Παρλί: Συμπαραγωγή φρεγατών από Γαλλία και Ελλάδα - Συζητήσεις για διμερή συμφωνία ασφαλείας

Παρλί: Συμπαραγωγή φρεγατών από Γαλλία και Ελλάδα - Συζητήσεις για διμερή συμφωνία ασφαλείας Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi
0

Έτοιμη για πώληση της νέας γενιάς φρεγατών στην Ελλάδα εμφανίζεται η γαλλική κυβέρνηση,.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλόρανς Παρλί, στο τραπέζι έχει τεθεί ένα μέρος τους να παράγεται στην Ελλάδα.

Λίγες ώρες μετά την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια των 18 μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ, η κα Παρλί, σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Καθημερινή», περιγράφει την στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών και σημειώνει ότι οι συζητήσεις για διμερή συμφωνία ασφαλείας συνεχίζονται, «ώστε να είμαστε έτοιμοι να την επισημοποιήσουμε μόλις θα είναι δυνατό».

Αναφερόμενη στην Τουρκία, τονίζει ότι η ρητορική του καθησυχασμού είναι θετική αλλά πρέπει να επιβεβαιώνεται και από γεγονότα, και προσθέτει: «Θα είμαστε άτεγκτοι ως προς το θέμα του σεβασμού του διεθνούς δικαίου».

Η Γαλλίδα υπουργός επισημαίνει ακόμη ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η ελληνική αεροπορία θα συμμετέχει στην πολυεθνική άσκηση "Skyros" με εύρος από την Ελλάδα έως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία, και τον Φεβρουάριο ελληνική φρεγάτα θα ενταχθεί στην ομάδα κρούσης του αεροπλαφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ