ΗΠΑ: H πρώτη γυναίκα κυβερνήτης σε πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο

ΗΠΑ: H πρώτη γυναίκα κυβερνήτης σε πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Facebook Twitter
EPA
0

Καθήκοντα κυβερνήτη θα αναλάβει μία γυναίκα, για πρώτη φορά στην ιστορία, στο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, «Αβραάμ Λίνκολν». 

Η Έιμι Μπάουερνσμιντ, που έχει εκπαιδευτεί ως πιλότος ελικοπτέρων και έχει περισσότερες από τρεις χιλιάδες ώρες πτήσης στο ενεργητικό της, αποφοίτησε από την Ναυτική Ακαδημία το 1994, τη χρονιά που το Κογκρέσο κατήργησε τον νόμο που απαγόρευε στις γυναίκες να υπηρετούν σε πολεμικά πλοία ή αεροπλάνα.

Όπως λέει η ίδια, ακολουθεί πάντα μία αρχή που της εμφύσησε η μητέρα της: «Μην αφήσεις ποτέ μια ευκαιρία που θα σε πάει ένα βήμα πιο μπροστά». Το πλήρωμα του «Αβραάμ Λίνκολν» ξεπερνά τα 5.000 άτομα. 

ΗΠΑ: H πρώτη γυναίκα κυβερνήτης σε πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Facebook Twitter

«Πολλές φορές στη ζωή είσαι λίγο νευρική ή φοβάσαι να κάνεις κάτι επειδή νομίζεις ότι θα αποτύχεις. Και λοιπόν; Εννοώ... Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί εάν αποτύχω; » είπε η Έιμι Μπάουερνσμιντ, ενώ παραδέχθηκε πως δεν είναι εύκολο να σπας στερεότυπα και να κατακτάς ανδροκρατούμενα οχυρά.

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ