Τρία κύματα κακοκαιρίας έως την Τετάρτη- Ισχυρές βροχές, θυελλώδεις άνεμοι & σημαντική πτώση θερμοκρασίας

Τρία κύματα κακοκαιρίας έως την Τετάρτη- Ισχυρές βροχές, θυελλώδεις άνεμοι & σημαντική πτώση θερμοκρασίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας, κινούμενα από τα βορειοδυτικά προς τα ανατολικά, θα επηρεάσουν τη χώρα μας έως την ερχόμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα επόμενα 24ωρα- με μικρά διαλείμματα- αναμένονται βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου τη Δυτική Ελλάδα με τοπικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ Meteo.

Προοδευτικά τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και το βράδυ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Στα πελάγη θα επικρατήσουν τοπικά θυελλώδεις άνεμοι νότιων διευθύνσεων.

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα θα υπάρξει πρόσκαιρη εξασθένηση των ανέμων.

Η κατανομή των φαινομένων και οι άνεμοι που θα πνέουν, αργά το βράδυ του Σαββάτου και τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες

Τρία κύματα κακοκαιρίας έως την Τετάρτη- Ισχυρές βροχές, θυελλώδεις άνεμοι & σημαντική πτώση θερμοκρασίας Facebook Twitter

 

Τρία κύματα κακοκαιρίας έως την Τετάρτη- Ισχυρές βροχές, θυελλώδεις άνεμοι & σημαντική πτώση θερμοκρασίας Facebook Twitter

Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, που θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το πρώτο, αναμένεται να επηρεάσει από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής τη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία έως το πρωί της Δευτέρας σχεδόν το σύνολο της χώρας.

Το διήμερο Τρίτη- Τετάρτη θα υπάρξει τρίτο κύμα κακοκαιρίας. Με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία αυτό θα συνοδευτεί από σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και πιθανότατα χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Για διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά προειδοποίησε την Παρασκευή και η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Σύμφωνα με αυτό, η πρώτη επιδείνωση αναμένεται από το μεσημέρι του Σαββάτου, κυρίως στα δυτικά και τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν:

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (23-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021).

Από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα αργά το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (25-01-2021).

Επίσης, θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, εντάσεως 7-8 μποφόρ, θα επικρατήσουν στα πελάγη από σήμερα, Σάββατο, μέχρι και τη Δευτέρα. Πιθανώς το βράδυ του Σαββάτου η ένταση των ανέμων στο βόρειο Αιγαίο να φτάσει τοπικά τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις- κατά τόπους πυκνές- αναμένονται αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας. Επίσης προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Ελλάδα / Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Στην απολογία της, η Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, δηλώνοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM
Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ελλάδα / Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ο 47χρονος κρατούμενος, που είχε καταδικαστεί για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συγκρατούμενούς του, νωρίς το πρωί της Παρασκευής
LIFO NEWSROOM
Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ελλάδα / Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα πρέπει να δείξουν υπομονή, καθώς το φαινόμενο δεν αναμένεται να εκτονωθεί άμεσα. «Δεν θα βγούμε τόσο γρήγορα από αυτή την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Ελλάδα / Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε στα Ιωάννινα και 40 ημέρες μετά εντοπίστηκε νεκρός σχεδόν 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή που φοιτούσε
LIFO NEWSROOM