ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.1.2021 | 14:47

Ξενέρωσα τελείως

Είναι απίστευτο πως γίνεται με ανθρώπους που έχεις καθημερινή επικοινωνία ,περνούσατε καλά και βγαίνατε έξω ξαφνικά με μια σειρά από γεγονότα ετεροχρονισμένα να συνειδητοποιείς ότι δεν είναι φίλοι καρδιακοί αλλά γνωστοί που κάνετε παρέα...να σε λένε καλύτερο τους φίλο αλλά οι ίδιοι να χαλάνε την εικόνα τους με ζήλειες και μικρότητες με σενα.Να μπαίνεις στη διαδικασία να ασχολείσαι με τα προβλήματα τους δίνοντας συμβουλές και αντί για ευχαριστω να κάνουν σύγκριση τη δική τους ζωή με τη δική σου αδιαφορώντας αν σε κάποια σημεία είναι καλύτερη η δική τους φτάνει να κάνουν σύγκριση σε έναν τομέα που σε σένα πάει καλά και στο δικό τους όχι.Εγώ με αυτά που έχω δεν παραπονιέμαι όυτε κάνω συγκριση γιατί ο καθένας έχει το δρόμο του.Αυτή η φίλη μου κέρδισε μια καλή θέση στο δημόσιο αλλά εγώ έναν άντρα της προκοπής.Δεν τα δίνει όλα ο Θεός αλλά μπορεί και να της φέρει στο μέλλον έναν άνθρωπο όπως και σε μένα μια καλή δουλειά γιατί πέρασα πολλά. Με την ελπίδα και την προσπάθεια ζούμε.Οχι όμως να βλέπουμε τι έχει ο άλλος και δεν έχουμε εμείς και στην προσπάθεια του άλλου να μας δώσει παρηγοριά και δυναμη να του κάνουμε παρατήρηση ότι οι συμβουλές του είναι εκ του ασφαλούς.Όσο και αν προσπάθησα να προσπεράσω κάποια πράγματα έχω ξενερώσει βαθιά!Γιατί κάθε φορά το ίδιο γίνεται...και όταν αναφέρω τα παραπάνω τα παίρνει πίσω!Οι πρώτες σκέψεις του άλλου μετράνε όμως!Μετά να μην αναρωτιεστε πολλοί ότι κάποιοι εξαφανίστηκαν!Κάντε αυτοκριτική και μαζέψτε τον οχετο σας!
4
 
 
 
 
σχόλια
Το σύνηθες στις μέρες μας είναι η παρέα και όχι η φιλία."να του κάνουμε παρατήρηση ότι οι συμβουλές του είναι εκ του ασφαλούς." Μα συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις οι συμβουλές είναι εκ του ασφαλούς! Η άποψή μου είναι ότι μόνο όταν κάποιος περνάει ή έχει περάσει κάτι παρόμοιο με τον αποδέκτη των συμβουλών μπορεί να μπει στη θέση του και να τον καταλάβει. Αλλιώς δίνει απλώς συμβουλές που ούτε ουσία έχουν ούτε μπορούν να προσφέρουν πράγματι βοήθεια και ανακούφιση στον άλλο.
Αποκλείεις έτσι μια απτή πιθανότητα: να έχει περάσει όσα περάσαμε ή ανάλογα στο παρελθόν και να μην το....γνωρίζουμε. πχ. ο νυν ζευγαρωμένος μπορεί παλιά να πέρασε μεγάλη μοναξιά. Το βασικό είναι ότι καθένας βλέπει το πρόβλημά του το βλέπει αναλογικά μεγαλύτερο. Είναι ανθρώπινο.
Δεν την απέκλεισα αυτήν την πιθανότητα. Αν ο άλλος έχει περάσει κάτι παρόμοιο αυτό, ακόμη και αν δεν το γνωρίζουμε, αποτυπώνεται στις συμβουλές του. Η ενσυναίσθηση, η κατανόηση της κατάστασης του άλλου οδηγεί σε συμβουλές που, ακόμη και αν δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα, δίνουν έστω μια κάποια ανακούφιση.Έχεις δίκιο ότι κάθε άνθρωπος βλέπει το δικό του πρόβλημα ως το μεγαλύτερο. Είμαστε εγωκεντρικα πλάσματα οι άνθρωποι!
Scroll to top icon