ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.1.2021 | 19:11

Κάπου ώπα.

Σας έχει συμβεί να βλέπετε γνωστούς σας να λένε απίστευτα ψέμματα στο διαδίκτυο για τον εαυτό τους; Γιατί το κάνουν δεν φοβούνται μήπως τους ξεμπροστιάσει κανείς από αυτούς που είναι εκεί και τους γνωρίζουν; Γιατί προκαλούν είναι σαν να μας θεωρούν ηλίθιους. Καλύτερα μη μιλάς καθόλου αν δεν σε συμφέρει, καμιά φορά η σιωπή είναι χρυσός ή μίλα αλλά μη μας κοροιδεύεις μπροστά στα μάτια μας. Σήμερα ένας τύπος ξέφυγε τελείως του το είπα και άρχισε να μου λέει ουδείς άσφαλτος ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον και κάτι τέτοια που λένε συνήθως όταν είναι ένοχοι. Του είπα αν ξέρει κάτι τέτοιο για μένα να το πει μπροστά σε όλους άλλωστε δεν έκρινα τις πράξεις αλλά το θράσος και την υποκρισία του. Του πέταξα κι ένα "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί" και άντε γειά. Μετά το σκεφτόμουν και συμπέρανα για να λέει ουδείς άσφαλτος μπορεί να πιστεύει ότι όλοι έχουμε τέτοια πράγματα να κρύψουμε και δεν θα μιλήσει κανείς. Όλοι κάνουμε λάθη αλλά δεν είμαστε όλοι πρόθυμοι να κάνουμε κακό στους άλλους για την πλάκα μας. Μου φαίνεται παράξενο αν άνθρωποι σαν και αυτόν πιστεύουν ότι όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι, τι νόημα θα είχε να συζητάμε και να λέμε όλοι ψέμματα; Δεν ξέρω δεν την αντέχω τόση υποκρισία καλύτερα να διαβάσω ένα βιβλίο ή να δω κάτι στο διαδίκτυο δεν μου προσφέρει τίποτε να μιλάω με τέτοιους ψεύτες ίσα ίσα φουντώνω.
3
 
 
 
 
σχόλια
Το πρώτο που χάθηκε είναι η μοναδικότητα του καθενός και φαίνεται και στο λόγο. Ολόκληρη κουβέντα με τσιγάρα. Επίσης το "αναμάρτητος... βαλέτω" κατά κανόνα λέγεται προς συνενόχους και αυτή είναι η ουσία της έκφρασης. Κατά τα λοιπά δεν φαίνεται να μην το παραδέχεται, ακόμα κι όταν έχει τον Παπαθεμελή μπροστά του.
Scroll to top icon