Τέλος ο Ντέιβιντ Ατένμπορο από το Instagram - Τι ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του

Τέλος ο Ντέιβιντ Ατένμπορο από το Instagram - Τι ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του Facebook Twitter
EPA/ANDY RAIN
0

Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο αποσύρθηκε από το Instagram, αφού πρώτα κατάφερε να συγκεντρώσει 6,2 εκατομμύρια followers στη διάρκεια της σύντομης παραμονής του. 

Ο 94χρονος ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός και φυσιολάτρης δημιούργησε λογαριασμό στο Instagram στις 24 Σεπτεμβρίου και η τελευταία του ανάρτηση ήταν στις 31 Οκτωβρίου. Το bio γράφει τώρα: «Λογαριασμός πλέον μη ενεργός». 

Το τελευταίο ποστ του Ατένμπορο στην πλατφόρμα έλεγε πως «έπαιρνε θάρρος από την τεράστια ποσότητα ιδεών και πάθους» στο Instagram.

«Αυτό μπορεί να είναι το τέλος για τον λογαριασμό -δεν θα δημοσιεύσουμε τίποτα άλλο, αν και ο λογαριασμός θα παραμείνει ανοιχτός για να παρακολουθείτε τα μηνύματα του Ντέιβιντ- αλλά ελπίζουμε να είναι εφαλτήριο για άλλους ώστε να βρούμε και να μοιραστούμε τρόπους για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος», έγραφε το μήνυμα. 


Ο λογαριασμός του Ατένμπορο λειτουργούσε με την βοήθεια των συνεργατών του, Jonnie Hughes και Colin Butfield, που αναγνώριζαν από την πρώτη κιόλας ανάρτηση πως «τα social media δεν είναι το συνηθισμένο περιβάλλον του Ντέιβιντ».

Το πρώτο του ποστ, ένα βίντεο για την κλιματική αλλαγή, συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο followers σε χρόνο -ρεκόρ τεσσάρων ωρών και 44 λεπτών, σύμφωνα με το Guinness World Records.

Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο κατέρριψε τότε το αντίστοιχο ρεκόρ της προκατόχου του, Τζένιφερ Άνιστον αλλά πρόσφατα ο ηθοποιός Ρούπερτ Γκριντ τον ξεπέρασε φτάνοντας τους ένα εκατομμύριο followers σε τέσσερις ώρες και ένα λεπτό.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ρόμπερτ Πάτινσον, Πανελλήνιον και September 5 από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Πάτινσον, Πανελλήνιον και September 5 από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα σάτιρα επιστημονικής φαντασίας του Μπονγκ Τζουν-Χο, το σφιχτοδεμένο δημοσιογραφικό θρίλερ «September 5» και ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ με αντικείμενο το ιστορικό σκακιστικό καφενείο των Αθηνών ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μια σημαντική έκθεση στο Παρίσι με τη συνδρομή του Μουσείου Μπενάκη

Πολιτισμός / Μια σημαντική έκθεση στο Παρίσι με τη συνδρομή του Μουσείου Μπενάκη

Η συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη με το Musée du Quai Branly στο Παρίσι φέρνει στο σήμερα το μεγάλο ερώτημα, που προέκυψε τη δεκαετία του 1930 και απασχόλησε τους σουρεαλιστές αλλά και την επιστημονική κοινότητα της εποχής, σχετικά με το τι θεωρούμε αντικείμενο τέχνης. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ