Η Κίνα έγινε η δεύτερη χώρα που βάζει τη σημαία της στη Σελήνη

Η Κίνα έγινε η δεύτερη χώρα που βάζει τη σημαία της στη Σελήνη Facebook Twitter
EPA/CHINA NATIONAL SPACE ADMINISTRATION
0

Η Κίνα έγινε η δεύτερη χώρα στην ιστορία που τοποθετεί τη σημαία της στη Σελήνη, πέντε δεκαετίες από τη στιγμή που τοποθετήθηκε εκεί η αστερόεσσα των ΗΠΑ.

Η διαστημική υπηρεσία της Κίνας δημοσίευσε φωτογραφίες με τη σημαία της χώρας στη Σελήνη. Πρόκειται για φωτογραφίες που τράβηξε η κάμερα του Chang'e-5, πριν από την «αναχώρησή» του από τη Σελήνη για την επιστροφή στη Γη.

Το εν λόγω διαστημικό ρομποτικό σκάφος μεταφέρει τα πρώτα δείγματα σεληνιακών πετρωμάτων που συλλέγονται από το φεγγάρι έπειτα από τέσσερις δεκαετίες. Οι ΗΠΑ έγιναν η πρώτη χώρα που τοποθετεί τη σημαία της στη Σελήνη, κατά τη διάρκεια της επανδρωμένης αποστολής Apollo 11, to 1969. Άλλες πέντε αμερικανικές σημαίες τοποθετήθηκαν από αποστολές που έγιναν στη συνέχεια, έως το 1972.

Η Κίνα έχει ρίξει δισεκατομμύρια στο διαστημικό πρόγραμμα, που διαχειρίζονται οι ένοπλες δυνάμεις της, ελπίζοντας να στείλει τελικά επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Το 2019 έγινε η πρώτη χώρα που σκάφος της προσσεληνώθηκε στη «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης.

Αν η αποστολή του Chang'e-5 ολοκληρωθεί με επιτυχία, η Κίνα θα γίνει μόλις η τρίτη χώρα που έχει συλλέξει δείγματα από τη Σελήνη, μετά τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση. Πρόκειται για την πρώτη αποστολή αυτού του είδους μετά το Luna 24 των Σοβιετικών το 1976.

Σχεδιασμός προέβλεπε ότι το κινεζικό σκάφος θα συλλέξει δείγματα βάρους 2 κιλών, από μία περιοχή της Σελήνης που δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο έως τώρα, που ονομάζεται Ωκεανός των Καταιγίδων. Οι ειδικοί ελπίζουν ότι το Chang'e-5 θα βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα πόσο κράτησε η ηφαιστειακή δραστηριότητα της Σελήνης και πότε «χάθηκε» το μαγνητικό πεδίο της.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θάνατοι αμάχων στο Σούμι μπορεί να αναγκάσουν την Ουάσινγκτον να αλλάξει στάση απέναντι στον Πούτιν

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στο Σούμι και πώς οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στον Πούτιν

Η ασυμφωνία μεταξύ των δολοφονημένων στο Σούμι και της φωτογραφικής χειραψίας Γουίτκοφ-Πούτιν είναι κάτι παραπάνω από προφανής στους περισσότερους παρατηρητές
LIFO NEWSROOM
«Σκότωσε τους γονείς του για να σκοτώσει τον Τραμπ»: Το σχέδιο ενός 17χρονου για να «ρίξει» την Αμερικανική κυβέρνηση

Διεθνή / «Σκότωσε τους γονείς του για να δολοφονήσει τον Τραμπ»: 17χρονος ήθελε να «ρίξει» την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το FBI δήλωσε ότι ο έφηβος ήταν σε επαφή με άτομα που μιλούσαν ρωσικά και είχε ως στόχο «να προκαλέσει κυβερνητική κατάρρευση εξοντώνοντας τον πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM