το σκηνικό που υπάρχει εκεί έξω και να επικοινωνήσουμε ξανά.

— Πόσα σάντουιτς και με τι γεύσεις ετοιμάζονται;

Εφτά διαφορετικά σάντουιτς: tuna burger, club sandwich με γόπα και σύγκλινο, brioche με τηγανητό ροφό και ταραμοσαλάτα, καπόνι μπουρδέτο και πατατάκια είναι μερικά από αυτά. Κάθε μέρα τα ψάρια μπορεί να αλλάζουν, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα αλλά και τις ιδέες που μας έρχονται.

— Ευτυχώς που τα καλά εστιατόρια οργανώθηκαν αμέσως στο δεύτερο lockdown, πιο γρήγορα και πιο καλά επικοινωνιακά από το προηγούμενο, και έτσι οι γεύσεις σας θα φτάνουν στο σπίτι μας μέχρι να τις απολαύσουμε ξανά στους χώρους σας.

Μας λείπει έντονα η σχέση που έχουμε χτίσει τόσα χρόνια με τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται και οι νέες υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι ένας τρόπος να ξεχαστούμε λίγο από το σκηνικό που υπάρχει εκεί έξω και να επικοινωνήσουμε ξανά. Θέλουμε να είμαστε κοντά σε όσους μας τιμούν τόσα χρόνια, να δίνουμε λίγη χαρά με την ευχή να απελευθερωθούμε από τον ιό και να ξαναβρεθούμε στα μέρη που αγαπά ο καθένας από εμάς.

Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι Facebook Twitter
Club Sandwich με γόπα και σύγκλινο
Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι Facebook Twitter
Σάντουιτς με καπόνι μπουρδέτο και πατατάκια.

Το Cookoo by Cookoovaya είναι διαθέσιμο από τη Wolt και θα τρέχει και για take away. Είτε περνάτε από το εστιατόριο και η παραγγελία σας ετοιμάζεται επιτόπου είτε τηλεφωνείτε στο 210 7235005 και δίνετε την παραγγελία σας για να μην περιμένετε καθόλου.

Ημέρες λειτουργίας delivery & take away: Τρίτη έως και Κυριακή, 13:00 έως 23:00. Δευτέρα κλειστά.



Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ