Γκάγκα: «Άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε»

Γκάγκα: «Άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Για τα μέτρα και την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μίλησε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα, που εκτιμά αύξηση κρουσμάτων το επόμενο 15ήμερο και χαλάρωση μέσα στην Άνοιξη. 

«Όλοι χαλαρώσαμε λίγο στις γιορτές και είναι φυσιολογικό. Το φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ωστόσο πως «αν κρατάμε τις μάσκες και τα μέτρα τα πράγματα θα είναι καλά για όλους μας».

Όπως εξήγησε, υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς, αλλά τόνισε ότι δεν κινδυνεύουν τα παιδιά στα σχολεία με τη μάσκα, με την ίδια να εκτιμά ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά καθώς «είναι πιο ασφαλής τρόπος από το να είναι στις παιδικές χαρές χύμα».

Γίνεται επιδημιολογική παρατήρηση συνεχώς και ανάλογα παίρνονται αποφάσεις, επεσήμανε η κ. Γκάγκα, ενώ ανέφερε πως ο εμβολιασμός εξελίσσεται καλά στη χώρα μας, συμπληρώνοντας πως «φαίνεται πως το εμβόλιο θα καλύπτει για 6 μήνες. Μεγάλο ποσοστό των ασθενών που βγήκαν από το πρώτο κύμα έχουν ακόμα αντισώματα».

«Μέσα στην άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε», εκτίμησε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Ελλάδα / Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Στην απολογία της, η Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, δηλώνοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM
Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ελλάδα / Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ο 47χρονος κρατούμενος, που είχε καταδικαστεί για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συγκρατούμενούς του, νωρίς το πρωί της Παρασκευής
LIFO NEWSROOM
Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ελλάδα / Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα πρέπει να δείξουν υπομονή, καθώς το φαινόμενο δεν αναμένεται να εκτονωθεί άμεσα. «Δεν θα βγούμε τόσο γρήγορα από αυτή την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Ελλάδα / Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε στα Ιωάννινα και 40 ημέρες μετά εντοπίστηκε νεκρός σχεδόν 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή που φοιτούσε
LIFO NEWSROOM