Ο δικηγόρος του Μαραντόνα ζητά έρευνα για τον θάνατό του - «Εγκληματική ηλιθιότητα»

Ο δικηγόρος του Μαραντόνα ζητά έρευνα για τον θάνατό του - «Εγκληματική ηλιθιότητα» Facebook Twitter
EPA
0

Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα ζητάει ο δικηγόρος του, Ματίας Μόρλα, κάνοντας παράλληλα λόγο για «εγκληματική ηλιθιότητα». 

Την ίδια ώρα οι δικαστικές αρχές της Αργεντινής ξεκίνησαν έρευνα για τον θάνατο του θρυλικού ποδοσφαιριστή. Ο κ. Μόρλα, στενός φίλος και δικηγόρος τα τελευταία χρόνια του Μαραντόνα, ήταν αυτός που επιβεβαίωσε την Τετάρτη τον θάνατο του «Πίμπε ντε Όρο».

Ο Ματίας Μόρλα σε ανάρτησή του στο Twitter στρέφεται κατά των υγειονομικών αρχών της χώρας για τη μη παρουσία ιατρικού προσωπικού «επί 12 ολόκληρες ώρες» στην οικία του Μαραντόνα, αλλά και «την καθυστέρηση της έλευσης ασθενοφόρου για πάνω από 30 λεπτά». Ο Μόρλα κατηγορεί τις υγειονομικές αρχές για «εγκληματική ηλιθιότητα» (criminal idiotez). 

Ο Μαραντόνα φέρεται να υπέκυψε πολύ γρήγορα στην καρδιακή ανεπάρκεια που προκάλεσε η ανακοπή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα κατέληξε εντός 15 λεπτών. Κατά τον δικηγόρο του τα εννέα ασθενοφόρα που έφτασαν αργότερα άργησαν πολύ για να τον σώσουν. 


Ο κ. Μόρλα κατηγόρησε τις υγειονομικές αρχές για «εγκληματική ηλιθιότητα» και ζήτησε δικαστική έρευνα σε βάθος για την απουσία γιατρών και ασθενοφόρου όταν ο «Ντιεγκίτο» τους είχε απόλυτη ανάγκη. Οι τοπικές δικαστικές αρχές έχουν ήδη διατάξει έρευνα και νεκροψία, πράγμα που πάντως αποτελεί πάγια διαδικασία όταν κάποιος πεθάνει εκτός νοσοκομείου στην Αργεντινή χωρίς την παρουσία ιατρού.

«Για να περιγράψω τον Ντιέγκο αυτή τη στιγμή της βαθιάς θλίψης και πόνου, μπορώ να πω ότι ήταν ένας καλός γιος, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία και ένας ειλικρινής άνθρωπος. Αναπαύσου εν ειρήνη αδερφέ», αναφέρει ο δικηγόρος του θρυλικού ποδοσφαιριστή. 

Οι τελευταίες ημέρες του Ντιέγκο Μαραντόνα 

H εφημερίδα της Αργεντινής, Clarín, εκείνη που πρώτη αποκάλυψε την είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, δημοσίευσε πώς ήταν οι τελευταίες μέρες του Αργεντινού, ο οποίος πέθανε χθες από ανακοπή καρδιάς, λίγες ημέρες μετά την συμπλήρωση 60 χρόνων ζωής (30/10). Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι τελευταίες μέρες του Μαραντόνα, πριν από το θάνατό του, σημαδεύτηκαν από πολλές υποτροπές της υγείας και μεταπτώσεις της διάθεσής του.

Η διάγνωση παρέμενε η ίδια όπως όταν έφυγε από την κλινική Olivos μετά από εγχείρηση στο κεφάλι για την αφαίρεση του αιματώματος του. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η εντατική θεραπεία για τη σταθεροποίηση της ψυχικής και σωματικής του κατάστασης επιδεινώθηκε λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα.

«Η ανάκαμψη έπρεπε να είναι μακροπρόθεσμη, αν και στη ζωή του Μαραντόνα όλα ήταν καθημερινά», σημειώνει χαρακτηριστικά. Ο Μαραντόνα συνέχισε να ζει στο νέο του σπίτι στην Τίγκρες, μια νοσοκόμα τον παρακολουθούσε 24 ώρες την ημέρα, έκανε ασκήσεις με τον κινησιολόγο του για τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων, είχε γύρω του την οικογένεια του και δέχτηκε τακτικές επισκέψεις από τα παιδιά του, κυρίως την Τζιανίνα και την Τζάνα. Είχε καταφέρει να ξεφύγει από την κατανάλωση αλκοόλ, ένα θεμελιώδες ζήτημα για να αποφευχθεί η υποτροπή.

Το δεύτερο στάδιο της θεραπείας του, που διοργανώθηκε από τον γιατρό Λεοπόλδο Λούκε, είχε ως στόχο να βρει κίνητρα. «Τίποτα δεν τον παρακινεί», είπαν εκείνοι που ήταν κοντά στον Μαραντόνα την παραμονή των 60ων γενεθλίων του. Η προσπάθεια ήταν να ενεργοποιηθεί ο Μαραντόνα, να βρει κάτι που θα τον έκανε να το απολαύσει, που θα τον κρατούσε απασχολημένο και που θα του επέτρεπε να μείνει μακριά από πειρασμούς.

«Ίσως μπορεί να πάει σε κάποιο παιχνίδι ή προπόνηση μία φορά την εβδομάδα», έλεγαν. Για κάθε βήμα συμφωνούσαν με τις κόρες του Ντιέγκο, οι οποίες πήραν τις αποφάσεις. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες όλοι τον είδαν πολύ άσχημα, «πολύ ανήσυχο». Και η ιδέα ενός ταξιδιού στην Κούβα για να συνεχίσει την ανάκαμψη στο νησί άρχισε να κερδίζει έδαφος. Με τη διαφορά που αυτή τη φορά δεν πρόλαβε να το κάνει. Πεθαίνοντας την ίδια ημέρα όπως ο φίλος του Φιντέλ Κάστρο το 2016. 

Με πληροφορίες από ESPN/Α24/Olé/Καθημερινή/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δε φτάνουν στη Formula 1

Αθλητισμός / Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δεν φτάνουν στη Formula 1

Το άθλημα είναι πιο δημοφιλές αλλά και πιο ακριβό ποτέ, με τους γονείς των επίδοξων πιλότων της F1 να πρέπει να ξοδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μόνο για τα παιδιά τους να αρχίσουν να τρέχουν σε αγώνες καρτ
LIFO NEWSROOM